Dr Plus - Diatrofi

Φυσικά...Βιολογικά

Ζάχαρη Καρύδας

“Το υγιεινό υποκατάστατο της ζάχαρης”

Η Ζάχαρη Καρύδας παράγεται από τα μπουμπούκια της καρύδας. Η γεύση της δεν θυμίζει καρύδα, αφού η ζάχαρη καρύδας δεν βγαίνει από τον καρπό, αλλά από το άνθος του φυτού. Τόσο σε εμφάνιση, όσο και γεύση μοιάζει αρκετά την με καστανή ζάχαρη, αλλά είναι πιο μεστή με νότες καραμέλας.

Η Ζάχαρη Καρύδας χρησιμοποιείται πολλά χρόνια στη Νοτιοανατολική Ασία ως υποκατάστατο της ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο. Έρευνες έχουν δείξει πως η ζάχαρη καρύδας έχει γλυκαιμικό δείκτη 35 (GI), το μισό δηλαδή ποσοστό από αυτό της ζάχαρης που προέρχεται από ζαχαροκάλαμο. Συγκριτικά με την καστανή και λευκή ζάχαρη, είναι πλουσιότερη σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως φώσφορο, κάλλιο, μαγνήσιο, νάτριο, σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, αλλά και βιταμίνες C και B.

Η Ζάχαρη Καρύδας είναι ιδανική για όσους θέλουν να διατηρήσουν ή να χάσουν βάρος, φιλικότερη σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβήτη, για όσους θέλουν να μειώσουν την αίσθηση πείνας και να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση.

Η Ζάχαρη Καρύδας της Βiosophy προέρχεται από άνθη τροπικής καρύδας και είναι ακατέργαστη, μη-φιλτραρισμένη, αλεύκαστη, χωρίς προσθήκες και χωρίς συντηρητικά. Προέρχεται από μικρούς πιστοποιημένους συνεταιρισμούς αγροτών στην ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας.
Είναι κατάλληλη για κάθε είδους χρήση, στο μαγείρεμα, στη ζαχαροπλαστική, σε ροφήματα, όπως στον καφέ ή στο τσάι και μπορεί να αντικαταστήσει τη λευκή ή μαύρη ζάχαρη. Η αναλογία είναι πολύ απλή, 1 προς 1, δηλαδή για κάθε φλιτζάνι ζάχαρης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας.  Δοκιμάστε αυτό το εναλλακτικό γλυκαντικό και ξεφύγετε από την επεξεργασμένη ζάχαρη!

Δείτε Περισσότερα Εδώ

Σχετικά με τον δημιουργό

Διατροφή | Υγεία & Ευεξία