Dr Plus - Diatrofi

Τρόφιμα

Απολαυστικός Συνδυασμός ”Κινόα με σπανάκι + αυγό ”

Κινόα: Απο τα πιο θρεπτικα τρόφιμα στον πλανήτη ελεύθερο γλουτένης πλούσιο σε βιταμινες κ ιχνοστοιχεία.Το μεγάλο πλεονέκτημα της κινόα είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, που κυμαίνεται από 12-18% (η διατροφική της αξία από πρωτεϊνική άποψη πλησιάζει εκείνη του κόκκινου κρέατος και των γαλακτοκομικών).
Περιέχει επίσης φυτικές ίνες, κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και διάφορες βιταμίνες του συμπλέγματος Β (βοηθάει τον μεταβολισμό, την ανάπτυξη και την επούλωση των ιστών, την παραγωγή ορμονών και την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων). Είναι μια τροφή ελαφριά και εύπεπτη, ιδανική για ηλικιωμένα άτομα, καθώς ανεβάζει τον αιματοκρίτη, βοηθά στην καλή τροφοδότηση του εγκεφάλου με αίμα και επιπλέον έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
Σίγουρα θα θυμάστε, πως ο Ποπάϋ, ο ήρωας των παιδικών μας χρόνων, σχεδόν κατάπινε μονομιάς μια κονσέρβα ΣΠΑΝΑΚΙ και αμέσως μετά ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε πιθανό εχθρό με τις δυνατές γροθιές του. Και ενώ σήμερα, αυτό μας φαίνεται, ως μία ακόμη υπερβολή, στην πραγματικότητα, κρύβει δόσεις αλήθειας, αφού το σπανάκι λόγω των συστατικών του, θεωρείται μια σούπερ τροφή, που δυναμιτίζει τον οργανισμό μας.Έτσι, λοιπόν, το σπανάκι είναι μια τροφή ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνες A,B,C, σε φυτικές ίνες, σε σίδηρο, μαγγάνιο, ασβέστιο, φυλλικό οξύ.Το θρεπτικό σπανάκι, υπάρχει στην αγορά όλο τον χρόνο-φρέσκο και καταψυγμένο-αλλά οι βασικότερες εποχές, όπου μπορείτε να είστε σίγουροι για την φρεσκάδα του είναι η άνοιξη (από Μάρτιο έως Μάιο) και το φθινόπωρο (από Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο)

Υλικά:

  • Κινόα
  • σπανάκι
  • τοματινια
  • κρεμμύδι
  • αυγό

Ας μην κουράσουμε αλλο με τα πολλα λογια..Πεινασαμε κιολας!

Καλη σας απόλαυση!!!

Σχετικά με τον δημιουργό

Ιωάννα, Ανδριάνα Ζαχράν Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Το Νοέμβριο του 2016 ξεκίνησα την εκπαίδευση μου ( Μaster Practitioner in Eating Disorders & Obesity ) στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία , υπό την πλήρη εποπτεία και συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας NCFED , το οποίο και ολοκλήρωσα με επιτυχία. Μετά την παρακολούθηση σεμιναρίων στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCFED) είμαι κάτοχος του Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity (στις Διατροφικές Διαταραχές και Παχυσαρκία). Το 2019 ολοκλήρωσα την εξειδίκευση μου στην Αθλητική Διατροφή , αποκτώντας τον τίτλο ‘’ Ειδικός Αθλητικός Διατροφής ’’. Το 2020 συμμετείχα στο Σεμινάριο Τεχνικές Coaching στην καθημερινή διαιτολογική πράξη. Είμαι μέλος του diatrofi.gr, που αποτελεί την παλαιότερη και μεγαλύτερη ομάδα επαγγελματιών διαιτολόγων στην Ελλάδα.
Η συνεχής προσωπική εξέλιξη με ανανεώνει και για αυτό η εκπαίδευση είναι μια διαδικασία που μέσα στα χρόνια δεν έχει σταματήσει και δε σταματά. Παρακολουθώ όλες τις τρέχουσες εξελίξεις της επιστήμης της διατροφής , μέσω σεμιναρίων , τακτικών Συνεδρίων και Ημερίδων που πραγματοποιούνται, συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και σε συνέδρια.
Ζω και εργάζομαι στην Αθήνα παρέχοντας διαιτολογικές υπηρεσίες με τη λήψη διατροφικού και ιατρικού ιστορικού, λιπομετρήσεις, σωματομετρήσεις, σχεδιασμό εξατομικευμένων προγραμμάτων διατροφής και συμβουλές διατροφής και υγείας.
Στόχος μου , να πετύχουν οι πελάτες μου αλλαγές στον τρόπο ζωής τους υιοθετόντας υγιεινές διατροφικές συνήθειες , ώστε να γίνουν πιο υγιείς και πιο ευτυχισμένοι.
Και εάν με ρωτήσετε για τα ενδιαφέροντα μου , θα σας πω ότι μου αρέσει πολύ να δοκιμάζω διαφορετικές κουζίνες, να ετοιμάζω ωραία πρωινά τα οποία και φωτογραφίζω αλλά και να κάνω εξορμήσεις σε όλα τα μέρη της πανέμορφης Ελλάδας μας αλλά και του εξωτερικού.

Θα χαρώ να γνωριστούμε και από κοντά!
Στοιχεία επικοινωνίας:
Ιωάννα , Ρόζα - Ανδριάνα Ζαχράν
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity
e-mail: ioannaznutr@gmail.com