Dr Plus - Diatrofi

Αττική Διαιτολόγοι

Αρέστη Κλεοπάτρα

Ονομάζομαι Αρέστη Κλεοπάτρα είμαι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και παρέχω υπηρεσίες διατροφολογίας από το 2011. Γεννήθηκα στην Αμαλιάδα τον Νοέμβριο του 1988. Σπούδασα στην πρώτη μου επιλογή καθώς ο τομέας της Διατροφής, της Υγείας & της Άσκησης, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας ζωής μου και αποτελεί βασικό πυρήνα της καθημερινότητάς μου.

Τα τελευταία χρόνια παράλληλα με τις σπουδές μου, εργάζομαι ως υπεύθυνη του Διαιτολογικού Τμήματος σε Πολυδύναμο Κέντρο Ιατρικής Αισθητικής και Αδυνατίσματος στο Σύνταγμα.

Υπήρξα εξωτερικός Συνεργάτης Αθλητικού Κέντρου στα Μελίσσια (Body-Science) για 2 έτη, αναλαμβάνοντας διάφορα περιστατικά είτε απώλειας είτε αύξησης βάρους.

Μετά την πρακτική μου άσκηση εργάσθηκα ως διαιτολόγος στο πρόγραμμα ‘’Εν Δράσει’’ της Κεντρικής Περιφέρειας Αθηνών  με έδρα τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο. Ήταν ένα πιλοτικό πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας το οποίο έχε ως στόχο την προώθηση της ισορροπημένης διατροφής και άθλησης σε παιδιά σχολικής ηλικίας, εφήβους, γονείς και στο γενικό πληθυσμό.

Ταυτόχρονα απασχολήθηκα  στις Ακαδημίες του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου όπου πραγματοποιούσα διατροφική  εκπαίδευση  σε επαγγελματίες αθλητές, αλλά  και  ημερίδες  εκπαίδευσης σαν ομιλήτρια, σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε αθλήματος, σχεδόν σε όλες τις αθλητικές ακαδημίες του Συλλόγου.

Τον Οκτώβριο του 2013 εισήχθην στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Πλήρους  Φοίτησης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία –Διατροφή» στην κατεύθυνση: ΔΙΑΤΡΟΦΗ  ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ, όπου αποφοίτησα με «Άριστα». Η μεταπτυχιακή μου διατριβή είναι μελέτη κλινικής δοκιμής σε δείγμα επαγγελματίων αθλητών ποδοσφαίρου με παρέμβαση του συμπληρώματος Colostrum. Το θέμα μου ήταν:  « Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ COLOSTRUM ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΥΟΚΙΝΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΟΜΟΙΑΖΕΙ ΑΓΩΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ».  Από το συγκεκριμένη μελέτη προέκυψε  επιστημονική δημοσίευση στο  European Journal of Nutritional, καθώς και επιστημονικές αναφορές στα παρακάτω συνέδρια.

1) Στο συνέδριο της FIFA 2015-Λονδίνο: ποδοσφαιριστές & αποκατάσταση,

2) Σε ημερίδα του Χαροκοπείου το Μάρτιο του 2015,

3) 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Greek Lipid Forum 2017.

Το Νοέμβριο του 2011 ξεκίνησα την  εκπαίδευση μου σαν Master Practitioner Programme in Eating Disorders and Obesity στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) υπό την εποπτεία του NCFED της Μεγάλης Βρετανίας το οποίο είναι αναγνωρισμένο από το Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων – British Psychological Society – BPS, το οποίο και ολοκλήρωσα με επιτυχία.

Πραγματοποίησα την  πρακτική μου άσκηση επί 8 μήνες  στα εξωτερικά ιατρεία του Διαιτολογικού  τμήματος,  στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών  «Λαϊκό» και στο «Ιατρείο Παχυσαρκίας»,  το οποίο λειτουργούσε  σε συνεργασία με το Διαβητολογικό τμήμα.

Επιπρόσθετα,  στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης βοήθησα στη συγγραφή  του Οδηγού για τη Ρύθμιση του Διαβήτη  της Ελληνικής  Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ).

Παρουσίασα την Πτυχιακή μου έρευνα στο 10ο Μακεδονικό Συνέδριο το 2012 με θέμα:  «Λειτουργικά Τρόφιμα»: Λόγοι που σχετίζονται με την επιλογή τους για κατανάλωση.

Έχω παρακολουθήσει πληθώρα εκπαιδευτικών σεμιναρίων και συνεδρίων, που αφορούν τον τομέα της Κλινικής Διαιτολογίας και έχω συμμετάσχει σε διάφορες ημερίδες σχολείων και συνέδρια σαν ομιλήτρια.

Είμαι εθελόντρια στο Σύλλογο Σκελετικής Υγείας : «Πεταλούδα» και στο 11ο ετήσιο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2017, η ομιλία μου ήταν το εξής Θέμα: « Πώς να μην παχύνουμε μετά τα 50…»

Άρθρα μου δημοσιεύονται σε Περιοδικά, Εφημερίδες και σε Ιστοσελίδες ειδήσεων. Συγκεκριμένα στα εξής:

  • THEBODY magazine (αληθινές ιστορίες ατόμων καθώς και άρθρα μου στη στήλη: ρώτα τους ειδικούς,
  • στην Εφημερίδα των Συνακτών,
  • στην Huffingtonpost Greece όπου έχω και το δικό μου blog.

Είμαι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ) και του συλλόγου Κλινικών Διαιτολόγων ESPEN και GrESPEN.

Παρακολουθώ όλες τις τρέχουσες εξελίξεις με τη συμμετοχή μου σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και σε συνέδρια πάνω σε θέματα διατροφής, αθλητικής διατροφής, κλινικής διατροφής, παχυσαρκίας και διατροφικών διαταραχών.

Γνωρίζω σε βασικό επίπεδο την αγγλική, γερμανική και ρωσική γλώσσα.

Στον ελεύθερο μου  χρόνο ασχολούμαι με διάφορες αθλητικές δραστηριότητες  & το θέατρο. Ενώ στο παρελθόν υπήρξα και η ίδια αθλήτρια.

Σχετικά με τον δημιουργό

Διατροφή | Υγεία & Ευεξία