Dr Plus - Diatrofi

Τρόφιμα

Μέθοδος αποκαφεϊνοποίησης και στιγμιαίος καφές

Εάν έχεις καταναλώσει πολλούς καφέδες και φοβάσαι ότι δεν θα σε παίρνει ο ύπνος το βράδυ ή απλά προσέχεις την πρόσληψη καφεΐνης, τότε η καλύτερη επιλογή για να συνεχίσεις την ημέρα παρέα με τον αγαπημένο σου καφέ είναι ο ντεκαφεϊνέ.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, «ντεκαφεϊνέ» θεωρείται ο καφές, του οποίο η περιεκτικότητα σε καφεΐνη δεν είναι περισσότερο από 0,1% στους καβουρδισμένους κόκκους καφέ και από 0,3% στον διαλυτό/στιγμιαίο καφέ.
Η μέθοδος αφαίρεσης της καφεΐνης από το στιγμιαίο καφέ, η οποία ονομάζεται αποκαφεϊνοποίηση, είναι μια τελείως φυσική διαδικασία που γίνεται με τη βοήθεια του νερού.

Με ποιο τρόπο γίνεται όμως; H διαδικασία της αποκαφεϊνοποίησης πραγματοποιείται ως εξής: ο καφές βυθίζεται στο νερό, οι πόροι του ανοίγουν και η καφεΐνη σιγά σιγά απομακρύνεται, καθώς είναι υδατοδιαλυτή ουσία.
Στη συνέχεια ακολουθεί η διαδικασία της άλεσης και του καβουρδίσματος, κατά την οποία απελευθερώνονται τα φυσικά αρώματα του καφέ. Κατά συνέπεια, ο καφές διατηρεί όλο το άρωμα και τη γεύση του, χωρίς να περιέχει καφεΐνη.

Ο αγαπημένος ντεκαφεϊνέ στιγμιαίος καφές αποτελεί λοιπόν έναν 100% φυσικό καφέ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, σε γεύση, άρωμα και θρεπτικά συστατικά, που στερείται μόνο καφεΐνης.

Επομένως, η ευεργετική δράση του σκέτου ντεκαφεϊνέ καφέ στην υγεία , μαζί με την μηδενική θερμιδική αξία του, τον καθιστά ιδανικό σύμμαχο για όλες τις ώρες και για όλους όσοι πρέπει να περιορίσουν ή να αφαιρέσουν την καφεΐνη από την διατροφή τους, αλλά θέλουν να απολαμβάνουν την γεύση και το άρωμα ενός καλού καφέ.

Σχετικά με τον δημιουργό

Βασιλειος E. Κατσίλας, Διατροφολόγος-Διαιτολόγος,BSc

Email: Basileioskats@hotmail.com
Ο Βασίλειος Κατσίλας γεννήθηκε στην Λέσβο το 1993.

Είναι διατροφολόγος-διαιτολόγος απόφοιτος του Αλεξάνδρειου τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της Θεσσαλονίκης, με πλήθος πιστοποιήσεων από ενημερώσεις επιστημονικών μελετών, για την βέλτιστη αντιμετώπιση των στόχων που θέτονται στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής.

Είναι ενεργός αθλητής της πολεμικής τέχνης του Jiu Jitsu κάνοντας πρωταθλητισμό, με πολλές διακρίσεις σε πανελλαδικό όσο και σε διεθνή επίπεδο.

Την περίοδο 2014-2015 υπήρξε μέλος του ερευνητικού προγράμματος ΕΣΠΑ συμμαχία για την υγεία- διατροφή συνεργαζόμενος άριστα με διεπιστημονικές ομάδες.

Υπήρξε επαγγελματίας ναυαγοσώστης θαλάσσης με καταγεγραμμένες επεμβάσεις διάσωσης, καθώς και εθελοντής ναυαγοσώστης στην περιοχή του Μολύβου Λέσβου για την διαχείριση του μεταναστευτικού, όπου και παρέλαβε έπαινο για τις επεμβάσεις του με την Ένωση Ναυαγοσωστικών Σχολών Ελλάδος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου ναυτιλίας Αιγαίου.

Η πτυχιακή του εργασία είχε ως θέμα τα συμπληρώματα διατροφής και πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο πρότυπο κλινικό διατροφολογικό-διαιτολογικό γραφείο της κυρίας Λιτσαρδοπούλου Αλεξάνδρας.

Είναι συνεργάτης στο διαιτολογικό γραφείο του Κυρίου Ευάγγελου Ζουμπανέα ως Διατροφολόγος-Διαιτολόγος

Έχει ιδρύσει το γυμναστήριο Calisthenics & Fitness Society στην Νέα Φιλαδέλφεια

Ειναι ο διευθυντής ύλης του Diatrofi.gr

Είναι πιστοποιημένος θεραπευτής των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity) και αποτελεί επιστημονικός συνεργάτης και καθηγητής του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

Το μεταπτυχιακό του πραγματοποιήθηκε στο European University Cyprus στο τομέα της δημόσιας υγείας και η διατριβή του είχε να κάνει με τις διατροφικές διαταραχές σε όλη την Ελλάδα.

Το 2019 επιλέχθηκε απο την Oxford abstracts ως ομιλητής στο 13ο Ευρωπαικό Συνέδριο Διατροφής (FENS 2019), στην Ιρλανδία.

Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Additional Info
• Περιοχή: Αττική
• Κινητό:6980874162
• Email: Basileioskats@hotmail.com