Dr Plus - Diatrofi

Νέα της αγοράς

Bιβλίο ΜακροζωΪα

20/02/2018

Δελτίο Τύπου 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα πολύτιμο βιβλίο που ρίχνει άπλετο φως σε όλους τους παράγοντες της μακροζωίας και στους τρόπους για να την κατακτήσουμε, αντλώντας από την πανάρχαια γνώση ως την τελευταία λέξη της επιστήμης, ώστε να ζούμε με υγεία και ποιότητα και να χαιρόμαστε τη ζωή ως το τέλος, σε αρμονία με τη φύση και με τους συνανθρώπους μας. Στις σελίδες του, ανάμεσα σε πολλά άλλα, προσφέρονται μοναδικές γνώσεις και μέθοδοι, όπως:

 • Οι Μπλε Ζώνες, το παράδοξο της Ικαρίας και τα 9 κλειδιά της Μακροζωίας
 • Όλα τα διατροφικά μυστικά, από την ολιγοθερμική δίαιτα και τα πρεβιοτικά, μέχρι τα άλατα Epsom, τις υπερτροφές, τα τελετουργικά των Δασκάλων της Ανατολής και το Πυθαγόρειο κρέας!
 • Τα ελιξίρια του Ιπποκράτη, των Αλχημιστών, των Ινδουιστών και των Ταοϊστών
 • Πώς να επηρεάζουμε τη χημεία του σώματος με τη θετική σκέψη, τη δύναμη της ευγνωμοσύνης και της συγχώρεσης
 • Πώς να φαινόμαστε 40 χρόνια νεότεροι και να νιώθουμε 60 χρόνια νεότεροι!
 • Όλες οι πνευματικές και ενεργειακές πρακτικές για υγεία και μακροημέρευση (Προσευχή, Γιόγκα, Τσι Γκόνγκ, Θιβετιανές ασκήσεις κ.ά.)
 • Οι έγκυρες επιστημονικές προτάσεις – από τη νανοτεχνολογία, τη γενετική μηχανική και την κρυονική, μέχρι τον βιοσυντονισμό και τη βιοεκτύπωση οργάνων σε 3D εκτυπωτή!
 • Το μυστηριώδες κίνημα του Μετανθρωπισμού
 • Τα πολύτιμα μυστικά των Αμπχατζιανών, των Χούντζα και των Κινέζων αιωνόβιων
 • Αθανασία – από τον Ασκληπιό στους Χαϊλάντερς και τον κόμη Σαιν Ζερμαίν!

Βιογραφικό συγγραφέα

Η Ρούλα Γκόλιου είναι βιολόγος, απόφοιτος του Βιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα έτη 1977-80 εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΟΝIΚΗ».

Από το 1980 υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός στη Μέση Εκπαίδευση. Κατά την περίοδο της θητείας της ως εκπαιδευτικού δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα στον χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Ανέπτυξε κοινωνική και πολιτιστική δράση μέσα από τοπικούς συλλόγους και φορείς, είτε ως ενεργό μέλος είτε ως εκλεγμένη εκπρόσωπος.

Αρθρογράφησε και αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο, αλλά και σε περιοδικά, σε θέματα κυρίως εκπαίδευσης, περιβάλλοντος και κοινωνικού χαρακτήρα.

Από το 2000 ασχολήθηκε με συγγραφή, επιστημονική επιμέλεια και μεταφράσεις βιβλίων και είχε την ευκαιρία να εντρυφήσει σε θέματα ολιστικής και εναλλακτικής θεραπευτικής.

Προηγούμενα βιβλία της – όλα των εκδόσεων «Μαλλιάρης Παιδεία»:

 • 200 βότανα και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες, 2007 (επανεκδόθηκε αρκετές φορές)
 • Τα άγρια χόρτα στο πιάτο σας, 2013 (2η εκδοση 2014)
 • Βότανα στον κήπο και στο μπαλκόνι μας, 2015
 • Τα άγρια βότανα, 2015
 • Τα εδώδιμα φυτά και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες, 2015

Απόσπασμα από το βιβλίο

Ναι! Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η μακροζωία με υγεία είναι εφικτή. Αλλά κάτω από ποιες προϋποθέσεις;

Η σύγχρονη ιατρική και τεχνολογία υπόσχονται πολλά, αλλά πώς γίνεται άνθρωποι που κατοικούν σε μικρά και ξεχασμένα νησιά να ζουν περισσότερο από αυτούς που βρίσκονται μέσα στον πλούτο και έχουν πρόσβαση στα τελευταία μέσα της ιατρικής και της τεχνολογίας;

Γιατί, ενώ οι δυνατότητες της επιστήμης ξεπερνούν πλέον τη φαντασία, έχουν επιτύχει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να φέρουν μετά από 2,5 χιλιάδες χρόνια το σημερινό προσδόκιμο ζωής στα επίπεδα εκείνου των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων;

Ποιον ρόλο παίζουν η προσωπικότητα, οι καθημερινές μας συνήθειες, τα ζητήματα του νου και της καρδιάς, τα συναισθήματα και οι πεποιθήσεις μας;

Κορυφαίοι επιστήμονες ανατρέχουν στην πανάρχαια γνώση και σοφία και μιλούν πλέον ανοιχτά για τα ενεργειακά πεδία του σώματος!

Έχει να κάνει η ευτυχία με τη μακροζωία;

Οι άνθρωποι που έχουν πλησιάσει ή φτάσει τα 100, διακρίνονται για το έντονο πάθος τους για τη ζωή, την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους, δουλεύουν πολύ αλλά είναι ευχαριστημένοι απ’ τη δουλειά τους, την οικογένεια και τη θρησκεία τους, χαίρονται με τα απλά πράγματα και έχουν μετανιώσει για πολύ λίγα πράγματα, είναι ευπροσάρμοστοι στο καινούργιο και στο διαφορετικό, έχουν αίσθηση αυτάρκειας, δεν έχουν άγχη, δεν ανησυχούν για το μέλλον, δεν κατατρέχονται απ’ το παρελθόν, ζουν στο παρόν και απολαμβάνουν το σήμερα, το τώρα…

Σχετικά με τον δημιουργό

Διατροφή | Υγεία & Ευεξία