Dr Plus - Diatrofi

Νέα της αγοράς

Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ξεκινά την νέα χρονιά με βραβείο

greek-exports-awards

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, ευρύτερα γνωστός από τα μήλα με το εμπορικό σήμα “ZAGORIN”, ξεκινάει δυναμικά το νέο έτος, επιτυγχάνοντας μια σημαντική διάκριση για την εξαγωγική δραστηριότητά του, που επιβεβαιώνει τη θέση του στην εγχώρια αλλά και στη διεθνή αγορά.

Συγκεκριμένα, έλαβε «Χρυσό» Βραβείο για την εξαγωγή μήλων και άλλων προϊόντων ως «Τop Branded Export Product» στη κατηγορία «Τοp Export Brands», στα πλαίσια της διοργάνωσης «Greek Exports Forum & Awards 2020».

4000 ψήφοι!

Ο Συνεταιρισμός ενημερώθηκε για τη σημαντική διάκριση στο τέλος του προηγούμενου έτους.

Το χρυσό βραβείο του Συνεταιρισμού είναι αποτέλεσμα της θερμής υποστήριξης του κοινού, με περίπου 4.000 ψήφους, και της κριτικής επιτροπής που αποτελείται από προβεβλημένα στελέχη της ελληνικής αγοράς.

Το γεγονός, αφενός αποδεικνύει την υψηλή αξία της εμπορικής ονομασίας «ZAGORIN» που αναγράφεται στο πασίγνωστο οβάλ ετικετάκι με το λογότυπο και επικολλάται σε κάθε μονάδα προϊόντος ενώ αφετέρου υποδηλώνει την γενικότερη αξία της επωνυμίας για τα αγροτικά προϊόντα.

Η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, για 9η συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με την ethosEVENTS, το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ διοργάνωσαν το συνέδριο – θεσμό για τον εξαγωγικό τομέα, το Greek Exports Forum το οποίο φέτος πραγματοποιήθηκε μαζί με τα Greek Exports Awards 2020!

Το συνέδριο και η τελετή βράβευσης λόγω της πανδημίας, προβλήθηκε διαδικτυακά την Τετάρτη 20.01.2021 ως «LiveOn Hybrid Event. Οι συμμετέχοντες με χρυσό βραβείο κατοχύρωσαν δικαίωμα ολιγόλεπτης παρέμβασης.

Χρονικό Ορόσημο υψηλού συμβολισμού!

Βραβείο εξαγωγικής δραστηριότητας 40 χρόνια μετά τη πρώτη εξαγωγή.

Όπως ανέφερε στη διαδικτυακή του παρέμβαση και ο γενικός Διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, κος. Διονύσης Βαλασσάς, το 2021, είναι ένα έτος σταθμός αναφορικά με την εξαγωγική δραστηριότητα του Συνεταιρισμού και τη γενικότερη ιστορία του.

Εντός του έτους, ο Συνεταιρισμός συμπληρώνει τον 105ο χρόνο από την ίδρυσή του. Αυτό το γεγονός, τον καθιστά τη παλαιότερη συνεταιριστική οργάνωση της χώρας.

Παράλληλα συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση της πρώτης ιδιόκτητης ψυκτικής εγκατάστασης. Μετέπειτα, επεκτάθηκε άλλες τρεις φορές, ενώ αναμένεται και τέταρτη επέκταση της. Ο Συνεταιρισμός έχει εντάξει σχετική επένδυσή του στο Μέτρο 4.2.1. του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Επίσης, συμπληρώνονται 40 χρόνια από την αγορά του πρώτου ηλεκτρονικού διαλογητηρίου μήλων, το οποίο αντικαταστάθηκε το 1999.

Σε λίγους μήνες η Οργάνωση πρόκειται να εγκαταστήσει το τρίτο κατά σειρά σύστημα μηχανολογικού εξοπλισμού διαλογής μήλων και το δεύτερο κατά σειρά μηχανολογικό σύστημα συσκευασίας.

Νέο υπερσύγχρονο διαλογητήριο

Η νέα εμπορική περίοδος που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, σχεδιάζεται να βρει τον Συνεταιρισμό εξοπλισμένο με διαλογητήριο – συσκευαστήριο υπερσύγχρονης τεχνολογίας. Με νέες και περισσότερες δυνατότητες ελέγχου, καθώς το σύστημα θα είναι κατασκευασμένο για απόλυτη εξειδίκευση στα μήλα.

Παράλληλα σχεδιάζεται και η αγορά ακόμα μιας γραμμής διαλογής για τα αχλάδια και τα ακτινίδια. Ωστόσο, η σημαντική επέτειος που σχετίζεται και με το βραβείο, είναι ότι το 2021 ο Συνεταιρισμός συμπληρώνει ακριβώς 40 χρόνια από την πρώτη επιτυχημένη εξαγωγική προσπάθεια που είχε τότε προορισμό την Γερμανία και 35 χρόνια από τη πρώτη απευθείας εξαγωγή η οποία έγινε επίσης στη Δυτική Γερμανία.

Ταυτόχρονα, συμπληρώνονται 35 χρόνια, από όταν ο Συνεταιρισμός έλαβε τη πρώτη του διάκριση στην ιστορία του για τις εξαγωγικές του δραστηριότητες.

35 χρόνια διακρίσεις

Το 1986 ο Συνεταιρισμός έλαβε Βραβείο Εξαγωγικής Δραστηριότητας από το Υπουργείο Γεωργίας.

Καθώς όμως το βραβείο αφορά τις εξαγωγές επώνυμων προϊόντων, το σημαντικότερο είναι ότι συμπληρώνονται 35 χρόνια από τη κυκλοφορία μήλων με το εμπορικό σήμα «ZAGORIN». Μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 1985 και ολοκληρώθηκε το 1986.

Επίσης, συμπληρώνονται 25 χρόνια από την κατοχύρωση Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης για τα Μήλα Ζαγοράς Πηλίου. Είναι τα πρώτα μήλα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που κατοχύρωσαν την υψηλή αυτή διάκριση.

Παράλληλα, συμπληρώνονται 25 χρόνια από την απόφαση επικόλλησης της ετικέτας πάνω σε κάθε μονάδα προϊόντος, ενέργεια πρωτοποριακή για την εποχή της. Ακόμη, συμπληρώνονται 15 χρόνια από την απόφαση καθολικής εφαρμογής συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παραγωγής. Η συγκεκριμένη ενέργεια αναβάθμισε ακόμα περισσότερο την ήδη υψηλή ποιότητα των προϊόντων του Συνεταιρισμού. Δημιούργησε επίσης νέο πλαίσιο αξιών για τις παροχές στους καταναλωτές και την προστασία του περιβάλλοντος.

Παρουσία σε 30 χώρες

Ο Συνεταιρισμός από το 1981 μέχρι σήμερα, έχει καταφέρει εξαγωγές προϊόντων σε περίπου 30 χώρες της Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής.

Τα τελευταία χρόνια γίνονται συστηματικά εξαγωγές καστάνων στην Ιταλία. Σταθερό προορισμό για τα μήλα αποτελούν οι χώρες του τριγώνου Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου με προοπτική επέκτασης στην Αραβική Χερσόνησο αλλά και οι χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου, στις οποίες μεγάλος όγκος εξάγεται και από το Πρατήριο του Συνεταιρισμού στη Κεντρική Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης.

Το βραβείο αποτελεί μία ακόμα δέσμευση του Συνεταιρισμού προς το καταναλωτικό κοινό. Δέσμευση για την διασφάλιση της υψηλότερης ποιότητας στα μήλα και στα υπόλοιπα προϊόντα που διακινεί.

Παράλληλα, είναι μία ακόμα δικαίωση για τη συλλογική προσφορά των εκάστοτε διοικήσεων, των μελών αλλά και του προσωπικού του Συνεταιρισμού. Όλοι μαζί, καθημερινά, προσπαθούν για τη διατήρηση και τη βελτίωση των παραγωγικών και εμπορικών δυνατοτήτων της Οργάνωσης.

Σχετικά με τον δημιουργό

Διατροφή | Υγεία & Ευεξία