Dr Plus - Diatrofi

Τρόφιμα

Ακόμα ένας καφές χωρίς ενοχές…

Aπό την Απέργη Κυριακή
Κλινικό Διαιτολόγο- Διατροφολόγο

Πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με ένα δροσερό φραπέ ενώ είναι αργά το απόγευμα και φοβόμαστε για τον ύπνο μας; Ή πόσες φορές δεν ζηλέψαμε ακόμα έναν ζεστό νες, αλλά ήδη είχαμε απολαύσει αρκετούς καφέδες;
Αν και η καφεΐνη μας χαρίζει διαύγεια, ενέργεια και αποτελεί πιθανό προστατευτικό παράγοντα για νευροεκφυλιστικές παθήσεις, κάποιες φορές όπως σε ομοιοπαθητική θεραπεία, εγκυμοσύνη ή θηλασμό ή για κάποια άτομα καλό θα ήταν να καταναλώνεται προσεκτικά. Μπροστά σε αυτή την δύσκολη θέση, ο decaf στιγμιαίος καφές έρχεται να δώσει την λύση!

Ο στιγμιαίος καφές αποτελεί έναν 100% φυσικό καφέ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ενώ η διαδικασία της αποκαφεινοποίησης είναι μια φυσική διεργασία που μας δίνει έναν πλούσιο σε γεύση, άρωμα και θρεπτικά συστατικά καφέ, που στερείται μόνο καφεΐνης, αφού περιέχει λιγότερο από 0,3%.

Η αφαίρεση της καφεΐνης από τους σπόρους του καφέ μπορεί να γίνει με πολλές μεθόδους, η οποία και συχνά αναγράφεται στην συσκευασία του καφέ. Αυτή που χρησιμοποιείται για το στιγμιαίο καφέ είναι η πιο φυσική (μόνο με χρήση νερού) και ονομάζεται Swiss Water Process ή Ελβετική μέθοδος, όπου οι κόκκοι βυθίζονται σε απλό νερό, οι πόροι τους ανοίγουν και η υδατοδιαλυτή καφεΐνη σιγά σιγά απομακρύνεται. Το διάλυμα κατόπιν περνάει από ειδικά φίλτρα, ώστε να απομακρυνθεί η καφεΐνη πριν το καβούρδισμα, έτσι ώστε να διατηρείται αναλλοίωτο το άρωμα, η γεύση του καφέ, αλλά και τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά. Η μέθοδος αυτή εγγυάται 99,9% αφαίρεση της καφεΐνης και είναι μια 100% φυσική διαδικασία χωρίς τη χρήση χημικών.

Η καθημερινή πρόσληψη αντιοξειδωτικών σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης πολλών χρόνιων παθήσεων, όπως σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2, καρκίνου, καρδιαγγειακών κτλ, ενώ ο καφές είναι ένα ρόφημα που δεν περιέχει πρόσθετα σάκχαρα ή θερμίδες, εκτός αν εμείς οι ίδιοι επιλέγουμε να προσθέσουμε σε αντίθεση με τις κρυμμένες «υγρές» θερμίδες που υπάρχουν σε άλλα ροφήματα ή ποτά και συχνά δεν τις υπολογίζουμε ούτε μας χορταίνουν.

Έτσι, ο στιγμιαίος καφές αποτελεί ένα ρόφημα, φίλο και ασπίδα της υγείας μας για κάθε ώρα της ημέρας ή της νύκτας, χωρίς ενοχές και ερωτηματικά!

Σχετικά με τον δημιουργό

Κυριακή Απέργη / Διαιτολόγος-Διατροφ...

Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Ονομάζομαι Απέργη Κυριακή. Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Μάρτιο του 1988. Σπούδασα στην πρώτη μου επιλογή στο Χαροκόπειο Πανεπιστημίο Αθηνών στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής από όπου και αποφοίτησα το 2010. Ο τομέας της διατροφής και της υγείας ήταν και είναι σκοπός της ζωής μου και εξακολουθεί να με απασχολεί θερμά.
Πραγματοποίησα την πτυχιακή μου εργασία στην κοιλιοκάκη και ολοκλήρωσε την κλινική πρακτική άσκηση στα Πανεπιστημιακά νοσοκομεία "Αττικό" και "Αλεξάνδρα".
Το 2013 εξειδικεύτηκα στο κομμάτι των διατροφικών διαταραχών και ολοκλήρωσα με επιτυχία την μεταπτυχιακή εκπαίδευση του Master Practitioner Programme in Eating Disorders and Obesity στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) υπό την εποπτεία του NCFED της Μεγάλης Βρετανίας και αναγνωρισμένο από το Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων – British Psychological Society - BPS .
Παρακολούθησα σαν πρακτική περιστατικά διατροφικών διαταραχών στην Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»).
Συνεχίζω και ενημερώνομαι συνεχώς για θέματα διατροφής και ψυχολογίας ακολουθώντας συνεχείς εκπαιδεύσεις και προγράμματα κατάρτισης.
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης παρακολουθώ σεμινάρια της ESPEN (LLL) για την κλινική διατροφή και σεμινάρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης από αναγνωρισμένους φορείς.
Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια life- coaching και Focus in Solution Therapy.
Παρακολουθώ και ενημερώνομαι για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής.
Το 2015 ολοκλήρωσα τα κλινικά σεμινάρια του ΚΕΑΔΔ.
Συμμετέχω σαν ομιλήτρια σε ποικίλες δράσεις διατροφικής εκπαίδευσης.
Αποτελώ εκπαιδεύτρια του ΚΕΑΔΔ στο κομμάτι της νευρικής ανορεξίας.
Αρθρογραφώ σε ηλεκτρονικά site (www.diatrofi.gr) και περιοδικά, στο δικό μου kiriakiapergi@blogspot.gr και πραγματοποιώ ομιλίες σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Έχω συμμετάσχει σε βιβλία διατροφής και ψυχολογίας.
Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος, του συλλόγου Κλινικών Διαιτολόγων ESPEN και GrESPEN και της ΕΔΔΕ και επιστημονικός συνεργάτης της ομάδας diatrofi και keadd.