Dr Plus - Diatrofi

Φυσικά...Βιολογικά

Άγριος Ροζ Σολωμός Αλάσκας σε άλμη

Γράφτηκε απο Administrator

Ο σολομός μπορεί να αποτελεί παραδοσιακό φαγητό της κουζίνας των Σκανδιναβικών χωρών, όμως κερδίζει ολοένα και περισσότερη δημοτικότητα στα τραπέζια πολλών χωρών, μεταξύ των οποίων και της δικής μας. Ο σολομός θεωρείται ένα ιδιαίτερο ψάρι, καθώς ζει και μεγαλώνει στη θάλασσα και αναπαράγεται σε λίμνες και ποτάμια, με ένα κύκλο ζωής που φτάνει από 2 έως 7 έτη.

Αποτελεί φυσική πηγή θρεπτικών ουσιών, ιδιαίτερα ισορροπημένων και απορροφημένων πρωτεϊνών, ενώ περιέχει σε σημαντικές ποσότητες, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυσικά τα πολύτιμα και απαραίτητα ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για τον άνθρωπο ως απαραίτητο συστατικό στην καθημερινή διατροφή και δεν θα πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιο μας.
Ο ρόλος τη πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας του σολομού επιδρά στο μηχανισμό ρύθμισης κέντρων της όρεξης στον εγκέφαλο και  είναι πολύ σημαντικός, αφού αυξάνει τη θερμιδική καύση, μειώνοντας έτσι την εναπόθεση λίπους στη περιοχή της κοιλιάς και άρα την αύξηση βάρους.

Ο Άγριος ροζ σολομός Αλάσκας σε άλμη χωρίς δέρμα και κόκκαλα αποτελεί προϊόν βιώσιμης αλιείας και μαγειρεύεται στα υγρά του, αφού κοπεί σε μεγάλα κομμάτια, για να διατηρήσει την υψηλή διατροφική του αξία. Αποτελεί ένα ιδανικό γεύμα για όσους κάνουν δίαιτα, αφού δίνει στον οργανισμό τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και πολύ λίγες θερμίδες.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

Σχετικά με τον δημιουργό

Administrator