Dr Plus - Diatrofi

Φυσικά...Βιολογικά

Βιολογικό Μασκαρπόνε Castelli

Γράφτηκε απο Administrator

“Το τυρί των γλυκών”

Το μασκαρπόνε (mascarpone στα ιταλικά) είναι ένα ιταλικό τυρί, φτιαγμένο από κρέμα που έχει πήξει με την προσθήκη συγκεκριμένων όξινων ουσιών. Αποτελεί αναγνωρισμένο παραδοσιακό τοπικό προϊόν και θεωρείται σπεσιαλιτέ στα πιάτα της Λομβαρδίας.

Είναι μαλακό, λευκό, κρεμώδες τυρί με χαρακτηριστική γλυκιά γεύση.  Συνήθως καταναλώνεται στη ζαχαροπλαστική και τη μαγειρική, όπου εκτιμάται ιδιαίτερα η πλούσια κρεμώδης υφή του. Είναι ένα από τα βασικά συστατικά στο ιταλικό επιδόρπιο τιραμισού, χρησιμοποιείται πολύ συχνά στην κρέμα του cheesecake, αλλά και άλλα κρεμώδη γλυκίσματα, όπως μους, brownies και παγωτά. Συνηθίζεται και σε αλμυρά πιάτα, για να δέσουν μεταξύ τους τα υλικά, χρησιμοποιείται ως γέμιση σε ζυμαρικά,  ενώ συχνά χρησιμοποιείται αντί για βούτυρο ή παρμεζάνα, όπως στο ριζότο. Καθώς είναι εύκολο στο άλειμμα, έχει γίνει ευρέως γνωστό ως ένα γευστικό spread σε φρουτοσαλάτες, σε φρυγανισμένο ψωμί (bruschetta), κλπ.

Το βιολογικό μασκαρπόνε Ιταλίας Castelli  αποτελεί ένα τυρί εκλεκτής ποιότητας και μοναδικής γεύσης, χάρη στην ιστορία της Castelli από το 1892 και την παράδοση της στο χώρο των τυριών.

Μπορείτε να το αναζητήσετε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, καθώς και επιλεγμένα καταστήματα delicatessen και υγιεινής διατροφής. 

Συνταγή για Ντιπ με Πορτοκάλι & Μασκαρπόνε

Συστατικά:

½ φλιτζάνι μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού Grand Marnier

½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη φλούδα πορτοκαλιού

¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Τρόπος εκτέλεσης:

Ανακατέψτε το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη, το Grand Marnier, τη φλούδα πορτοκαλιού και τη βανίλια σε ένα μικρό μπολ και το spread είναι έτοιμο!

Μπορείτε να το απλώσετε σε φρυγανισμένο ψωμί και κράκερς, να συνοδεύσετε πιάτα κρεατικών, να το προσθέσετε στη σαλάτα, ενώ για ένα γρήγορο και υγιεινό επιδόρπιο μπορείτε να το συνδυάσετε με λίγες φράουλες ή μούρα.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

Σχετικά με τον δημιουργό

Administrator