Dr Plus - Diatrofi

Φυσικά...Βιολογικά

Πιπέρι Καγιέν

Γράφτηκε απο Administrator

“Το πιπέρι που διαφέρει” 

Το πιπέρι καγιέν (cayenne) παράγεται από αποξηραμένες καυτερές πιπεριές τσίλι, ενώ έχει ιστορία ήδη από τα πανάρχαια χρόνια. Πήρε την ονομασία του από την ομώνυμη περιοχή της Γαλλικής Γουινέας, όπου καλλιεργήθηκε εντατικά για πρώτη φορά. Προέρχεται από την κεντρική και νότια Αμερική, από όπου το έφεραν στην Ευρώπη ο Χριστόφορος Κολόμβος και ο Μαγγελάνος, όταν οι γιατροί τους παρατήρησαν ότι οι γηγενείς το χρησιμοποιούσαν ως αναλγητικό, αλλά και ως μπαχαρικό.

Το Πιπέρι Καγιέν έχει χαρακτηριστεί ως ο «βασιλεύς των βοτάνων»,  καθώς φημίζεται πως συγκεντρώνει πλήθος θεραπευτικών ιδιοτήτων. Σε αντίθεση με το κοινό πιπέρι που θεωρείται κενό από θρεπτικά συστατικά, το πιπέρι καγιέν περιέχει πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες όπως φλαβονοειδή, βιταμίνη C και β-καροτένιο (που προσδίδει το κόκκινο χρώμα), μια πρόδρομη ένωση της βιταμίνης Α. Είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνες Β6, Ε, Κ.

Το πιπέρι καγιέν COOK σε σκόνη έχει μια ελαφρώς καυτερή γεύση και παρασκευάζεται από 100% πιστοποιημένες βιολογικές πιπεριές τσίλι. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως μπαχαρικό στη μαγειρική για να δώσετε πικάντικες πινελιές στις γαστρονομικές σας δημιουργίες. Μπορεί να αποτελέσει συστατικό σε μια ποικιλία από ντιπ, σως και ζεστές σάλτσες, μπορεί να προστεθεί σε σάντουιτς, burgers και σουβλάκια προσδίδοντας μια πικάντικη γεύση, νοστιμεύει σούπες και ζωμούς, ταιριάζει σε θαλασσινά, κρεατικά, όσπρια, ομελέτες, καθώς επίσης είναι ιδανικό για μεξικάνικες και αφρικάνικες συνταγές, όπως tacos, burritos και fajitas.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

Σχετικά με τον δημιουργό

Administrator