Dr Plus - Diatrofi

Τρόφιμα

Δασόμελο με μαστίχα Χίου.. Η απόλυτη υπερτροφή!

Ενημερωθείτε Πρώτοι για τα Άρθρα μας στο Facebook

Μέλι, το νέκταρ των θεών, η φυσική γλυκαντική ουσία η οποία αποτελεί ένα πραγματικό θαύμα της φύσης .

Γνωστό ήδη από την αρχαιότητα για την ευεργετική του δράση στους ασθενείς , συμβάλλει στην καλή λειτουπργία του οργανισμού λόγω των αντισηπτικών ιδιοτήτων του. Εξαιρετική πήγή ενέργειας και θρεπτικών συστατικών , πλούσιο σε προλίνη (δομικό στοιχείο του κολλαγόνου) , προσφέρει τόνωση και θρέψη.  Έχει βρεθεί ότι η καθημερίνη κατανάλωση μπορεί να αποκαταστήσει την υγεία σε περίπτωση αναιμίας λόγω της περιεκτικότητας σιδήρου που έχει.

Μαστίχα Χίου, η ισχυρή.  Γνωστή από την αρχαιότητα για την αντιφλεγμωνόδη δράση της λόγω του ελεανολικού και ολεανολικού οξέος , δρα επουλωτικά σε φλεγμονές συγκεκριμένων οργάνων (έλκος στομάχου, οισοφαγίτιδες , γαστρίτιδες κλπ).

Έρευνες έχουν επιβεβαιώσει την αντιοξειδωτική , αντιμικροβιακή και αντικαρκινική της δράση εξαιτίας του ολεανολικου οξέος .  Η ρητίνη της μαστίχας Χίου περιέχει αξιόλογες ποσότητες διαφόρων πολυφαινολών σε σχέση με άλλα φυσικά προϊόντα, που σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα συστατικά της (π.χ. τριτερπενοειδή) αποκτά ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες. Άλλες προστατευτικές δράσεις που παρουσιάζουν οι πολυφαινόλες είναι οι εξής:

  • Η μείωση σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα
  • Αντικαρκινική δράση (στο παχύ έντερο)
  • Αντιαλλεργικές ιδιότητες
  • Αντιμικροβιακή και αντιβακτηριδιακή δράση

Το δασόμελο με εκχύλισμα μαστιχελαίου αποτελέι ένα φυσικό ελιξίριο για την υγεία δίνοντας στον οργανισμό τα οφέλη από το μέλι συνδυασμένα με τα οφέλη της μαστίχας δημιουργόντας έτσι ένα ισχυρό ανοσοποιητικό .

Περαν της ωραίας γεύσης , έχει σημαντικά αποτελέσματα στην προστασία και τη διατήρηση της υγείας μέσω των ποικίλων επιδράσεων στον οργανισμό. Απολάυστε το παντού και αφήστε να δράσει θρεπτικά στον οργανισμό σας.

Σχετικά με τον δημιουργό

Νάντια Δεληγιάννη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Η Νάντια Δεληγιάννη γεννήθηκε και ζει στον Βόλο. Είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), με μεταπτυχιακές σπουδές και εξειδίκευση στη Διατροφική και Ψυχολογική Αντιμετώπιση Διαταραχών (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity - Εθνικός Οργανισμός για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας – NCFED ). Αυτό της έχει δώσει την δυνατότητα να μπορεί να αντιμετωπίσει διατροφικά και Ψυχολογικά Διαταραχές όπως η νευρική ανορεξία, η νευρική βουλιμία και η ψυχογενής παχυσαρκία . Επιπλέον έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων που αφορούν στην παιδική παχυσαρκία και την αθλητική διατροφή ενώ η ίδια έχει μιλήσει για την παιδική αθλητική διατροφή .Έχει αρθρογραφήσει σε τοπικά περιοδικά και εφημερίδες (Thessaliki press, Εφημερίδα Ταχυδρόμος). Παράλληλα είναι επιστημονική συνεργάτης στον τοπικό αθλητικό σύλλογο ενόργανης γυμναστικής ‘’Ιάσων’’ καθώς και στο γυμναστήριο Gym way. Έχει συμμετάσχει σε ομιλίες σε σχολεία καθώς και στην ημερίδα της Κοιν.Σ.Επ. με θέμα: «Ένταξη, Προσβασιμότητα, Παραγωγικότητα ΑμεΑ» όπου μίλησε για τη συμαντικότητα της διατροφής σε Άτομα με Αναπηρία. Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος και διατηρεί γραφείο στο Βόλο από το 2014 όπου παρέχει ανάλυση σύστασης σώματος και εξατομικευμένα προγράμματα για αύξηση και απώλεια βάρους σε φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις, διατροφικές διαταραχές, διατροφή αθλητών, διατροφή παιδιών και εφήβων, εγκυμοσύνη και θηλασμό.