Dr Plus - Diatrofi

Βιβλία Εκδόσεις Νέα της αγοράς

Thin Positive + Diet Coaching στα καλύτερά τους στην 3η ανανεωμένη έκδοση…

Τα μυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής στην καθημερινή πράξη

Μετά την αναμονή περίπου 6 μηνών από την εξάντληση των δυο πρώτων εκδόσεων, ήρθε η στιγμή για την 3η ανανεωμένη έκδοση του βιβλίου Thin Positive – Μυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής.

Η νέα έκδοση συμπεριλαμβάνει περίπου 40 σελίδες επιπλέον και κυρίως ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο υπό τον τίτλο Diet Coaching  με περισσότερες διατροφικές επιλογές, και νέους εμπλουτισμένους, αναλυτικούς πίνακες συνδυασμών τροφών.

Το νέο κεφάλαιο καινοτομεί, συμπεριλαμβάνοντας περισσότερες οδηγίες και συμβουλές για ειδικές ομάδες πληθυσμών όπως χορτοφάγους, vegans, άτομα που νηστεύουν ή  άτομα με ανάγκες για διατροφή με χαμηλή γλουτένη και έχει βασικό προσανατολισμό προς τα βιολογικά τρόφιμα.

Diet Coaching στο Thin Positive

Το κεφάλαιο Diet Coaching αποτελεί το νεότερο και σημαντικότερο κομμάτι της 3ης ανανεωμένης έκδοσης του βιβλίου Thin Positive.

Όταν έγινε η 1η έκδοση τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, κανένας μας δεν περίμενε την απήχηση και τη βοήθεια που πρόσφερε σε χιλιάδες ανθρώπους το συγκεκριμένο βιβλίο. Αν κάποιος μεταφερθεί στον ιστότοπο των εκδόσεων Μεταίχμιο, θα διαπιστώσει το πλήθος των κριτικών και των σχολίων που συσσωρεύθηκαν μέσα σε λίγους μήνες από δεκάδες αναγνώστες που εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για τη αμεσότητα και τη χρησιμότητα που είχε στη ζωή τους η συγκεκριμένη έκδοση.

Τα μυστικά ελέγχου της πείνας και του κορεσμού που περιέγραψα στις σελίδες του βιβλίου, βρήκαν άμεση εφαρμογή στην καθημερινότητα όλων αυτών των ανθρώπων αλλάζοντας σημαντικά την υγεία τους και κυρίως τους βοήθησαν να υιοθετήσουν μια ισορροπημένη διατροφή τόσο για τους ίδιους όσο και για τα άτομα του στενού τους περιβάλλοντος.

Καθότι ο χρόνος φαίνεται να κυλάει πιο γρήγορα απ’ ότι πραγματικά θα θέλαμε, κι ελπίζοντας πάντα ότι στο πέρασμά μου από αυτή τη ζωή, οφείλω να αφήσω πίσω μου τουλάχιστον μια  μεγάλη πνευματική περιουσία για ένα καλύτερο κόσμο στο μέλλον, και κυρίως για τα νέα παιδιά και τις γενιές που έρχονται, αποφάσισα να προχωρήσω σε ένα ιδιαίτερα καινοτόμο τόλμημα για την επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Καθώς ήδη οι πρώτες δυο εκδόσεις του βιβλίου είχαν εξαντληθεί από καιρό, αντί να επιλέξω την άμεση ανατύπωση επόμενης έκδοσης, θέλησα να ενισχύσω τη δυναμικότητα και την χρηστικότητα του βιβλίου με ένα επιπλέον κεφάλαιο που αφορά τα μυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής στην καθημερινή διαιτολογική πράξη. Θέλησα λοιπόν, να ενισχύσω τους πίνακες με τους συνδυασμούς των τροφών και να τους εμπλουτίσω με πολύ περισσότερες επιλογές, ώστε κάθε αναγνώστης να μπορεί να βρει τις μέγιστες δυνατότητες συνδυασμού τροφών, ανάλογα με τις διατροφικές του συνήθειες και ιδιαιτερότητες.

Στο νέο αυτό κεφάλαιο, εκτός από τις πολυάριθμες νέες επιλογές τροφών και συνδυασμών, παρουσιάζω και επιλογές για συνδυασμούς που αφορούν ιδιαίτερες ομάδες πληθυσμού που ακολουθούν διατροφικά σχήματα με αποχή από ζωικές τροφές, νηστεία, δίαιτα χαμηλή σε γλουτένη και πολλά άλλα, δίνοντας και μια ιδιαίτερη έμφαση στην αξία της χρήσης των προϊόντων βιολογικής γεωργίας.

Η 3η και ανανεωμένη έκδοση του βιβλίου θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου  2017 και θα διατίθεται σε προνομιακή τιμή για τους συνέδρους στο περίπτερο 48 στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Θα το βρείτε σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία και τηλεφωνικά με αντικαταβολή μέσω της γραμματείας του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών Δευτέρα με Πέμπτη 12μμ-7μμ στο τηλ. 2102718360

Το βιβλίο κυκλοφορεί επίσης στην Αγγλική γλώσσα  σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή μέσω Amazon

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ και απευθείας στο Link http://diet-coaching.gr/thin-positive.html 

 

 

Σχετικά με τον δημιουργό

Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφ...

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος από το 1993 με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στην Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών (Master Practitioner inEatingDisorders & Obesity) όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED.

Την περίοδο 2006-2007 διετέλεσε υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και από το 2007 παραμένει τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της μονάδος.

Είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών www.insr.gr, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Μελισσοθεραπείας. και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Είναι τακτικός συνεργάτης ενημερωτικών εκπομπών τόσο της κρατικής αλλά και ιδιωτικής τηλεόρασης. Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2002 ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής και από τον Ιανουάριο του 2010 είναι πρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών.

Από το Δεκέμβριο του 2010 είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών - ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFED www.eating-disorders.org.uk για τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις MasterPractitionerστην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Πέρα από τις ακαδημαϊκές του γνώσεις στην επιστήμη της Διατροφής, έκανε σπουδές και σε άλλους τομείς όπως Επιχειρησιακό Management, Δημόσιες σχέσεις, Διαφήμιση και Ψυχολογία.

Έρευνες και μελέτες του με θέμα τη Παχυσαρκία και τη Διατροφή, έχουν παρουσιασθεί σε Ελληνικά και Παγκόσμια συνέδρια Διατροφής.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Διατροφή και Υγεία», «Vita», «Δίαιτα και Διατροφή» «Αρμονία» «FAQ», «AthensVoice» καθώς και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη ιδρύσαν το 1997 την επιστημονική ομάδα Διατροφή - Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής και Υποστήριξης με αξιόλογους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 1999 είναι εκδότες του επιστημονικού περιοδικού Διατροφή Health & Welnessκαι υπεύθυνοι ύλης του επιστημονικού site www.diatrofi.gr και του ηλεκτρονικού περιοδικού e-foodforthought.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη είναι συγγραφείς του Οδηγού Καθημερινής Διατροφής υπό τον γενικό τίτλο «Τι καλό θα μαγειρέψεις …σήμερα μαμά;» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα με θέμα την οργάνωση της διατροφής της Ελληνικής οικογένειας συνοδευόμενο με όλες τις παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες με ελαφρύ τρόπο που έγινε το απαραίτητο βιβλίο για κάθε οικογένεια ξεπερνώντας τα 20.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα..

Τον Απρίλιο του 2009 εκδόθηκε το 2ο προσωπικό του βιβλίο «Διατροφική Νοημοσύνη – η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία» που πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες που βρήκαν μια ανακουφιστική μέθοδο για να καταπολεμήσουν τη διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Το βιβλίο εκδόθηκε αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα σε 3η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τον Μάιο του 2010 εκδόθηκε το 3ο προσωπικό του βιβλίο «Σεφ… στο παρά πέντε- διατροφή, ιδέες & συνταγές για πολυάσχολους» αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα η 2η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από νεαρή ηλικία έχει διατελέσει αθλητής της ομάδας μπάσκετ εφήβων του Sporting και έχει επίσης ενασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες και την κολύμβηση Από τον Μάιο του 2004 είναι μέλος του κολυμβητικού αθλητικού συλλόγου Μεταμορφώσεως όπου τον Ιούνιο του 2005 κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στα 400mελεύθερο σε αγώνες παλαιμάχων του κολυμβητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου.

Από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό του γραφείο στην Νέα Ιωνία.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον κύριο Ζουμπανέα είτε τηλεφωνικά στο 2102718360 είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας κράτησης ραντεβού από την ιστοσελίδα: NowDoctor στο link http://www.nowdoctor.gr/ezoumpaneas