Dr Plus - Diatrofi

Φυσικά...Βιολογικά

Λάδι Καρύδας Μαγειρικής Άοσμο

Γράφτηκε απο Administrator

“Χρήσιμο συστατικό για τις συνταγές σας”

Το λάδι καρύδας, πλούσιο σε λειτουργικά και ωφέλιμα λιπαρά οξέα, θεωρείται μια τροφή με πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Είναι πλούσιο σε λαυρικό οξύ, με ισχυρές αντιβιοτικές, αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες. Όχι μόνο δεν αυξάνει τα επίπεδα της ‘κακής’ χοληστερόλης στο αίμα (LDL), αλλά αντιθέτως αυξάνει την καλή χοληστερόλη (HDL). Έρευνες έχουν δείξει ότι υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Ένα από τα λιπαρά οξέα του ελαίου καρύδας είναι το λαυρικό οξύ, ένα σπάνιο οξύ που βρίσκεται και στο μητρικό γάλα. Οι έρευνες σήμερα δείχνουν ότι η κατανάλωση λιπαρών οξέων μεσαίας αλυσίδας δεν απαιτεί για την χώνεψη και το μεταβολισμό τους το ήπαρ και την χοληδόχο κύστη. Έτσι αυτά δεν αποθηκεύονται υπό τη μορφή λίπους, αλλά μετατρέπονται άμεσα σε πηγή ενέργειας, αυξάνοντας σημαντικά και τη  λιποδιάλυση. Τα λιπαρά του παρθένου λαδιού καρύδας έχουν επίσης ισχυρές αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, χάρη στο καπρυλικό οξύ που περιέχο

Αυτό που διακρίνει το λάδι καρύδας είναι πως δεν μεταβολίζεται ως λιπαρό από τον οργανισμό, αλλά προωθείται στο συκώτι, όπου χρησιμοποιείται άμεσα για ενέργεια (energy fat), καθιστώντας το κατάλληλο ακόμη και για άτομα που βρίσκονται σε δίαιτα. Επιπλέον, προάγει τη διαδικασία καύσης του λίπους (θερμογένεση).

Εντάξτε το λάδι καρύδας στη διατροφή σας με το Λάδι Καρύδας Μαγειρικής Άοσμο της Biona, ένα χρήσιμο συστατικό μαγειρικής, που θα κάνει τις συνταγές σας.. υγιεινές! Είναι μια εξαιρετική ιδέα για σους δεν έχουν συνηθίσει το λάδι καρύδας στην καθημερινή τους διατροφή και θέλουν να αντλήσουν τα οφέλη του.

  • Είναι 100% βιολoγικό λάδι καρύδας
  • Αγνό και παρθένο προϊόν, το οποίο δεν έχει υποστεί λεύκανση
  • Άοσμο, χωρίς προσθήκες
  • Ελαφρώς βρασμένο στον ατμό για να αφαιρεθείη γεύση και το άρωμα καρύδας
  • Κατάλληλο για το μαγείρεμα, το ψήσιμοκαι το τηγάνισμα
  • Δεν καίγεται και δεν οξειδώνεται σε υψηλές θερμοκρασίες
  • Αντικαθιστά το βούτυρο ή το μαγειρικό λίπος
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επάλειμμα σε αρτοσκευάσματα ή γλυκά

Ιδέες για να χρησιμοποιήσετε το Λάδι Καρύδας ‘Άοσμο:

  • Στο τοστ. Αντί για βούτυρο αλείψτε στο ψωμί λάδι καρύδας και ψήστε το.
  • Στα τηγναητά αυγά. Βάλτε λίγο λάδι καρύδας στο κάτω μέρος του τηγανιού για να γίνει η επιφάνεια αντικολλητική και τα αυγά νοστιμότατα.
  • Smoothies. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας στα smoothies και ενισχύστε τη ζωτικότητά σας.
  • Αντικαταστήστε το φυτικό λάδι όταν ψήνετε. Την επόμενη φορά που θα φτιάξετε την αγαπημένη σας συνταγή με κέικ ή άλλα εδέσματα, αντικαταστήστε το φυτικό λάδι με λάδι καρύδας.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

Σχετικά με τον δημιουργό

Administrator