Dr Plus - Diatrofi

Έξυπνα Γεύματα

Γκοφρετάκια Χωρίς Γλουτένη

Φτιάξ’ τα μόνος σου…

Τα αράπικα φιστίκια (αραχίδες), είναι από τους πιο νόστιμους ξηρούς καρπούς. Όταν καταναλώνονται σε  μικρές ποσότητες, δηλαδή σε ποσότητα περίπου ένα φλιτζανάκι του καφέ,  είναι ιδιαίτερα ευεργετικά στον ανθρώπινο οργανισμό καθότι είναι πλούσια σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, περιέχουν σημαντικό αριθμό απαραίτητων αμινοξέων και αντιοξειδωτικές ουσίες όπως οι πολυφαινόλες και η ρεσβερατρόλη που λειτουργούν αγγειοπροστατευτικά προλαμβάνοντας την αθηρωμάτωση μέσω της βελτίωσης της καλής χοληστερόλης στο αίμα.

Επίσης τα φιστίκια είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, καθώς και πολλά μέταλλα όπως μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο, φωσφόρο και χαλκό.

fystikia me kelyfos

 

Πρόσφατα γνώρισα την εταιρεία Grecian Peanuts – Ελληνικά Φιστίκια Αμμουδιάς η οποία, σε συνεργασία με εγχώριους καλλιεργητές από την περιοχή των Σερρών, ασχολείται με την παραγωγή και το εμπόριο αποφλοιωμένων αράπικων φιστικιών (αραχίδες). Τα αράπικα φιστίκια καταναλώνονται είτε ωμά ή ψημένα είτε χρησιμοποιούνται για την παραγωγή λαδιού και φυστικόπαστας το γνωστό και ως φυστικοβούτυρο.

Τα προϊόντα Σερρών

fystikia ammoudias vazakia

Ως λάτρης του φυστικοβούτυρου εδώ και πολλά χρόνια, κατανάλωνα αποκλειστικά φυστικόπαστα ξένης προέλευσης και όταν δοκίμασα το αντίστοιχο προϊόν της Αμμουδιάς Σερρών πραγματικά ενθουσιάστηκα όπως επίσης ενθουσιάστηκαν και τα παιδιά μου.

Το φυστικοβούτυρο  μαζί με το ταχίνι με μέλι και τις φυσικές μαρμελάδες με ελάχιστη ή καθόλου ζάχαρη αποτελούν από τις συχνότερες επιλογές στο πρωινό μας και όχι μόνο.

Μια μοναδική ιδέα για μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη θα βρεις στο site www.sofeto.gr  στην εξαιρετική συνταγή «Μαρμελάδα φράουλα με φρέσκο ζελέ αλόης (aloe vera), σπόρους chia  με στέβια» ΕΔΩ

marmelada sofeto

 

Οι Μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη ΓΕΩΔΗ

marmelades geodiΔιαφορετικά μπορείς να επιλέξεις κάποιες εξαιρετικές μαρμελάδες με γλυκαντικό από το φυτό στέβια όπως της Ελληνικής εταιρείας ΓΕΩΔΗ τις οποίες μπορείς να δεις ΕΔΩ

 

Ένα άλλο προϊόν που αγαπάμε στο πρωινό μας είναι το spread Wish Full Energy Spread Πρόκειται για μια προσωπική ιδέα ως υποκατάστατο της κλασικής πραλίνας με την απαραίτητη ζάχαρη ώστε να λειτουργεί εθιστικά σε κάθε ουρανίσκο. Η ιδέα ήταν απλή, πάστα φουντουκιού, παρθένο ελαιόλαδο, φυσικό κακάο για σοκολατένια γεύση και μέλι. Το προϊόν ανέλαβε τη παρασκευή  του οι μονάδες παραγωγής των ζαχαροπλαστείων Σταύρακας στη Λευκάδα και τη διανομή του η εταιρεία προϊόντων Wish χωρίς ζάχαρη.

wish-spread-full-energy

Ήρθε η ώρα για το τραγανό κομμάτι της σύνθεσής σου

Πρόσφατα ανακάλυψα τις φρυγανιές Παπαδοπούλου χωρίς γλουτένη, οι οποίες πέρα από τις ιδιαίτερες οργανοληπτικές ιδιότητες του συγκεκριμένου προϊόντος, παρέχουν μόνο 19 Kcals ανά τεμάχιο κι έχουν μια εξαιρετική γεύση τις οποίες αν τις συνδυάσεις ανά δύο όπως θα δεις στη συνέχεια με την κατάλληλη γέμιση, τότε πραγματικά το αποτέλεσμα στο στόμα σου είναι σαν τρως αληθινή γκοφρέτα.

Οι φρυγανιές Παπαδοπούλου χωρίς γλουτένη

NO_GLUT_CRACKINETTES_CAROUSEL

Τέλος, ένα από τα αγαπημένα μας spread είναι το τυρί Philadelphia, που ο συνδυασμός  με τη μαρμελάδα δίνει μια αίσθηση γεύσης cheesecake στην πολυαναμενόμενη γκοφρέτα μας. Προσωπικά το θεωρώ πολύ παρεξηγημένο όπως επίσης προτιμώ το πλήρες με 17% λιπαρά έναντι του Light με 11% καθότι η μερίδα που μπορεί να αλείψει κάποιος στη φρυγανιά του είναι το πολύ 5 γραμμάρια, πρόκειται δηλαδή για απειροελάχιστες ποσότητες κορεσμένων λιπαρών χωρίς αυτό να είναι και απαραίτητα κακό. Μεταξύ των δυο βέβαια θα επέλεγα ίσως αυτό με το γιαούρτι κυρίως από την άποψη ότι ο συνδυασμός των δυο μπορεί να προσφέρει καλύτερη γκάμα προβιοτικών μικροοργανισμών. Κατά τα’ άλλα οι διαφορές είναι καθαρά θέμα γευστικών επιλογών.

Το Philadelphia με γιαούρτι

Philapelphia με γιαούρτι

Ετοιμάζοντας το τελικό γευστικό αποτέλεσμα

Από εδώ και πέρα τα πράγματα είναι απλά.

Πάρε ανά δύο τις φρυγανιές χωρίς γλουτένη στα χέρια σου ως το μέρος της 3άδας δημητριακών/καρπών,

πρόσθεσε τη γεύση της αρεσκείας σου που αν επιλέξεις οποιοδήποτε εκ των φυστικοβούτυρο, wish spread με μέλι και ταχίνι ή το Philadelphia θα συμπληρώσεις με περισσότερα απαραίτητα αμινοξέα την ομάδα δημητριακών/καρπών

επέλεξε το φρούτο της αρεσκείας σου για το φρέσκο της 3άδας και τέλος πρόσθεσε

μια μερίδα γαλακτοκομικών για το ζωικό μέρος της 3άδας

rsz_gofretakia_se_3ada

Σου υπόσχομαι ένα ανεπανάληπτο πρωινό αν και θα μπορούσε να είναι κι ένα γευστικότατο κολατσιό για το γραφείο η το σχολείο. Πρόσεξε μόνο να παραμείνεις το πολύ στις δυο γεμιστές γκοφρέτες (έως 4 δηλαδή φρυγανιές) γιατί μετά ενδέχεται να ξεφύγεις από την άποψη της ενεργειακής πρόσληψης…

Τη συγκεκριμένη επιλογή με το τίτλο «Γκοφρετάκια χωρίς γλουτένη » μαζί με πολλές άλλες θα τη βρεις  και στην εφαρμογή Diet Coaching στο πακέτο Ιδεών – Συνταγών: «Συνταγές από την Μύκονο»

THIN POSITIVE & DIET COACHING Book - e-Pub - Application

Η φιλοσοφία  των επιλεγμένων συνδυασμών  για τη δημιουργία μικρών πλήρη γευμάτων  είναι βασισμένη στο βιβλίο  Thin PositiveΜυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

thin-positive-2nd-edition-B

Σχετικά με τον δημιουργό

Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφ...

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος από το 1993 με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στην Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών (Master Practitioner inEatingDisorders & Obesity) όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED.

Την περίοδο 2006-2007 διετέλεσε υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και από το 2007 παραμένει τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της μονάδος.

Είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών www.insr.gr, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Μελισσοθεραπείας. και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Είναι τακτικός συνεργάτης ενημερωτικών εκπομπών τόσο της κρατικής αλλά και ιδιωτικής τηλεόρασης. Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2002 ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής και από τον Ιανουάριο του 2010 είναι πρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών.

Από το Δεκέμβριο του 2010 είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών - ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFED www.eating-disorders.org.uk για τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις MasterPractitionerστην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Πέρα από τις ακαδημαϊκές του γνώσεις στην επιστήμη της Διατροφής, έκανε σπουδές και σε άλλους τομείς όπως Επιχειρησιακό Management, Δημόσιες σχέσεις, Διαφήμιση και Ψυχολογία.

Έρευνες και μελέτες του με θέμα τη Παχυσαρκία και τη Διατροφή, έχουν παρουσιασθεί σε Ελληνικά και Παγκόσμια συνέδρια Διατροφής.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Διατροφή και Υγεία», «Vita», «Δίαιτα και Διατροφή» «Αρμονία» «FAQ», «AthensVoice» καθώς και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη ιδρύσαν το 1997 την επιστημονική ομάδα Διατροφή - Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής και Υποστήριξης με αξιόλογους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 1999 είναι εκδότες του επιστημονικού περιοδικού Διατροφή Health & Welnessκαι υπεύθυνοι ύλης του επιστημονικού site www.diatrofi.gr και του ηλεκτρονικού περιοδικού e-foodforthought.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη είναι συγγραφείς του Οδηγού Καθημερινής Διατροφής υπό τον γενικό τίτλο «Τι καλό θα μαγειρέψεις …σήμερα μαμά;» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα με θέμα την οργάνωση της διατροφής της Ελληνικής οικογένειας συνοδευόμενο με όλες τις παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες με ελαφρύ τρόπο που έγινε το απαραίτητο βιβλίο για κάθε οικογένεια ξεπερνώντας τα 20.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα..

Τον Απρίλιο του 2009 εκδόθηκε το 2ο προσωπικό του βιβλίο «Διατροφική Νοημοσύνη – η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία» που πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες που βρήκαν μια ανακουφιστική μέθοδο για να καταπολεμήσουν τη διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Το βιβλίο εκδόθηκε αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα σε 3η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τον Μάιο του 2010 εκδόθηκε το 3ο προσωπικό του βιβλίο «Σεφ… στο παρά πέντε- διατροφή, ιδέες & συνταγές για πολυάσχολους» αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα η 2η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από νεαρή ηλικία έχει διατελέσει αθλητής της ομάδας μπάσκετ εφήβων του Sporting και έχει επίσης ενασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες και την κολύμβηση Από τον Μάιο του 2004 είναι μέλος του κολυμβητικού αθλητικού συλλόγου Μεταμορφώσεως όπου τον Ιούνιο του 2005 κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στα 400mελεύθερο σε αγώνες παλαιμάχων του κολυμβητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου.

Από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό του γραφείο στην Νέα Ιωνία.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον κύριο Ζουμπανέα είτε τηλεφωνικά στο 2102718360 είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας κράτησης ραντεβού από την ιστοσελίδα: NowDoctor στο link http://www.nowdoctor.gr/ezoumpaneas