Dr Plus - Diatrofi

Γενικά Διατροφή και ζωή Διατροφή και Υγεία Επικαιρότητα

Δωρεάν Σεμινάριο: Αντιμετώπιση εποχιακών ασθενειών & λοιμόξεων – Θωρακίζοντας το ανοσοποιητικό σύστημα με φυσικά μέσα

Δωρεάν Σεμινάριο: Αντιμετώπιση εποχιακών ασθενειών

Την χειμερινή περίοδο οι συνθήκες επιτρέπουν την εξάπλωση μικροβίων. Είναι η εποχή που είμαστε πιο ευάλωτοι σε κρυολογήματα αλλά και σε επιδημίες γρίπης. Οι λοιμώξεις που μπορεί να εμφανιστούν στην πορεία, συχνά οδηγούν σε αντιβιώσεις προκειμένου να καταπολεμηθούν.

Ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που η άσκοπη ή η κακή χρήση αντιβιοτικών οδηγεί τελικά σε ανθεκτικότητα των μικροβίων, τα οποία αποκτούν αντοχή και έτσι δεν είναι εύκολη η καταπολέμησή τους.

Τι κάνουμε λοιπόν; Πώς αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά την ασθένεια που μας ταλαιπωρεί χωρίς να κινδυνεύουμε να ισχυροποιήσουμε τα μικρόβια;

Ευτυχώς, υπάρχει ένα πλήθος από φυσικούς τρόπους για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις λοιμώξεις και να απαλλαγούμε από τα συμπτώματά τους και θα τους συζητήσουμε στο Δωρεάν Σεμινάριο της 3ης Φεβρουαρίου στις 19:00.

Προσκαλούμε όλο το κοινό να δηλώσει συμμετοχή και να το παρακολουθήσει συμπληρώνοντας την φόρμα συμμετοχής. Το σεμινάριο θα συντονίσει ο διευθυντής της Επιστημονικής Ομάδας του diatrofi.gr και Διαιτολόγος Ευάγγελος Ζουμπανέας.

Θεματολογία Σεμιναρίου

 • Διαφορές κρυολογήματος – γρίπης. Πώς μπορούν να αποφευχθούν οι βακτηριακές λοιμώξεις;
 • Τί είναι η μικροβιακή αντοχή; γιατί και πώς απειλεί την υγεία; Γιατί είναι επικίνδυνη η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών;
 • Λοιμώξεις του αναπνευστικού: πώς αντιμετωπίζονται με φυσικά μέσα;
 • Ωτίτιδα σε παιδιά. Υπάρχουν φυσικές αποτελεσματικές λύσεις;
 • Βότανα και συμπληρώματα διατροφής που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και αντιμετωπίζουν τις εποχιακές ασθένειες
 • Ο ρόλος του μικροβιώματος στο ανοσοποιητικό
 • Ο ρόλος της ομοιοπαθητικής στην αντιμετώπιση της μικροβιακής αντοχής
 • Τί μπορώ να αλλάξω στην καθημερινότητά μου για να θωρακίσω την υγεία μου;
Τελειώνοντας αυτό το Σεμινάριο θα μπορείς
 • Να χρησιμοποιείς φυσικές ουσίες μέσα από τη διατροφή σου για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την καταπολέμηση των λοιμώξεων
 • Να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα βότανα και συμπληρώματα διατροφής για την αντιμετώπιση κρυολογημάτων, γρίπης αλλά και των πιθανών επακόλουθων μικροβιακών λοιμώξεων
 • Να βρίσκεις φυσικές λύσεις για τις εποχικές ασθένειες, περιορίζοντας τη χρήση χημικών φαρμάκων και κατ’ επέκταση περιορίζοντας την ανθεκτικότητα των μικροβίων σε αυτά
 • Να κάνεις μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σου ώστε να θωρακίσεις την υγεία σου

Τεχνικές Πληροφορίες

 • Κόστος Συμμετοχής Δωρεάν
 • Ημερομηνία Σεμιναρίου Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 19:00-21:00
 • Διαδικτυακή παρακολούθηση μέσω της πλατφόρμας Facebook live stream

 

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια Βάλλυ Καλοζούμη

Οι πρώτες μου σπουδές ήταν στη Φυσική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισα την εκπαίδευσή μου στην Αστροφυσική. Εργάστηκα ως φυσικός στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στη συνέχεια όμως με κέρδισε η Ομοιοπαθητική, έτσι σπούδασα Ομοιοπαθητική στο Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής, και απέκτησα επίσης πτυχία Ομοιοπαθητικής από το Βρετανικό School of Homeopathy και τον Associação Portuguesa de Homeopatia.

Τώρα είμαι Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Ελλάδος, και επίσης εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κεντρικό Συμβούλιο Ομοιοπαθητικής (ECCH) και το Διεθνές Συμβούλιο για την Ομοιοπαθητική (ICH).

Έχω εκπαιδευτεί επίσης στη φυτοθεραπεία, τα αιθέρια έλαια και τις φυσικές θεραπείες και έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το μικροβίωμα του οργανισμού καθώς και με το ζήτημα της αντιμετώπισης της μικροβιακής αντοχής με φυσικούς τρόπους.

Στη συνέχεια παρακολούθησα και ολοκλήρωσα το πρόγραμμα «Η Αλχημεία της Διατροφής» [Nutritional Alchemy (Flowdity & Nutrition by Efthimi Lazarou)], ένα πρόγραμμα σεμιναρίων για την ψυχοσωματική προσέγγιση στη διατροφή και την ευεξία, τη σύγχρονη επιστήμη της διατροφής στις αρχές της βιοχημικής ιδιαιτερότητας, στις παραδοσιακές κουζίνες, στην παλαιο-ανθρωπολογική έρευνα, στην κλινική παρατήρηση και έρευνα, την ψυχολογία της διατροφής, στη ψυχοσωματική ιατρική, στη Φυσικοπαθητική Ιατρική, σε διάφορες εφαρμογές εσωτερικών παραδόσεων και στις αρχετυπικές ποιότητες των 4+1 στοιχείων. Εκεί ανακάλυψα πόσο «ομοιοπαθητική» μπορεί να γίνει η ολιστική προσέγγιση στη διατροφή, καθώς ταιριάζει απόλυτα με το ομοιοπαθητικό ολιστικό μοντέλο προσέγγισης της υγείας και του ευ ζειν.

Είμαι επιστημονική σύμβουλος για την Α.Vogel σε θέματα που αφορούν την ομοιοπαθητική, τη φυτοθεραπεία (βάμματα βοτάνων – φυσικά προϊόντα) και έχω ασχοληθεί με εκπαιδεύσεις φαρμακοποιών και επαγγελματιών υγείας στον τομέα της φυτοθεραπείας και των φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής.

Από το 2004 είμαι υπεύθυνη σύνταξης για το περιοδικό Holistic Life για τις εναλλακτικές και συμπληρωματικές θεραπείες και επίσης έχω μεταφράσει και επιμεληθεί βιβλία στον τομέα αυτό.

Κάνω σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό για ζητήματα που αφορούν την ομοιοπαθητική και τις φυσικές θεραπείες.

Σχετικά με τον δημιουργό

Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος από το 1993 με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στην Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών (Master Practitioner inEatingDisorders & Obesity) όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED.

Την περίοδο 2006-2007 διετέλεσε υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και από το 2007 παραμένει τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της μονάδος.

Είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών www.insr.gr, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Μελισσοθεραπείας. και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Είναι τακτικός συνεργάτης ενημερωτικών εκπομπών τόσο της κρατικής αλλά και ιδιωτικής τηλεόρασης. Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2002 ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής και από τον Ιανουάριο του 2010 είναι πρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών.

Από το Δεκέμβριο του 2010 είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών - ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFED www.eating-disorders.org.uk για τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις MasterPractitionerστην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Πέρα από τις ακαδημαϊκές του γνώσεις στην επιστήμη της Διατροφής, έκανε σπουδές και σε άλλους τομείς όπως Επιχειρησιακό Management, Δημόσιες σχέσεις, Διαφήμιση και Ψυχολογία.

Έρευνες και μελέτες του με θέμα τη Παχυσαρκία και τη Διατροφή, έχουν παρουσιασθεί σε Ελληνικά και Παγκόσμια συνέδρια Διατροφής.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Διατροφή και Υγεία», «Vita», «Δίαιτα και Διατροφή» «Αρμονία» «FAQ», «AthensVoice» καθώς και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη ιδρύσαν το 1997 την επιστημονική ομάδα Διατροφή - Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής και Υποστήριξης με αξιόλογους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 1999 είναι εκδότες του επιστημονικού περιοδικού Διατροφή Health & Welnessκαι υπεύθυνοι ύλης του επιστημονικού site www.diatrofi.gr και του ηλεκτρονικού περιοδικού e-foodforthought.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη είναι συγγραφείς του Οδηγού Καθημερινής Διατροφής υπό τον γενικό τίτλο «Τι καλό θα μαγειρέψεις …σήμερα μαμά;» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα με θέμα την οργάνωση της διατροφής της Ελληνικής οικογένειας συνοδευόμενο με όλες τις παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες με ελαφρύ τρόπο που έγινε το απαραίτητο βιβλίο για κάθε οικογένεια ξεπερνώντας τα 20.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα..

Τον Απρίλιο του 2009 εκδόθηκε το 2ο προσωπικό του βιβλίο «Διατροφική Νοημοσύνη – η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία» που πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες που βρήκαν μια ανακουφιστική μέθοδο για να καταπολεμήσουν τη διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Το βιβλίο εκδόθηκε αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα σε 3η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τον Μάιο του 2010 εκδόθηκε το 3ο προσωπικό του βιβλίο «Σεφ… στο παρά πέντε- διατροφή, ιδέες & συνταγές για πολυάσχολους» αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα η 2η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από νεαρή ηλικία έχει διατελέσει αθλητής της ομάδας μπάσκετ εφήβων του Sporting και έχει επίσης ενασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες και την κολύμβηση Από τον Μάιο του 2004 είναι μέλος του κολυμβητικού αθλητικού συλλόγου Μεταμορφώσεως όπου τον Ιούνιο του 2005 κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στα 400mελεύθερο σε αγώνες παλαιμάχων του κολυμβητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου.

Από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό του γραφείο στην Νέα Ιωνία.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον κύριο Ζουμπανέα είτε τηλεφωνικά στο 2102718360 είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας κράτησης ραντεβού από την ιστοσελίδα: NowDoctor στο link http://www.nowdoctor.gr/ezoumpaneas