Dr Plus - Diatrofi

Φυσικά...Βιολογικά

Ωμά Φύλλα Kale σε σκόνη

Γράφτηκε απο Διατροφή News

“Ο βασιλιάς των λαχανικών”

Το εκπληκτικό αυτό κατσαρό λαχανικό γίνεται ολοένα και πιο αγαπητό στη χώρα μας, ενώ στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομένο σε διάφορες μορφές ως σνακ με λίγες θερμίδες. Το Kale, μέλος της οικογένειας λαχανικών Brassica (λάχανο, κουνουπίδι, μπρόκολο), είναι πραγματικά ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά, ενώ χαρακτηριστικά αποκαλείται ως ο ‘βασιλιάς των λαχανικών’.

To kale (κέιλ):

  • Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α, C και Κ, οι οποίες συμβάλλουν στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης.
  • Περιέχει μέταλλα, όπως φωσφόρο, κάλιο, μαγγάνιο, σίδηρο και μαγνήσιο.
  • Είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ και φυτικές ίνες.
  • Είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων, ειδικά σε καροτενοειδή και φλαβονοειδή, χλωροφύλλης, αλλά και των ειδικών φαινολικών ενώσεων των σταυρανθών που λέγονται γλυκοσινολικές. Οι γλυκοσινολικές ενώσεις που είναι υπεύθυνες για το πράσινο χρώμα των λαχανικών, φημίζονται για τις ισχυρές αποτοξινωτικές τους ιδιότητες, αλλά και την ικανότητα να υποστηρίζουν τα υγιή κύτταρα.
  • Αποτελεί μια από τις καλύτερες φυτικές πηγές ασβεστίου.
  • Έχει χαμηλή θερμιδική αξία, ένα φλιτζάνι με φύλλα κέιλ περιέχει μόνο 36 θερμίδες, χωρίς καθόλου λιπαρά.

Οφέλη του Kale:

  •  Υποστηρίζει την υγιή αποτοξίνωση και λειτουργία του ήπατος.
  •  Υποστηρίζει τα υγιή κύτταρα και το DNA.
  •  Υποστηρίζει την υγεία των ματιών και του δέρματος.
  •  Με αλκαλικές ιδιότητες υποστηρίζει την ισορροπία του Ph.
  •  Διατηρεί υγιή τα οστά με ασβέστιο φυτικής προέλευσης.
  • Συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης. Συστατικά που περιέχονται στο κέιλ, μπορούν να προκαλέσουν τη δέσμευση των χολικών οξέων στο πεπτικό σύστημα με αποτέλεσμα να αποτραπεί η επαναπορρόφηση τους. Έτσι συμβάλλει στην μείωση της ολικής χοληστερόλης στον οργανισμό, οδηγώντας παράλληλα σε μειωμένο κίνδυνο καρδιακής νόσου.
  • Ενισχύει το μεταβολισμό. Οι φυτικές ίνες του κέιλ ενισχύουν το αίσθημα του κορεσμού και αποτοξινώνουν τον οργανισμό, ενώ ταυτόχρονα παρέχει ελάχιστες θερμίδες.
  • Είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και φυτοθρεπτικών συστατικών υποστηρίζοντας τη γενική υγεία και ευεξία.

To Raw Kale σε σκόνη της Βiοsophy προέρχεται από βιολογικές καλλιέργειες και δεν περιέχει πρόσθετα, συντηρητικά, χρωστικές. Αφού γίνει η συγκομιδή, περνάει στο στάδιο της αποξήρανσης και στη συνέχεια αλέθεται ομοιόμορφα μέχρι να γίνει σκόνη. Για τη διατήρηση και την προστασία όλων των στοιχείων του, τα φύλλα Kale δεν έχουν θερμανθεί σε κανένα στάδιο της διαδικασίας (είναι raw, δηλαδή ακατέργαστα, ωμά). Η αποξήρανση μέσω εμποτισμού σε κενό αέρος (Vacuum dried infused) είναι μια διαδικασία που διασφαλίζει τη ζωντάνια και την έντονη γεύση του λαχανικού, χωρίς να απαιτούνται συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα, όπως τεχνητές χρωστικές ουσίες, για να συντηρηθούν.

Χρήση & Κατανάλωση: Αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού ωμά φύλλα Kale σε σκόνη με νερό ή προσθέστε το στο αγαπημένο σας smoothie ή χυμό. Μπορείτε να προσθέσετε Κale σε σάλτσες ή σούπες προς το τέλος της διαδικασίας μαγειρέματος, σε μαρινάδες ή ντιπ, να πασπαλίσετε τη σαλάτα σας ή να προσθέσετε στη ζύμη για χειροποίητα ζυμαρικά.

Συνταγή για Xυμό Αποτοξίνωσης με Kale

Θα χρειαστείτε: 1 κουταλάκι του γλυκού kale σε σκόνη, ½ φλιτζάνι τσαγιού χυμό μήλο, ½ μπανάνα, λίγο σέλινο ψιλοκομμένο, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι, λίγα παγάκια.

Παρασκευή: Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς το μείγμα. Σερβίρετε και απολαύστε, ιδανικά το πρωί!

Δείτε Περισσότερα Εδώ

Σχετικά με τον δημιουργό

Διατροφή News