Dr Plus - Diatrofi

Φυσικά...Βιολογικά

Βιολογικό Λαυράκι

Γράφτηκε απο Administrator

“Έτοιμο για μαγείρεμα”

Το βιολογικό λαυράκι από ιχθυοκαλλιέργεια στην Κεφαλονιά είναι κατεψυγμένο, απεντερωμένο και απολεπισμένο, έτοιμο για μαγείρεμα.

Η βιολογική καλλιέργεια είναι μια μέθοδος παραγωγής προϊόντων με συγκεκριμένες πρακτικές, που προστατεύει τον καταναλωτή, αλλά και το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς υπήρξαν η πρώτη εταιρεία Ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα που δημιούργησε σειρά προϊόντων βιολογικής παραγωγής, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη βιωσιμότητα (Αειφορία), τα καθαρά νερά, την παραγωγή χωρίς χημικά, την πυκνότητα εκτροφής, τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και τις ειδικές τροφές (πηγή: http://kefish.gr). Προσφέρουν λαυράκια και τσιπούρες που έχουν εκτραφεί βιολογικά, με την εγγύηση ότι τα ψάρια έχουν μεγαλώσει στα καθαρότερα νερά και έχουν παραχθεί με βιώσιμο τρόπο- που σημαίνει ότι είναι καλά για τους καταναλωτές και για το περιβάλλον.

Συνταγή: Λαυράκι στο Φούρνο με Λαχανικά και Σάλτσα Πέστο

Υλικά:

1 λαυράκι (περίπου 500γρ.)
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
200 γρ. μπρόκολο
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
500 γρ. μανιτάρια
2 κουταλιές σάλτσα βασιλικού πέστο (σπιτική ή έτοιμη)

Εκτέλεση:

Τοποθετήστε το ψάρι σε πυρέξ και καλύψτε το με τα κομμένα λαχανικά. Σκεπάστε το σκεύος και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για περίπου 40 λεπτά αναποδογυρίζοντας και από την άλλη πλευρά . Προς το τέλος του ψησίματος προσθέστε τη σάλτσα πέστο!

Μπορείτε να αναζητήσετε το προϊόν σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, καθώς και επιλεγμένα καταστήματα delicatessen και υγιεινής διατροφής.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

Σχετικά με τον δημιουργό

Administrator