Dr Plus - Diatrofi

Βιβλία Εκδόσεις Νέα της αγοράς

My diet coach, Δεν θεραπεύουμε μετρήσεις, θεραπεύουμε τον άνθρωπο…

Πρόλογος του βιβλίου  My diet coach,

Στην εκπαίδευση Master Practitioner on Eating Disorders που διοργανώνει το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ), δεν έρχεται κάποιος για να πάρει μόνο την γνώση αλλά και την εμπειρία για να γίνει καλύτερος τόσο ο ίδιος ως άνθρωπος όσο και ως εμπνευσμένος θεραπευτής. Δεν έρχεται για να πάρει απλώς ένα πιστοποιητικό παρακολούθησης, αλλά έρχεται για να ενταχθεί σε μια οικογένεια όπου οι δεξιότητες και η εμπειρία όλων μεταλλάσσει τον καθένα από μία απλή μονάδα σε ένα ξεχωριστό επαγγελματία υγείας. 

 Στο ΚΕΑΔΔ δεν έρχεται κάποιος για να πάρει ένα πιστοποιητικό που θα κολλήσει στον τοίχο αλλά για να αποδείξει ότι είναι μέλος μιας μεγάλης οικογένειας που μπορεί να τον στηρίξει και στη συνέχεια ο ίδιος να στηρίξει τον επόμενο που θα χρειαστεί την βοήθεια του. Μέσα από την εκπαίδευση κάθε σπουδαστής λαμβάνει σπουδαίες γνώσεις και δεξιότητες που θα το κάνουν ακόμα πιο ισχυρό στον επαγγελματικό του τομέα.

 Το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών μέσω της εκπαίδευσης Master Practitioner on Eating Disorders αλλά και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των ειδικών σεμιναρίων που διοργανώνει κάθε χρόνο, πηγαίνει την επιστήμη της διαχείρισης των διατροφικών διαταραχών και της παχυσαρκίας πάντα ένα βήμα παρακάτω, δημιουργώντας σταθερά νέα γνώση, δεξιότητες και θεραπευτικά εργαλεία.

 Έχοντας την τύχη να παρακολουθήσω από την αρχή βήμα προς βήμα τη συγγραφή του βιβλίου my Diet Coach και κάνοντας έναν απολογισμό από το 2010 που ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πρόγραμμα Master Practitioner on Eating Disorders, δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ πόσα ακατέργαστα διαμάντια αποφοίτων και νυν «επαγγελματιών υγείας» θα ξεπηδούσαν με το άστρο τους από τη συγκεκριμένη εκπαίδευση. Ήταν πραγματικά αδύνατο να οραματισθεί κάθε ένας από τους εκπαιδευτές ότι θα μπορούσαμε μέσα από μια ήδη εμπνευσμένη εκπαίδευση της Deanne Jade του National Center of Eating Disorders της Μεγάλης Βρετανίας, ότι δεν θα διδάσκαμε απλώς κάποιες στείρες γνώσεις για τις διαταραχές πρόσληψης τροφής, που θα μπορούσε ο καθένας να διαβάσει σε δέκα σχετικά βιβλία ή θα παρακολουθούσε μέσα από ένα πρόγραμμα e-learning, αλλά αντίθετα δημιουργήσαμε νέους δασκάλους, πολυτάλαντους θεραπευτές, χαρισματικούς συγγραφείς και φωτεινούς επαγγελματίες που θα ξεχώριζαν για το ήθος και την αγάπη τους για τον άνθρωπο που χρειάζεται την βοήθειά τους.

 Δείτε ένα μικρό βίντεο απο την παρουσίαση του Βιβλίου: ΕΔΩ

Με κοινή αφετηρία το βιβλίο σταθμό για την εκπαίδευση τη «Διατροφική Νοημοσύνη» έμελλε να αποτελέσει το βασικότερο κίνητρο πρώτα για την προσωπική αλλαγή του καθενός μας κι έπειτα για να μετατραπεί αυτή η αλλαγή σε νέα γνώση, σε επόμενα εμπνευσμένα βιβλία και καταλυτικές θεραπευτικές δεξιότητες.

 Ένα από αυτά τα ακατέργαστα διαμάντια είναι και ο συνάδελφος, φίλος και τώρα πια πολύτιμος συνεργάτες ο Αντρέας Κωνσταντίνου.  Θαυμάζω τον υπέροχο αυτό άνθρωπο, τον απολαμβάνω μέσα από τα εξαιρετικά του άρθρα στο επιστημονικό portal υγείας diatrofi.gr και αισθάνομαι περήφανος, τόσο εγώ όσο και όλοι καθηγητές του ΚΕΑΔΔ,  που σταθήκαμε  η αιτία να δημιουργήσει ένα ακόμα βιβλιογραφικό εργαλείο μέσα από σπλάχνα της εκπαίδευσης.

  Ο Αντρέας Κωνσταντίνου με το βιβλίο του My Diet Coach κατάφερε να μας δώσει ένα ακόμα σπουδαίο θεραπευτικό εγχειρίδιο, χαρίζοντας απλόχερα σε όλους νέα πολύτιμη γνώση, δεξιότητες και θεραπευτικά εργαλεία.

 Αισθάνομαι ευγνώμων για όσα μπόρεσα και όσα θα μπορέσω να προσφέρω μέσα από την εκπαίδευση του ΚΕΑΔΔ, διότι το αντάλλαγμα της έκφρασης και της ευαισθησίας των αποφοίτων όπως ο Αντρέας Κωνσταντίνου με το βιβλίο του My Diet Coach , κατάφερε να αγγίξει, να απαλύνει και να φωτίσει και τη δική μου ψυχή.

Είμαι βέβαιος ότι ολοκληρώνοντας την ανάγνωση του βιβλίου που τώρα κρατάς στα χέρια σου, θα βλέπεις με διαφορετικά μάτια και αισιόδοξο βλέμμα, όχι μόνο το θέμα της φυσικής και σωματικής σου κατάστασης αλλά την ίδια σου τη ζωή.

 Είμαι βέβαιος ότι η αγκαλιά των χαρισματικών συνεργατών μου, θα βρίσκει πάντα τρόπους και νέες δεξιότητες για περισσότερες εμπνεύσεις και υπέροχες εκπλήξεις για όλους μας.

 Γιατί  όπως λέμε μεταξύ μας όλοι οι συντελεστές του ΚΕΑΔΔ, το μόνο σενάριο που υπάρχει στη θεραπεία των διατροφικών διαταραχών  και της παχυσαρκίας είναι ότι…

 «Δεν υπάρχει άλλο σενάριο»

Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ : https://drplus.gr/ekdoseis/646-my-diet-coach.html

Σχετικά με τον δημιουργό

Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος από το 1993 με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στην Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών (Master Practitioner inEatingDisorders & Obesity) όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED.

Την περίοδο 2006-2007 διετέλεσε υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και από το 2007 παραμένει τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της μονάδος.

Είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών www.insr.gr, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Μελισσοθεραπείας. και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Είναι τακτικός συνεργάτης ενημερωτικών εκπομπών τόσο της κρατικής αλλά και ιδιωτικής τηλεόρασης. Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2002 ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής και από τον Ιανουάριο του 2010 είναι πρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών.

Από το Δεκέμβριο του 2010 είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών - ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFED www.eating-disorders.org.uk για τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις MasterPractitionerστην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Πέρα από τις ακαδημαϊκές του γνώσεις στην επιστήμη της Διατροφής, έκανε σπουδές και σε άλλους τομείς όπως Επιχειρησιακό Management, Δημόσιες σχέσεις, Διαφήμιση και Ψυχολογία.

Έρευνες και μελέτες του με θέμα τη Παχυσαρκία και τη Διατροφή, έχουν παρουσιασθεί σε Ελληνικά και Παγκόσμια συνέδρια Διατροφής.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Διατροφή και Υγεία», «Vita», «Δίαιτα και Διατροφή» «Αρμονία» «FAQ», «AthensVoice» καθώς και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη ιδρύσαν το 1997 την επιστημονική ομάδα Διατροφή - Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής και Υποστήριξης με αξιόλογους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 1999 είναι εκδότες του επιστημονικού περιοδικού Διατροφή Health & Welnessκαι υπεύθυνοι ύλης του επιστημονικού site www.diatrofi.gr και του ηλεκτρονικού περιοδικού e-foodforthought.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη είναι συγγραφείς του Οδηγού Καθημερινής Διατροφής υπό τον γενικό τίτλο «Τι καλό θα μαγειρέψεις …σήμερα μαμά;» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα με θέμα την οργάνωση της διατροφής της Ελληνικής οικογένειας συνοδευόμενο με όλες τις παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες με ελαφρύ τρόπο που έγινε το απαραίτητο βιβλίο για κάθε οικογένεια ξεπερνώντας τα 20.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα..

Τον Απρίλιο του 2009 εκδόθηκε το 2ο προσωπικό του βιβλίο «Διατροφική Νοημοσύνη – η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία» που πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες που βρήκαν μια ανακουφιστική μέθοδο για να καταπολεμήσουν τη διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Το βιβλίο εκδόθηκε αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα σε 3η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τον Μάιο του 2010 εκδόθηκε το 3ο προσωπικό του βιβλίο «Σεφ… στο παρά πέντε- διατροφή, ιδέες & συνταγές για πολυάσχολους» αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα η 2η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από νεαρή ηλικία έχει διατελέσει αθλητής της ομάδας μπάσκετ εφήβων του Sporting και έχει επίσης ενασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες και την κολύμβηση Από τον Μάιο του 2004 είναι μέλος του κολυμβητικού αθλητικού συλλόγου Μεταμορφώσεως όπου τον Ιούνιο του 2005 κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στα 400mελεύθερο σε αγώνες παλαιμάχων του κολυμβητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου.

Από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό του γραφείο στην Νέα Ιωνία.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον κύριο Ζουμπανέα είτε τηλεφωνικά στο 2102718360 είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας κράτησης ραντεβού από την ιστοσελίδα: NowDoctor στο link http://www.nowdoctor.gr/ezoumpaneas