Βότανα

ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΣ ΤΣΑΙ ΜΑΣ.

Συστατικά: τσάι του βουνού, γκίνγκο μπιλόμπα, κουρκουμάς, δεντρολίβανο, κόκκινο τσάι, ιβίσκος, κυνόροδο, ταραξάκο, κρόκος, μαυροκούκι, αρώνια, γκότζι μπέρυ

Θεραπευτικές ιδιότητες

Η ομάδα της Φυτομαγείας πολεμάει με αντίπαλο τις φλεγμονές στο σώμας μας. Το κύριο συστατικό που χρειαζόμαστε είναι τα αντιοξειδωτικά. Ο αρχηγός της ομάδας είναι ο Κρόκος που λόγω της ουσίας, κολχικίνη, είναι ένα από τα σημαντικότερα αντιοξειδωτικά βότανα. Οι καρποί Κυνόροδου περιέχουν μεγάλες ποσότητες αντικαρκινικού καροτενοειδούς που ονομάζεται λυκοπένιο προσδίδοντάς του αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες ενώ παράλληλα το πολύ υψηλό ποσοστό βιταμίνης C που περιέχει ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Το Μαυροκούκι περιέχει σημαντικά ποσοστά θυμοκινόνης, μία ουσία με αντικαρκινική και αντιοξειδωτική δράση, επιπλέον βοηθά στην καλύτερη πέψη και στην άμυνα κατά των αλλεργιών. Η Αρώνια προστατεύει από προβλήματα και ασθένειες του πεπτικού συστήματος, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τα επίπεδα των ορμονων και του στρες βοηθώντας να αποτραπεί η δημιουργία νέων φλεγμονών στο σώμα μας. Το Γκότζι Μπέρυ οπλισμένο με ουσίες που ονομάζονται σεσκιτερπενοειδή επιδρά θετικά στην καταπολεμηση φλεγμονών του αναπαραγωγικού συστήματος ενώ γενικότερα ενισχύει την ενέργεια την όρεξη και την όραση. Ο ρόλος του Ιβίσκου στην ομάδα αυτή είναι να διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, να βελτιώσει την ανάπτυξη των κυττάρων και να μειώσει τους κινδύνους εμφάνισης καρκίνου. Το Κόκκινο τσάι, οπλισμένο με φλαβονοειδή, έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιαλλεργικές ιδιότητες. Τέλος οι ρίζες από το ταραξάκο καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα χωρίς να επηρρεάζουν τα υγιή.

Δίπλα σε αυτή την όμορφη ομάδα των αντιοξειδωτικών βάζουμε το τσάι του βουνού που είναι ηγέτης στη μάχη κατά του αλτσχάιμερ χάρη στα φλαβονοειδή. Είναι πλούσιο σε σίδηρο και έχει σπουδαία αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Το γκίνγκο μπιλόμπα ακολουθεί, βοηθώντας στην καλύτερη οξυγόνωση του εγκεφάλου συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως είναι η απώλεια μνήμης και συγκέντρωσης. Τα φύλλα γκίνγκο περιέχουν φλαβονοειδή και γκινγκολίδες που αποτρέπουν τον σχηματισμό θρόμβων ενώ ταυτόχρονα διεγείρουν και τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος. Η κουρκουμίνη που κυριαρχεί στον κουρκουμά συμβάλλει στην πρόληψη και τη θεραπεία του διαβήτη ενώ ταυτόχρονα έχει αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες. Τέλος το δενδρολίβανο περιέχει ένα σπουδαίο αντιοξειδωτικό, το καρνοσικό οξύ, που καθιστά το βότανο αυτό φυσικό ενισχυτικό της μνήμης ενώ χάρης στο ροσμαρινικό οξύ έχει και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Αυτό το μίγμα είναι ενας δυναμίτης που συνδυάζει μερικά από τα πιο σημαντικά αντιοξειδωτικά βότανα και μπαχαρικά φτιάχνοντάς έναν συνδυασμό που είναι πλήρης τόσο σε βιταμίνες όσο και σε ουσίες που βοηθάνε το σώμα μας να αποβάλλει οτιδήποτε περιττό ώστε να λειτουργεί καλύτερα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα μας και μάθετε τι κάνει το κάθε βοτανο αυτής της Σούπερ μιξης χωριστά.

Δοσολογία χρήση

Σε αυτό το μείγμα προτείνεται να χτυπάτε με ένα γουδί λίγο το μίγμα πριν το εμβάπτισμα στο νερό, ώστε να απελευθερωθούν όσο δυνατόν περισσότερα αρώματα και ιδιότητες.

Βράζουμε 1 φλυτζάνι νερό και στη συνέχεια ρίχνουμε μία κουταλιά από το μείγμα. Αφήνουμε 10 λεπτά, σουρώνουμε και πίνουμε μέχρι 2 φλυτζάνια την ημέρα.
Φυλάσσεται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

Προφυλάξεις
Ασθενείς που κάνουν χρήση αντιθρομβωτικών απαγορεύεται να καταναλώνουν γκίνγκο μπιλόμπα.

Το δενδρολίβανο δεν συνιστάται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και από άτομα που πάσχουν από υπέρταση και επιληψία.

Ο ιβίσκος ανεβάζει το επίπεδο των οιστρογόνων οπότε γυναίκες που λαμβάνουν αντισυλληπτικά θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους πριν την κατανάλωσή του.
Απαγορεύεται η κατανάλωση ταραξάκο από άτομα που πάσχουν από γαστρίτιδα, γαστρικό έλκος ή έλκος του δωδεκαδακτύλου.

Μπορείτε να ζητήσετε να αφαιρεθεί από το μίγμα όποιο από τα βότανα απαγορεύεται να καταναλώσετε ή σας προκαλεί αλλεργία.

Για περισσότερες Συμβουλές  από επαγγελματία Γεωπόνο απευθυνθείτε Εδώ

Σχετικά με τον δημιουργό

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Η Παναγοπούλου Αικατερινη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Είναι πτυχιούχος Γεωπόνος με ειδίκευση στον τομέα της Βιοτεχνολογίας – Μοριακή Βιολογία. Έχει συνεργαστει με υποτροφία με το πανεπιστήμιο του Βερολίνου πάνω στην χημική ανάλυση των φυτών και των ιδιοτήτων τους.
Έχει διδάξει για θέματα πάνω στην Εδαφολογία, Μελισσοκομία και τη Βιολογική Γεωργια.
Από το 2015 είναι ιδιοκτήτρια της ΦΥΤΟΜΑΓΕΙΑΣ http://www.fytomageia.gr/index.php/sxetika-me-mas.html ενός πρωτοποριακού καταστήματος που βρίσκεται στον Περισσό και συνδέει με μοναδικό τρόπο το μονοπάτι από τα Φυτά  στα Βότανα  και στα Αιθέρια Έλαια.

Έχει συνεργασίες με έγκριτους επιστήμονες πάνω στις ιδιότητες των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών σε μορφή ξηρού βοτάνου αλλά και φυτικών ελαίων και αιθερίων ελαίων καθώς και πολύωρη προσωπική εργασία και μελέτες της ίδιας και φοιτητών που πραγματοποίησαν την πρακτική τους άσκηση υπό την καθοδήγησή της.
Στο κατάστημα έχει δημιουργήσει μια σειρά από μίγματα Βοτάνων για κάθε πάθηση και περίσταση.
http://www.fytomageia.gr/index.php/shop/pantopoleio/

Επιπλέον έχει ασχοληθεί με την παραγωγή διαφόρων καλλυντικών και θεραπευτικών λαδιών και κρεμών χρησιμοποιώντας μόνο αιθέρια έλαια και φυτικά έλαια.
http://www.fytomageia.gr/index.php/shop/phutika-kalluntika/

Παράλληλα ασχολείται με τη διαμόρφωση εξωτερικών χώρων αξιοποιώντας την ιδιαιτερότητα του κάθε χώρου ώστε να δημιουργήθεί μια πράσινη όαση μέσα στο τσιμέντο που μας περιβάλει. Ως Γεωπονος αυτή και οι συνεργάτες της είναι στην διάθεσή σας για συμβουλές και απορίες για την υγεια των φυτών σας.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα ώστε να στειλετε μηνύματα και απορίες ενώ μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας είτε από το φυσικό κατάστημα ή μέσω του e-shop της.