Dr Plus - Diatrofi

Γυμναστές Κρήτη

Νίκος Μαλλιαράκης

Προπονητής-Personal Trainer

Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε αγροτική οικογένεια, σ ένα ημιορεινό χωριό, στα νότια του νομού Ηρακλείου!

Στα πλαίσια των αγροτικών εργασιών και –ασφαλώς- του παιχνιδιού η άμεση επαφή με τη φύση ήταν καθημερινή,

Η σωματική άσκηση ήταν ελεύθερη, αυθόρμητη και περιπετειώδης και η διατροφή είχε να κάνει με αυτό που σήμερα ονομάζουμε «Μεσογειακή» ή «Κρητική διατροφή» ή ακόμα και «Κρητική παραδοσιακή διατροφή», με όλα τα τρόφιμα, ζωικά και φυτικά, να προέρχονται από τα καλλιεργούμενα χωράφια ή τα αυτοφυή φυτά και δέντρα της Κρήτης!

Οπωσδήποτε η ποιότητα, η θρεπτικότητα και οι γεύσεις εκείνης της εποχής ήταν αξεπέραστες!

-Το 1987, μετά από επιτυχείς πανελλήνιες εξετάσεις, κατάφερε την εισαγωγή του στο ΤΕΦΑΑ Σερρών απ’ όπου αποφοίτησε το 1991 με «Άριστα» και ειδικότητα στην Ενόργανη Γυμναστική.

-Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του εργάστηκε για 2 χρόνια ως  προπονητής στα τμήματα μαζικού αθλητισμού του συλλόγου Ενόργανης Γυμναστικής ΣΙΡΙΣ Σερρών και ως βοηθός προπονητή στην αγωνιστική ομάδα του ίδιου συλλόγου.

-Το 1993 ίδρυσε το δικό του γυμναστήριο fitness στις Μοίρες Ηρακλείου και το 1999 ξεκίνησε να λειτουργεί και με τμήματα παιδικής άθλησης για παιδιά από 4 έως 16 ετών!

– Το 1995 έγινε ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου ΓΑΣ Μεσαράς που δραστηριοποιήθηκε στα αθλήματα Μπάσκετ και Βόλεϊ και που τώρα διατηρεί γυναικεία ομάδα στην Α2 εθνική κατηγορία.

-Από το 1996 μέχρι το 2002 (παράλληλα με το γυμναστήριο) ανέλαβε τη σύνταξη του αθλητικού τμήματος της τοπικής εφημερίδας «Αντίλαλος της Μεσαράς» καλύπτοντας την αθλητική επικαιρότητα της περιοχής.

Ταυτόχρονα διετέλεσε και αθλητικός ανταποκριτής της εφημερίδας του Ηρακλείου «Νέα Κρήτη».

-Το 1997 εκπαιδεύτηκε στο Αλεξίπτωτο Πλαγιάς (Parapente).

-Το 1998 συνέταξε και εξέδωσε, στα πλαίσια της τοπικής εφημερίδας, το ερευνητικό και συλλεκτικό 24σελιδο Ποδοσφαιρικό Πανόραμα Μεσαράς, με την ιστορία όλων των ποδοσφαιρικών ομάδων της περιοχής, από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και μετά.

-Το 2002 και για ένα χρόνο, υπήρξε Ραδιοφωνικός παραγωγός της ωριαίας αθλητικής εκπομπής «Αθλητικές Διαδρομές» στον τοπικό σταθμό Ράδιο Μοίρες.

-Από το 2000 και μέχρι το 2012 οργάνωσε και παρουσίασε 11 παραστάσεις γυμναστικής με παιδιά, με θεματολογία την ενόργανη γυμναστική, τη γενική γυμναστική, το τραμπολίνο, το χορό, και τη θεατροκίνηση.

– Το 2004 εκπαιδεύτηκε στην Αναρρίχηση Βράχου και στη Σχολή Βουνού.

-Από το 2005 μέχρι το 2015 οργάνωσε αγωνιστικές ομάδες Τραμπολίνο, με συμμετοχές σε Παγκρήτια και Πανελλήνια πρωταθλήματα, όπου οι αθλητές του κατέκτησαν διακρίσεις και μετάλλια, είτε ατομικά είτε ομαδικά.

-Το 2007 παρακολούθησε τα διεθνή φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής σε Κεφαλλονιά, Αθήνα και Gent (Βέλγιο).

-Το 2008 αναβάθμισε το γυμναστήριο σε 2 ξεχωριστούς χώρους με υποδειγματικό εξοπλισμό τόσο στο fitness όσο και στο παιδικό τμήμα.

-To 2009 παρακολούθησε ανάλογο σεμινάριο και πήρε πτυχίο personal training της GRAFTS HELLAS.

-Το 2009 παρακολούθησε τα σεμινάρια προπονητών Τραμπολίνο της ΕΓΟ απ’ όπου απέκτησε πτυχίο προπονητή Τραμπολίνο.

-Το 2010 ανέλαβε το ξεκίνημα και την προπονητική καθοδήγηση, στη σφαιροβολία και τον ακοντισμό, του σημερινού Παρα-ολυμπιονίκη στον Ακοντισμό, Μανώλη Στεφανουδάκη ο οποίος το 2011 κατέρριψε και βελτίωσε επανειλημμένα το Πανελλήνιο ρεκόρ στο συγκεκριμένο άθλημα. Πέρα από τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, είχαν συμμετοχή και σε διεθνείς αγώνες σε Κροατία και Αγγλία! Η συνεργασία έληξε τον Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου.

-Το 2012 αναβάθμισε και μετέφερε τα δύο γυμναστήρια σ ένα κτήριο 850 τ.μ. δίνοντας νέα πνοή και διάσταση στο fitness της περιοχής, με νέες υπηρεσίες και πρωτοπόρα προγράμματα.

-Από το 2013 και μετά εκπαιδεύεται, γίνεται instructor και διδάσκει στο γυμναστήριό του  τα ομαδικά προγράμματα:

CXWORX, BODYATTACK, BODYPUMP, GRIT, BODYBALANCE, U BOUND.

-Το 2016 και 2017 παρουσιάζει, με το γυμναστήριό του, προγράμματα γυμναστικής για ενήλικες στην κεντρική εξέδρα του διεθνούς Φεστιβάλ Ματάλων.

-Το 2016 και 2017 παρακολουθεί τα σεμινάρια, Hypertrophy, Fat Loss, Optimizing The Female Body, Program Design.

-Τον Οκτώβριο του 2017 παρακολουθεί και παίρνει μέρος στο παγκόσμιο event LES MILLS LIVE στο Άμστερνταμ.

-Το 2018 παρακολουθεί την εκπαίδευση του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

-Κατά καιρούς έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων για το fitness  και τη διατροφή.

Σχετικά με τον δημιουργό

Διατροφή | Υγεία & Ευεξία