Άσκηση Φυσικά...Βιολογικά

Ρόφημα Αποκατάστασης μετά την προπόνηση

Αν θέλετε να μάθετε πως μοιάζει το καλύτερο ρόφημα αποκατάστασης μετά από μια εξαντλητική προπόνηση δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά παρακάτω:

Διατροφικά Tips

Baobab σε Σκόνη (150γρ) Biosophy

Είναι υπερ-θρεπτικό φρούτο που περιέχει πλήθος απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων.  Προέρχεται από το δέντρο Βaobab της Αφρικής, γνωστό και ως το ‘δέντρο της ζωής’. Είναι πολύ χαμηλό σε λιπαρά και σάκχαρα, ενώ έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και σημαντικές πρεβιοτικές ιδιότητες. Θεωρείται άριστο αντιοξειδωτικό και είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνη C. Εκτός από την πλούσια θρεπτική του αξία που το καθιστά υπερτροφή (superfood), θεωρείται πως ενισχύει την ανανέωση των κυττάρων και καθυστερεί τη διαδικασίας γήρανσης ενώ προστατεύει ενάντια σε φλεγμονώδης παθήσεις.

Tαιριάζει σε χυμούς, smoothies, δημητριακά και συνταγές με γλυκά ή επιδόρπια. Συνίσταται 1-2 κουτ. του γλυκού.

Σιταρόχορτο σε Σκόνη (200γρ) Biosophy

Σιταρόχορτο που καλλιεργείται βιολογικά στην ύπαιθρο, όπου ο συνδυασμός του ήλιου και του πλούσιου, γόνιμου εδάφους προωθεί την αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών στους αναπτυσσόμενους βλαστούς.

Το σιταρόχορτο συγκομίζεται και αποξηραίνεται όταν τα επίπεδα θρεπτικών στοιχείων φτάνουν στο αποκορύφωμά τους, εξασφαλίζοντας μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνες και χλωροφύλλη.

Aσάϊ Μπέρι (Açai Berry) σε Σκόνη (100γρ) Biosophy

Bιολογικό Acai freeze-dried. To Αcai είναι ένα μωβ σμέουρο που συλλέγεται από το  Φοινικόδενδρο Açai που ευδοκιμεί στην τροπική ζώνη της Ν. Αμερικής.

Θεωρείται υπερτροφή (superfood) καθώς είναι πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό, με υψηλές συγκεντρώσεις ανθοκυανίνης. Είναι επίσης σημαντική πηγή όλων των απαραίτητων βιταμινών, πολύ πλούσιο σε λιπαρά οξέα (μονοακόρεστα & πολυακόρεστα), φυτικές ίνες, πολυφαινόλες, φλαβονοειδή και περιέχει όλα τα απραίτητα αμινοξέα. Το Acai είναι προϊόν κρυοξήρανσης (freeze-dried) μια διαδικασία που ενισχύει ακόμα περισσότερο την ήδη ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση.

Πρωτεΐνη Ορού Γάλακτος ‘Whey’ Grass-fed (480γρ) Motion Nutrition

Η βιολογική Πρωτεΐνη Whey της Motion Nutrition παρασκευάζεται από γάλα αγελάδων που τρέφονται με χόρτα και φυλλώματα*, σε πιστοποιημένα βιολογικά γαλακτοκομεία της ΕΕ. Αυτό σημαίνει πως το γάλα τους περιέχει υψηλά επίπεδα θρεπτικών στοιχείων και λιπαρών οξένω (Ωμέγα-3), οφέλη τα οποία μπορούν να ενσωματωθούν στη διατροφή μας.

Τα συμπληρώματα αμινοξέων διακλαδισμένης αλυσίδας (BCAA) είναι εξαιρετικά δημοφιλή σε όσους αθλούνται ή ασχολούνται με την υγιεινή διατροφή. Με περισσότερα από 5 γραμ. BCAAs ανά 30 γραμμ. προϊόντος, η Πρωτεΐνη Wheyτης Motion περιέχει όλα τα απαραίτητα και μη-απαραίτητα αμινοξέα, που την αναδεικνύουν ως ένα τρόφιμο υψηλής βιολογικής αξίας.

Χωρίς καθόλου πρόσθετα, απολαύστε την μαζί με τις αγαπημένες σας συνταγές ή σε smoothies με γάλα αμυγδάλου.

  • Χωρίς Γλουτένη.
  • Χωρίς Σόγια.

(*τουλάχιστον 60% σύμφωνα με το κανονισμό βιολογικής γεωργίας της ΕΕ).

Συνιστώμενη Χρήση:

Δείτε το Βίντεο που ετοίμασα Εδώ 

Ζητήστε από τον πλησιέστερο συνεργάτη διαιτολόγο της επιστημονικής ομάδας ΔΙΑΤΡΟΦΗ  τον εκπτωτικό κωδικό που θα σας παρέχει έκπτωση 10% σε κάθε αγορά σας από το e-shop www.biosophy.gr

Σχετικά με τον δημιουργό

Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφ...

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος από το 1993 με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στην Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών (Master Practitioner inEatingDisorders & Obesity) όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED.

Την περίοδο 2006-2007 διετέλεσε υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και από το 2007 παραμένει τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της μονάδος.

Είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών www.insr.gr, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Μελισσοθεραπείας. και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Είναι τακτικός συνεργάτης ενημερωτικών εκπομπών τόσο της κρατικής αλλά και ιδιωτικής τηλεόρασης. Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2002 ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής και από τον Ιανουάριο του 2010 είναι πρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών.

Από το Δεκέμβριο του 2010 είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών - ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFED www.eating-disorders.org.uk για τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις MasterPractitionerστην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Πέρα από τις ακαδημαϊκές του γνώσεις στην επιστήμη της Διατροφής, έκανε σπουδές και σε άλλους τομείς όπως Επιχειρησιακό Management, Δημόσιες σχέσεις, Διαφήμιση και Ψυχολογία.

Έρευνες και μελέτες του με θέμα τη Παχυσαρκία και τη Διατροφή, έχουν παρουσιασθεί σε Ελληνικά και Παγκόσμια συνέδρια Διατροφής.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Διατροφή και Υγεία», «Vita», «Δίαιτα και Διατροφή» «Αρμονία» «FAQ», «AthensVoice» καθώς και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη ιδρύσαν το 1997 την επιστημονική ομάδα Διατροφή - Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής και Υποστήριξης με αξιόλογους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 1999 είναι εκδότες του επιστημονικού περιοδικού Διατροφή Health & Welnessκαι υπεύθυνοι ύλης του επιστημονικού site www.diatrofi.gr και του ηλεκτρονικού περιοδικού e-foodforthought.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη είναι συγγραφείς του Οδηγού Καθημερινής Διατροφής υπό τον γενικό τίτλο «Τι καλό θα μαγειρέψεις …σήμερα μαμά;» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα με θέμα την οργάνωση της διατροφής της Ελληνικής οικογένειας συνοδευόμενο με όλες τις παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες με ελαφρύ τρόπο που έγινε το απαραίτητο βιβλίο για κάθε οικογένεια ξεπερνώντας τα 20.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα..

Τον Απρίλιο του 2009 εκδόθηκε το 2ο προσωπικό του βιβλίο «Διατροφική Νοημοσύνη – η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία» που πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες που βρήκαν μια ανακουφιστική μέθοδο για να καταπολεμήσουν τη διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Το βιβλίο εκδόθηκε αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα σε 3η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τον Μάιο του 2010 εκδόθηκε το 3ο προσωπικό του βιβλίο «Σεφ… στο παρά πέντε- διατροφή, ιδέες & συνταγές για πολυάσχολους» αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα η 2η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από νεαρή ηλικία έχει διατελέσει αθλητής της ομάδας μπάσκετ εφήβων του Sporting και έχει επίσης ενασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες και την κολύμβηση Από τον Μάιο του 2004 είναι μέλος του κολυμβητικού αθλητικού συλλόγου Μεταμορφώσεως όπου τον Ιούνιο του 2005 κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στα 400mελεύθερο σε αγώνες παλαιμάχων του κολυμβητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου.

Από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό του γραφείο στην Νέα Ιωνία.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον κύριο Ζουμπανέα είτε τηλεφωνικά στο 2102718360 είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας κράτησης ραντεβού από την ιστοσελίδα: NowDoctor στο link http://www.nowdoctor.gr/ezoumpaneas