Dr Plus - Diatrofi

Φυσικά συμπληρώματα

ΟΥΜΠΙΚΙΝΟΛΗ – το απαραίτητο αντιοξειδωτικό για την καρδιά, τον εγκέφαλο και τον μυϊκό ιστό

Προωθεί την κυτταρική παραγωγή ενέργειας στην καρδιά, τον εγκέφαλο και τον μυϊκό ιστό

Παρέχει ανώτερη καρδιαγγειακή και αντιοξειδωτική υποστήριξη

Βοηθά στη στήριξη των φυσιολογικών επιπέδων της αρτηριακής πίεσης, προάγοντας την υγιή ροή του αίματος σε όλο το σώμα

Τι είναι η Ubiquinol;
Η Ubiquinol QH Kaneka αποτελεί την πιο ενεργή μορφή του συνένζυμου Q10. Τόσο η ubiquinol (CoQ10-H2) όσο και η ubiquinone (CoQ10) σχετίζονται μεταβολικά με αντιοξειδωτικές δράσεις, υποστηρίζοντας την υγιή καρδιακή λειτουργία και ενισχύοντας την παραγωγή ενέργειας.
Η ubiquinol (ουμπιικινόλη) είναι η ενεργός αντιοξειδωτική μορφή της ubiquinone (ουβικινόνη), δηλαδή του συνένζυμου Q10 (CoQ10), υπεύθυνη για τα ισχυρά προληπτικά οφέλη που συνδέονται με το CoQ10. Κανονικά, η διαδικασία μετατροπής του συνένζυμου Q10 (ubiquinone) σε ubiquinol συμβαίνει φυσιολογικά στο σώμα. Ωστόσο, ορισμένα άτομα ενδέχεται να έχουν δυσκολία στη φυσική διαδικασία μετατροπής.

Ποια η διαφορά της ubiquinol από το συνένζυμο Q10;
Η ουμπικινόλη δεν πρέπει να συγχέεται με την οξειδωμένη μορφή του συνενζύμου Q10, γνωστή ως ουμπικινόνη. Η Kaneka QH Ubiquinol είναι η ενεργός, μη οξειδωμένη μορφή του CoQ10, που αναπτύχθηκε και παράχθηκε από την Kaneka στην Ιαπωνία. Η Kaneka QH Ubiquinol ζυμώνεται φυσικά από μαγιά και είναι βιολογικά ταυτόσημη με την ουμπικινόλη που υπάρχει στο σώμα σας.

Η Ubiquinol είναι ένα λιποδιαλυτό θρεπτικό συστατικό και αναγνωρίστηκε πριν από μερικές δεκαετίες, αλλά δεν ήταν σε θέση να χρησιμοποιηθεί σε διατροφικά συμπληρώματα εξαιτίας της αστάθειάς της. Η αστάθεια της οφείλεται στα δύο επιπλέον ηλεκτρόνια που περιέχει και είναι έτοιμη να «δωρίσει» για να εκκαθαρίσει τις ελεύθερες ρίζες μόλις εκτίθεται στον αέρα ή στο οξυγόνο.

Η Kaneka, οι αρχικοί δημιουργοί του CoQ10, κατάφεραν να αναπτύξουν μια διαδικασία που βελτίωσε τη σταθερότητα της ubiquinol στο βαθμό που είναι τώρα σε θέση να χρησιμοποιηθεί σε προϊόντα διατροφής.

Τα οφέλη της Ubiquinol για την υγεία

Η λήψη συμπληρωμάτων ubiquinol είναι ιδιαίτερα σημαντική για:
• Άτομα που πάσχουν από ειδικές καταστάσεις, ειδικά σε σχέση με το οξειδωτικό στρες
• Ενήλικες άνω των 40 ετών
• Άτομα με οικογενειακό ιστορικό καρδιακών προβλημάτων.
• Άτομα που λαμβάνουν στατίνες, τα φάρμακα μείωσης της χοληστερίνης.
• Η Ubiquinol CoQ10 απορροφάται έως και 8 φορές καλύτερα από την ubiquinone CoQ10
• Προωθεί την κυτταρική παραγωγή ενέργειας στην καρδιά, τον εγκέφαλο και τον μυϊκό ιστό
• Παρέχει ανώτερη καρδιαγγειακή και αντιοξειδωτική υποστήριξη
• Βοηθά στη στήριξη των φυσιολογικών επιπέδων της αρτηριακής πίεσης, προάγοντας την υγιή ροή του αίματος σε όλο το σώμα
• Βοηθά στην αναγέννηση άλλων αντιοξειδωτικών όπως η βιταμίνη C και η E.
• Μπορεί να προσφέρει βελτιωμένη βιοδιαθεσιμότητα σε ηλικιωμένους ενήλικες που μπορεί να έχουν δυσκολία να επιτύχουν υψηλά επίπεδα αυτής της θρεπτικής ουσίας ή σε εκείνους που ασχολούνται με την καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών ουσιών.

Το CoQ10 (ή συνένζυμο Q10) είναι ένα βασικό θρεπτικό συστατικό που χρειάζεται το σώμα σας για υγιή μιτοχονδριακή λειτουργία, μια διαδικασία που παράγει ενέργεια του σώματος σε κυτταρικό επίπεδο. Εξαιτίας αυτού, είναι λογικό το CoQ10 να συγκεντρώνεται σε όργανα υψηλής ενέργειας όπως ο εγκέφαλος, το συκώτι, τα νεφρά και (κυρίως) η καρδιά σας. Η ουμπικινόλη απαιτείται για τουλάχιστον το 95% της κυτταρικής σας παραγωγής ενέργειας.

Το CoQ10 έχει επίσης ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, προστατεύοντας σημαντικές πρωτεΐνες και το μιτοχονδριακό DNA6 από οξειδωτική βλάβη. Δυστυχώς, τα επίπεδα του CoQ10 στο σώμα σας εξαντλούνται με την πάροδο του χρόνου.

Καθώς μεγαλώνουμε, τα επίπεδα του CoQ10 στο σώμα μας μειώνονται φυσιολογικά. Επιπλέον, οι στατίνες που χρησιμοποιούνται για τη μείωση της χοληστερόλης μπορούν επίσης να εξαντλήσουν τα επίπεδα του CoQ10 στο αίμα και στους ιστούς. Οι στατίνες μειώνουν σημαντικά τα φυσικά επίπεδα της ubiquinol εμποδίζοντας την παραγωγή ubiquinol στο ήπαρ. Και ενώ οι στατίνες έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν το CoQ10 του πλάσματος κατά σχεδόν 40%, η κανονική διαδικασία γήρανσης μπορεί να είναι ακόμη χειρότερη: μειώνει τα επίπεδα του CoQ10 στο τοίχωμα των καρδιακών μυών κατά περίπου 72%.

Στο πλάσμα υγιών των ανθρώπων, το περισσότερο από το 90% του CoQ10 υπάρχει στη μειωμένη μορφή, δηλαδή στην ubiquinol. Η αναλογία ubiquinol προς CoQ10 στο πλάσμα είναι ένας βιο-δείκτης για οξειδωτικό στρες, υποδεικνύοντας ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από ισχυρό οξειδωτικό στρες μπορεί να έχουν χαμηλότερα επίπεδα ubiquinol στο πλάσμα τους. Τα επίπεδα ουμπικινόλης έχουν επίσης αποδειχθεί χαμηλότερα σε ηλικιωμένα άτομα και σε ασθενείς με καρδιαγγειακές, νευρολογικές, ηπατικές και παγκρεατικές καταστάσεις.

Το CoQ10 λειτουργεί ως ένας ισχυρός, λιποδιαλυτός εξολοθρευτής ελευθέρων ριζών. Είναι δηλαδή ένα ισχυρό λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό. Αυτό σημαίνει ότι το συμπλήρωμα Ubiquinol QH Kaneka της VIOGENESIS θα πρέπει να λαμβάνεται με φαγητό που περιέχει λίπος, όπως π.χ. ελαιόλαδο, για να απορροφηθεί καλύτερα και να ασκήσει την αντιοξειδωτική του δράση.

Γιατί δεν μπορείτε να πάρετε επαρκή ποσότητα ουμπικινόλης από τις τροφές;
Η ουμπικινόλη βρίσκεται σε διαφορετικές ποσότητες σε πολλά τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των λιπαρών ψαριών, των κρεάτων ή των δημητριακών ολικής αλέσεως. Ωστόσο, είναι δύσκολο να επιτευχθεί η ημερήσια συνιστώμενη δόση χωρίς να καταναλώνονται υπερβολικές ποσότητες αυτών των τροφών. Για παράδειγμα, οι σαρδέλες είναι ένα από τα πιο πλούσια σε ουβικινόλη τρόφιμα, αλλά θα πρέπει να τρώτε περισσότερα από 14 κιλά σαρδέλας για να πάρετε 100mg Ubiquinol! Η Ubiquinol που απαντάται φυσικά σε τρόφιμα οξειδώνεται επίσης πολύ γρήγορα και μετατρέπεται εύκολα σε Ubiquinone, την ανενεργή μορφή του CoQ10 όταν μαγειρεύεται.
Για να λάβετε την καθημερινή ελάχιστη απαιτούμενη ποσότητα Ubiquinol για να έχετε οφέλη για την υγεία σας πρέπει να πάρετε το συμπλήρωμα Ubiquinol QH Kaneka της VIOGENESIS, και η συνιστώμενη δόση είναι 100 mg.

Βρείτε το στο DrPlus.gr  : http://drplus.gr/-eidikasymplirwmata/568–qh-kaneka-60softgels.html

Σχετικά με τον δημιουργό

Διατροφή | Υγεία & Ευεξία