Dr Plus - Diatrofi

Τρόφιμα

Η Παραγωγική διαδικασία του ελληνικού καφέ είναι φυσική;

Ο Ελληνικός καφές για την καθημερινότητα του ενήλικου πληθυσμού είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι. Συχνά υπάρχει το ερώτημα σχετικά με την παραγωγική διαδικασία του αν είναι φυσική.

Η διαδρομή του Ελληνικού καφέ είναι ίδια όπως όλων των τύπων καφέδων. Περιλαμβάνει την καλλιέργεια στις φυτείες, την συλλογή των καρπών, την αποξήρανση πράσινων κόκκων καφέ, τη μείξη κόκκων καφέ για την δημιουργία του κατάλληλου χαρμανιού και το καβούρδισμα.

Οι ποικιλίες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του Ελληνικού καφέ είναι οι Arabica και Robusta . Μετά την παραλαβή τους ακολουθεί το καβούρδισμα, το οποίο γίνεται με πολύ μεγάλη προσοχή γιατί από αυτό εξαρτώνται τα τελικά χαρακτηριστικά του καφέ στο φλιτζάνι. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται η αποθήκευσή του σε ειδικά σιλό, για να εξισορροπήσει την υγρασία και να αποκτήσει την κατάλληλη σκληρότητα ούτως ώστε να αλεστεί σωστά. Ο καφές αλέθεται ομοιόμορφα διατηρώντας με εκσυγχρονισμένες μεθόδους σταθερή τη θερμοκρασία του ώστε να εξασφαλιστεί το μοναδικό άρωμά του. Τέλος, ο αλεσμένος καφές συσκευάζεται άμεσα υπό ελεγχόμενες διαδικασίες που διασφαλίζουν τον καφέ από την ηλιακή ακτινοβολία, την υγρασία και τις εξωτερικές οσμές.

Σύμφωνα με τους παραπάνω τρόπους το τελικό προϊόν φτάνει στους καταναλωτές απαλλαγμένο από παράγοντες που μπορεί να τον βλάψουν,  φρέσκος με εκπληκτικό άρωμα και την γεύση που όλοι έχουν αγαπήσει και έχει χαραχθεί στην μνήμη τους.

Σχετικά με τον δημιουργό

Βασιλειος E. Κατσίλας, Διατροφολόγος-Διαιτολόγος,BSc

Email: Basileioskats@hotmail.com
Ο Βασίλειος Κατσίλας γεννήθηκε στην Λέσβο το 1993.

Είναι διατροφολόγος-διαιτολόγος απόφοιτος του Αλεξάνδρειου τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της Θεσσαλονίκης, με πλήθος πιστοποιήσεων από ενημερώσεις επιστημονικών μελετών, για την βέλτιστη αντιμετώπιση των στόχων που θέτονται στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής.

Είναι ενεργός αθλητής της πολεμικής τέχνης του Jiu Jitsu κάνοντας πρωταθλητισμό, με πολλές διακρίσεις σε πανελλαδικό όσο και σε διεθνή επίπεδο.

Την περίοδο 2014-2015 υπήρξε μέλος του ερευνητικού προγράμματος ΕΣΠΑ συμμαχία για την υγεία- διατροφή συνεργαζόμενος άριστα με διεπιστημονικές ομάδες.

Υπήρξε επαγγελματίας ναυαγοσώστης θαλάσσης με καταγεγραμμένες επεμβάσεις διάσωσης, καθώς και εθελοντής ναυαγοσώστης στην περιοχή του Μολύβου Λέσβου για την διαχείριση του μεταναστευτικού, όπου και παρέλαβε έπαινο για τις επεμβάσεις του με την Ένωση Ναυαγοσωστικών Σχολών Ελλάδος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου ναυτιλίας Αιγαίου.

Η πτυχιακή του εργασία είχε ως θέμα τα συμπληρώματα διατροφής και πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο πρότυπο κλινικό διατροφολογικό-διαιτολογικό γραφείο της κυρίας Λιτσαρδοπούλου Αλεξάνδρας.

Είναι συνεργάτης στο διαιτολογικό γραφείο του Κυρίου Ευάγγελου Ζουμπανέα ως Διατροφολόγος-Διαιτολόγος

Έχει ιδρύσει το γυμναστήριο Calisthenics & Fitness Society στην Νέα Φιλαδέλφεια

Ειναι ο διευθυντής ύλης του Diatrofi.gr

Είναι πιστοποιημένος θεραπευτής των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity) και αποτελεί επιστημονικός συνεργάτης και καθηγητής του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

Το μεταπτυχιακό του πραγματοποιήθηκε στο European University Cyprus στο τομέα της δημόσιας υγείας και η διατριβή του είχε να κάνει με τις διατροφικές διαταραχές σε όλη την Ελλάδα.

Το 2019 επιλέχθηκε απο την Oxford abstracts ως ομιλητής στο 13ο Ευρωπαικό Συνέδριο Διατροφής (FENS 2019), στην Ιρλανδία.

Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Additional Info
• Περιοχή: Αττική
• Κινητό:6980874162
• Email: Basileioskats@hotmail.com