Dr Plus - Diatrofi

Φυσικά...Βιολογικά

Φράουλες Αποξηραμένες

Γράφτηκε απο Administrator

“Υγιεινό σνακ για μικρούς και μεγάλους” 

Οι φράουλες, λατρεμένο φρούτο μικρών και μεγάλων, γίνονται ανάρπαστες όταν είναι η εποχή τους. Δεν χρειάζεται όμως να περιμένουμε το Μάιο για να τις απολαύσουμε! Οι αποξηραμένες φράουλες είναι ένας εύκολος τρόπος να απολαμβάνουμε το αγαπημένο φρούτο όλο το χρόνο, αλλά και ένας έξυπνος και υγιεινός τρόπος να περιλαμβάνουμε επιπλέον φρούτα στην καθημερινή μας διατροφή.

Οι φράουλες εκτός από νοστιμιά, έχουν και μεγάλη διατροφική αξία. Λόγω της πλούσιας περιεκτικότητας τους σε φαινόλες, έχουν ιδιαίτερα υψηλή αντιοξειδωτική δράση.

Είναι χαμηλές σε θερμίδες, ενώ είναι πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα, πολυφαινόλες και φυτοθρεπτικά συστατικά. Επίσης, αποτελούν καλή πηγή τόσο σε διαλυτές όσο και αδιάλυτες φυτικές ίνες. Οι διαλυτές φυτικές ίνες μπορούν να συμβάλλουν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στη μείωση της LDL «κακής» χοληστερόλης, ενώ οι αδιάλυτες φυτικές ίνες προάγουν την υγεία του πεπτικού συστήματος και δημιουργούν κορεσμό, αποτρέποντας την υπερκατανάλωση τροφών.

Με υψηλά επίπεδα βιταμίνης C, οι φράουλες βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην αντιμετώπιση των ελευθέρων ριζών και του οξειδωτικού στρες. Οι φράουλες είναι, επίσης, πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως Β-6, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, παντοθενικό οξύ και φολικό οξύ που βοηθούν το σώμα να μεταβολίζει τους υδατάνθρακες, τα λίπη και τις πρωτεΐνες. Περιέχουν καλές ποσότητες μετάλλων όπως μαγγάνιο (για υγιή μάτια), κάλιο (για υγιή καρδιακό ρυθμό και μείωση αρτηριακής πίεσης), σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκό (για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων) και ιώδιο (σημαντικό για τη λειτουργία του θυρεοειδούς).

Οι Βιολογικές Αποξηραμένες Φράουλες της Biosophy

  • Έχουν καλλιεργηθεί με βιολογικό τρόπο και στη συνέχεια αποξηρανθεί. Η αποξήρανση γίνεται μέσω εμποτισμού σε κενό αέρος (Vacuum dried infused), μια διαδικασία που διασφαλίζει τη ζωντάνια και την έντονη γεύση του φρούτου.
  • Είναι ωμές (raw). Ένα τρόφιμο θεωρείται ωμό, εάν είναι άψητo ή έχει παρασκευαστεί σε θερμοκρασία κάτω των 45°C. Πάνω από αυτή τη θερμοκρασία, τα τρόφιμα αρχίζουν να χάνουν τα ζωντανά ένζυμα και τα θρεπτικά στοιχεία τους. Οι φράουλες έχουν αποξηρανθεί σε ήπιες θερμοκρασίες που δεν υπερβαίνουν τους 42°C, διατηρώντας αναλλοίωτα τα θρεπτικά τους συστατικά.
  • Δεν περιέχουν ζάχαρη. Για να γλυκαθούν, έχει προστεθεί βιολογικός χυμός μήλου και τίποτα άλλο!

Ιδέες για κατανάλωση

Με τις αποξηραμένες φράουλες μπορείτε:

  • Να δημιουργήσετε αναζωογονητικά smoothies, χορταστικά milkshakes ή ακόμα και δροσερά cocktail.
  • Να τις αναμείξετε σε δημητριακά και μούσλι
  • Να τις προσθέσετε σε γιαούρτια, παγωτά και επιδόρπια
  • Να τις χρησιμοποιήσετε για να παρασκευάσετε σπιτικά γλυκά, όπως κέικ και μπισκότα
  • Να φτιάξετε γλυκόξινες σαλάτες
  • Να τις ανακατέψετε μαζί με ξηρούς καρπούς σε ένα σακουλάκι που θα πάρετε μαζί σας για ένα υγιεινό σνακ
  • Να τις καταναλώσετε σκέτες! Το παιδί σας θα νομίζει ότι του δώσατε ζαχαρωτό ζελεδάκι!

Δείτε Περισσότερα Εδώ

Σχετικά με τον δημιουργό

Administrator