Dr Plus - Diatrofi

Φυσικά...Βιολογικά

Μέλι Μανούκα

Γράφτηκε απο Administrator

“Για την Υγεία σας!” 

Έχετε ακούσει για το Μέλι Μανούκα; Είναι ένα σπάνιο και αγνό μέλι που προέρχεται από τις παρθένες εκτάσεις της Νέας Ζηλανδίας με υψηλή περιεκτικότητα σε Γύρη Μανούκα. Το Μέλι Μανούκα είναι μία εξαιρετική πηγή γεύσης και θρέψης.

Το Μανούκα:

 • Είναι θάμνος (leptospermum scoparium), ο οποίος συγγενεύει με το τεϊόδεντρο.
 • Φύεται σε παρθένες, άγριες περιοχές της Νέας Ζηλανδίας, ανθίζοντας μόνο 2 με 6 εβδομάδες κάθε χρόνο.
 • Οι μέλισσες τρέφονται από το λουλούδι Μανούκα φέρνοντας αυτό το νόστιμο, ισχυρό & αντιοξειδωτικό πλούσιο μέλι.

Το Μανούκα έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά από τη φυλή των Μαορί (ιθαγενών της Νέας Ζηλανδίας) για πολλές γενιές, ως παραδοσιακή θεραπεία για κοινές ασθένειες του χειμώνα όπως κρυολόγημα, πονόλαιμος, φαρυγγίτιδα αλλά και την καλή υγεία του πεπτικού συστήματος.

Σήμερα, επιστημονικές έρευνες σε Ευρώπη και Ασία έχουν δείξει πως το μέλι Μανούκα περιέχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυσικά ένζυμα με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες από οποιοδήποτε άλλο μέλι. Συνεπώς, το μέλι Μανούκα συνιστάται για την καταπολέμηση βακτηριακών λοιμώξεων, τη διατήρηση καλού επιπέδου ανοσίας απέναντι σε λοιμώξεις, την καλή υγεία του πεπτικού και τη στοματική υγεία.

Το Μέλι Μανούκα συγκεντρώνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

 • Είναι ακατέργαστο, που σημαίνει ότι δεν έχει θερμανθεί πάνω από τους 42 βαθμούς Κελσίου, η οποία είναι και η μέση θερμοκρασία μέσα σε μια κυψέλη μελισσών.
 • Διατηρεί τα φυσικά ένζυμα των μελισσών, τα αντιοξειδωτικά, τις βιταμίνες, τα μέταλλα και όλους τους άλλους παράγοντες που έχει ορίσει η φύση.
 • Είναι χειροποίητο, μη παστεριωμένο και πιστοποιημένο ως μη γενετικά τροποποιημένο.
 • Προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό και μπορεί να αποτελεί ένα μέρος τoυ υγιεινού τρόπου ζωής σας.
 • Αποτελείται μόνο από φυσικά συστατικά
 • Με απαλή κρεμώδη υφή και πλούσια γεύση
 • Δεν περιλαμβάνονται πρόσθετα, χημικά & συντηρητικά
 • Δεν περιέχει τεχνητά γλυκαντικά
 • Χωρίς κύρια αλλεργιογόνα: ξηροί καρποί, σόγια & γλουτένη
 • Σε φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες . Η συσκευασία φτιάχνεται από BPA-free υλικό (δεκτό παγκοσμίως ως απολύτως ασφαλές).
 • Κάθε βαζάκι φέρει ειδικό κωδικό αναγνώρισης του μελισσοκόμου που το παρήγαγε.

Το Μέλι Μανούκα με KFactor 12 θεωρείται δυνατό μέλι της σειράς, διαθέτοντας αρκετά καλή περιεκτικότητα γύρης. Ο δείκτης μέτρησης KFactor 12 εγγυάται ότι πάνω από το 65% των κόκκων γύρης στο μέλι, είναι αυθεντικοί κόκκοι γύρης Μανούκα.

Το Μέλι Μανούκα με KFactor 16 θεωρείται ένα ακόμη πιο δυνατό μέλι της σειράς, διαθέτοντας αρκετά μεγάλη περιεκτικότητα γύρης. Ο παράγοντας μέτρησης KFactor 16 εγγυάται ότι πάνω από το 75% των κόκκων γύρης στο μέλι, είναι αυθεντικοί κόκκοι γύρης Μανούκα.

Το Μέλι Μανούκα με KFactor 22 είναι το πιο δυνατό μέλι της σειράς, διαθέτοντας τη μεγαλύτερη δυνατή περιεκτικότητα γύρης. Ο δείκτης KFactor 22 εγγυάται ότι πάνω από το 90% των κόκκων γύρης στο μέλι, είναι αυθεντικοί κόκκοι γύρης Μανούκα. Ελάχιστα άλλα μέλια Μανούκα πλησιάζουν αυτά τα καταπληκτικά ποσοστά σε περιεκτικότητα γύρης!

Τι είναι το KFactor;

Ο παράγοντας KFactor είναι πλέον το νέο σύστημα ταξινόμησης που υποδηλώνει την αυθεντικότητα του μελιού Μανούκα. Πρόκειται για ένα εγκεκριμένο ολιστικό σύστημα πολλαπλών βαθμίδων πιστοποίησης. Συγκεκριμένα, το KFactor βασίζεται στη μέτρηση της περιεκτικότητας της γύρης, μέσα στο μέλι.

Οι μέθοδοι ταξινόμησης που ίσχυαν μέχρι τώρα όπως ‘Active’ ή ‘Συνολική Δραστηριότητα’ δεν είναι πλέον αποδεκτές στη Ν. Ζηλανδία, ενώ η μέθοδος μέτρησης των επιπέδων της Μεθυλγλυοξάλης/Kg (MG/Kg) ‘MSG’ είναι υπό εξέταση. Επίσης, κανένα από τα υπάρχοντα συστήματα ταξινόμησης δεν είναι συγκρίσιμα μεταξύ τους, μιας και όλα μετράνε διαφορετικούς δείκτες στο μέλι. Έτσι, ο νέος κανονισμός σχεδιάστηκε ακριβώς για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα.

Σαν παράγοντας μέτρησης, το KFactor είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Πρωτογενούς Παραγωγή της Κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας, το οποίο έχει αναλάβει να θεσπίσει τους νέους κανονισμούς όσον αφορά το σύστημα ταξινόμησης του Μανούκα. Το KFactor είναι επίσης το μοναδικό σύστημα το οποίο ταυτόχρονα απαντά και στην ερώτηση, εάν ένα μέλι είναι πράγματι μέλι Μανούκα και δεν έχει υποστεί πρόσμειξη με μέλια άλλης ποικιλίας.

Η Wedderspoon είναι η μεγαλύτερη εταιρία μελιού Μανούκα στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Εγγυάται ένα από τα πιο αυθεντικά, ‘ηθικά’ και αγνά μέλια Μανούκα που υπάρχουν στην αγορά. Με πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας, τα βραβευμένα και πρώτα σε πωλήσεις προϊόντα της διατίθενται σε περισσότερες από 27 χώρες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Μέλι Μανούκα:

 Το μέλι Μανούκα είναι πολύ εύγευστο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους.

 Σκέτο ή ως επάλειμμα – Σε ψωμί, φρυγανιές, γιαούρτι κλπ

 • Σε Συνταγές – Επιδόρπια, σάλτσες, μαρινάδες
 • Σε Συνδυασμούς – Νόστιμη προσθήκη στα ορεκτικά σας
 • Στο Πρωινό – Γλυκαίνει το πρωινό σας
 • Στην Προπόνηση – Πριν ή μετά
 • Στο δέρμα – Εφαρμόστε κατευθείαν στο δέρμα για θεραπεία ή καλλυντική χρήση

Δείτε Περισσότερα Εδώ

Σχετικά με τον δημιουργό

Administrator