Dr Plus - Diatrofi

e-Food news Ενημέρωση

Το φθινόπωρο ξεκινάει με προϊόντα ZAGORIN

Zagorin

Τα μήλα «ZAGORIN» καλλιεργούνται αποκλειστικά στις Ζαγοριανές πλαγιές του Πηλίου. Aναμένεται να κυκλοφορήσουν από τη Κυριακή 06 Σεπτεμβρίου 2020 στις φρουταγορές.

Η εμπορική περίοδος των μήλων ξεκινάει με την ποικιλία «GALA» με τη συγκομιδή της να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Οι γνώστες της αγοράς αναφέρουν ότι «τα GALA της Ζαγοράς» διακρίνονται από την εξαιρετική γεύση τους, επιβεβαιώνοντας έτσι τον γενικότερο κανόνα για τα προϊόντα της περιοχής.

Ταυτόχρονα με τα μήλα, ξεκινά και η εμπορική διακίνηση των αχλαδιών του Συνεταιρισμού. Η συγκομιδή τους έχει ήδη ολοκληρωθεί καθώς ξεκίνησε λίγες μέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο. Όλο το καλοκαίρι διακινούνται μικροποσότητες από ποικιλίες «κοντούλες» και «κόσια».

Περίπου στα μέσα Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει και η συγκομιδή στα πασίγνωστα κόκκινα μήλα “Starking” τα οποία αποτελούν την «ναυαρχίδα» του Συνεταιρισμού σε επίπεδο ποσότητας.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Πηλίου

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, εδώ και 104 χρόνια, παραμένει «πιστός» στο καθιερωμένο φθινοπωρινό ραντεβού με τους καταναλωτές. Αυτή η «σχέση εμπιστοσύνης» βασίζεται στο γεγονός αναγνώρισης της μοναδικής γεύσης και της ποιότητας των προϊόντων από το κοινό.

Η μοναδική γεύση, πέραν των ποιοτικών καλλιεργητικών δράσεων και των ευλογημένων εδαφών της περιοχής, είναι αποτέλεσμα συνδυασμού των μικροκλιματικών συνθηκών του βουνού και της αιγαιοπελαγίτικης αύρας που επικρατεί στη περιοχή.

Παρότι η φετινή καλλιεργητική περίοδος θα «γραφτεί στην τοπική ιστορία», εξαιτίας της εκτεταμένης καταστροφής από τη χαλαζόπτωση της 26ης Μαΐου 2020, με συνέπεια τη μείωση των διαθέσιμων ποσοτήτων προς εμπορία, υπάρχουν αγροκτήματα στις κτηματικές περιφέρειες της Δημοτικής Ενότητας Ζαγοράς που είτε δεν επηρεάστηκαν από το φαινόμενο, είτε η επίδραση σε αυτά δεν ήταν καθολική.

Ο Συνεταιρισμός αντιπροσωπεύει το 99% περίπου των αγροτών της Δημοτικής Ενότητας. Διακινεί περίπου το 85 % των μήλων του Νομού Μαγνησίας και προβλέπεται μέχρι στιγμής ότι θα καλύψει επαρκώς τις ανάγκες του εμπορικού του δικτύου. Ένα δίκτυο το οποίο εκτός από το σύνολο της χώρας εκτείνεται και στο εξωτερικό. Μάλιστα, πρόκειται για τη μοναδική εξαγωγική επιχείρηση μήλων της Μαγνησίας.

Η σημαντική αξία της συνεταιριστικής οργάνωσης για την από κοινού εμπορία των προϊόντων, έχει ως αποτέλεσμα οι αγρότες της Ζαγοράς, του Πουρίου και της Μακρυράχης, να μην επιβαρύνονται σε ατομικό επίπεδο με ζητήματα διαχείρισης πωλήσεων της παραγωγής τους. Ασχολούνται αποκλειστικά με την καλλιέργεια προϊόντων σύμφωνα με τις υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές που εκπορεύονται από τα πρότυπα των πιστοποιήσεων:

  • AGRO2
  • ISO22000
  • GLOBALG.A.P./GRASP

Στελεχιακό δυναμικό & ιδιόκτητος στόλος φορτηγών

Τα στελέχη από τα αρμόδια τμήματα, με επίκεντρο το εμπορικό τμήμα της Οργάνωσης, φροντίζουν για τη σύναψη και εκτέλεση των εμπορικών συμφωνιών στα πλαίσια των αποφάσεων της διοίκησης.

Παράλληλα, η καθετοποιημένη λειτουργία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς που διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις για τη μετασυλλεκτική διαχείριση των μήλων αλλά και ιδιόκτητο στόλο φορτηγών – ψυγείων για τη μεταφορά τους, προσδίδει μεγαλύτερες δυνατότητες σε ζητήματα διακίνησης των προϊόντων συγκριτικά με τους μεμονωμένους παραγωγούς, με τελικό στόχο πάντα τις καλύτερες τιμές παραγωγού.

Πού θα τα βρείτε

Τα μήλα του Συνεταιρισμού, διακινούνται σε:

  • Φυσικά καταστήματα και “e-shop” όλων των γνωστών αλυσίδων «supermarket»
  • Χονδρεμπορικά δίκτυα των λαχαναγορών
  • Οπωροπωλεία
  • Σε συγκεκριμένες λαϊκές αγορές και άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα
  • Στις ιδιόκτητες επιχειρήσεις του Συνεταιρισμού στις Κεντρικές Λαχαναγορές Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Όλα τα μήλα, διακρίνονται από το πασίγνωστο οβάλ αυτοκόλλητο με το εμπορικό σήμα “ZAGORIN”. Το συγκεκριμένο αυτοκόλλητο επικολλάται σε κάθε μονάδα προϊόντος ξεχωριστά.

Σχετικά με τον δημιουργό

Διατροφή | Υγεία & Ευεξία