Dr Plus - Diatrofi

Φυσικά...Βιολογικά

Ωμές Tορτίγιες από Kale

Γράφτηκε απο Administrator

“Πράσινες και υπερ-θρεπτικές” 

Το kale, γνωστό ως λαχανίδα, είναι ένα λαχανικό που έχει έρθει στο προσκήνιο και θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά φυτά που υπάρχουν.  Το kale διακρίνεται από πλήθος ωφέλιμων ιδιοτήτων, ενώ επιστημονικά υποστηρίζεται πως:

  • Ένα φλιτζάνι ωμού kale περιέχει (ως ποσοστό της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης): Βιταμίνη Α: 206%, Βιταμίνη Κ: 684%, Βιταμίνη C: 134%, Βιταμίνη Β6: 9%, Μαγγάνιο: 26%, Ασβέστιο: 9%, Χαλκό: 10%, Κάλιο: 9%, Μαγνήσιο: 6%, Λίγο παραπάνω από 3% σε Βιταμίνη Β1, Βιταμίνη Β2, Βιταμίνη Β3, Σίδηρο και Φώσφορο.
  • Περιέχει ελάχιστο λίπος, ενώ το περισσότερο είναι υπό μορφή οξέος ωμέγα-3.Λόγω της χαμηλής θερμιδικής του αξίας, το kale κατατάσσεται στα τρόφιμα με την μεγαλύτερη πυκνότητα θρεπτικών συστατικών.
  • Είναι γεμάτο με ισχυρά αντιοξειδωτικά, όπως η κουερσετίνη και καεμπφερόλη που έχουν έχουν καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες, μειώνουν την πίεση, είναι αντιφλεγμονώδεις και αντικαταθλιπτικές.
  • Είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, περιέχει βιταμίνη C – 4,5 φορές περισσότερο από το σπανάκι., ενώ ένα φλιτζάνι ωμού kale περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από ένα ολόκληρο πορτοκάλι.
  • Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερίνης. Διάφορες μελέτες δείχνουν, πως αυξάνει την καλή χοληστερίνη κατά 27%, μειώνει την κακή κατά 10%, ενώ αυξάνει την επίδραση των ουσιών που παγιδεύουν τα χολικά οξέα.
  • Είναι μία από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης Κ. Η βιταμίνη Κ είναι πολύ σημαντική, εφόσον αποτρέπει τους θρόμβους και ενεργοποιεί κάποιες πρωτεΐνες που έχουν τη δυνατότητα να παγιδεύουν το ασβέστιο.
  • Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε β-καροτίνη, ένα αντιοξειδωτικό που το σώμα μπορεί να μετατρέψει σε βιταμίνη Α.
  • Είναι καλή πηγή μετάλλων και ιχνοστοιχείων, ενώ δεν έχει υψηλές ποσότητες οξαλικών, τα οποία αποτρέπουν τη σωστή απορρόφηση των μετάλλων.
  • Συμβάλλει στην απώλεια βάρους, εφόσον έχει αρκετές ιδιότητες που βοηθούν στο αδυνάτισμα. Είναι πολύ χαμηλό σε θερμίδες, αλλά αρκετά χορταστικό και έχει χαμηλή ενεργειακή πυκνότητα (η οποία επιταχύνει την απώλεια βάρους).

Ένας έξυπνος τρόπος να βάλετε το kale στη διατροφή σας είναι οι ωμές, νοστιμότατες τορτίγιες από Kale.

Είναι ωμές, δηλαδή παρασκευάζονται χωρίς θερμική επεξεργασία (μικρότερη των 42 βαθμών κελσίου που είναι η θερμοκρασία του ήλιου στη γη) για να διατηρηθεί αναλλοίωτη η πλήρης γεύση και η μεγάλη θρεπτική τους αξία.

Έχουν πράσινο ζωντανό χρώμα που οφείλεται στα συστατικά της, ενώ δεν περιέχουν καμία τεχνητή προσθήκη. Είναι κατάλληλες για χορτοφαγική, ωμοφαγική διατροφή, χωρίς γλουτένη, χωρίς σόγια, χωρίς ξηρούς καρπούς, χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς καλαμπόκι, χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, χωρίς σιτάρι.

Είναι θρεπτικότατες, ενσωματώνοντας τα οφέλη του kale και αποτελούν την πιο υγιεινή εναλλακτική επιλογή αντί για τορτίγιες σιταριού, αραβικές και άλλες τυλιχτές πίτες. 

Είναι μαλακές, δεν ραγίζουν όταν διπλωθούν, ιδανικές για να τυλίξετε τα αγαπημένα σας υλικά. Κάθε τορτίγια έχει μόνο 70 θερμίδες, επομένως μπορείτε να τις συμπεριλάβετε στη διατροφή σας και να δημιουργήσετε ένα ελαφρύ, χορταστικό σνακ. Επίσης, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε όποιο πιάτο επιθυμείτε, όπως μπουρίτος, κεσαντίγιας, σούσι, κρέπες.

Μη φοβάστε να τις παραγεμίσετε, αφού είναι πολύ ανθεκτικές και έχουν καταπληκτική υφή!

Δείτε Περισσότερα Εδώ

Σχετικά με τον δημιουργό

Administrator