Dr Plus - Diatrofi

Snacks Ελαφρύ γεύμα Έξυπνα Γεύματα

Δημιουργία Κορεσμού Για Ολη Την Ημέρα

 Πριν μιλήσουμε για την πεντανόστιμη συνταγή που απεικονίζεται παραπάνω, ας εξετάσουμε μια εκ των βασικότερων παραμέτρων για να νιώθουμε χορτάτοι όλη μέρα.

Είμαι σίγουρος ότι έχετε ακούσει για την τήρηση των γευμάτων ανά 3:00 ώρες μεταξύ τους. Ποιος είναι ο λόγος όμως πίσω από αυτή την διατροφική οδηγία?
Προς απάντηση του ερωτήματος παραθέτω μια εικόνα.

Όπως βλέπουμε  παραπάνω, η εικόνα αντιπροσωπεύει την γλυκόζη αίματος ενός ανθρώπου που ξυπνάει στις 7:00 πμ. και τρώει το πρωινό του στις 8:00 πμ., έπειτα καταναλώνει το δεύτερο γεύμα (ενδιάμεσο σνακ)  στις 11:00 πμ, ώστε να εξισορροπήσει την γλυκόζη (βασική πηγή ενέργειας) του.

Δεν θέλουμε να ξεπεραστούν πάνω από 4:00 ώρες δίχως γεύμα, διότι μετά τις 4 περίπου ώρες το σώμα μας έρχεται σε μια κατάσταση που ονομάζεται υπογλυκαιμία (λιγότερη γλυκόζη από όσο χρειάζεται το σώμα) και εκεί είναι η στιγμή που ξυπνάει μέσα μας ένα άγριο θηρίο το οποίο μας κατευθύνει στο να καταναλώσουμε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα τροφής σε σχέση με το φυσιολογικό και συνήθως για τροφές με μηδαμινή θρεπτική αξία (γλυκό, πατατάκια, μπισκότα κτλ) και υψηλές σε σάκχαρα.

Για να μην φτάσουμε σε αυτήν την κατάσταση, ξεγελάμε το άγριο θηρίο που έχουμε όλοι μέσα μας με μια μικρή δυάδα ή τριάδα όπως η συνταγή που απεικονίζεται κάθε 3-3:30 ώρες. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να πάμε στο επόμενο γεύμα, δηλαδή στις 2:00μμ με ηρεμία και διάθεση να το απολαύσουμε.

Έπειτα στις 5:00 μμ. εξισορροπούμε την γλυκόζη του αίματος με μία μικρή δυάδα ή τριάδα και τέλος κλείνουμε με την τριάδα του βραδινού γεύματος στις 8:00 μμ.

Σημαντική σημείωση: Το παραπάνω αποτελεί  παράδειγμα και δεν ισχύει για όλους τους ανθρώπους. Οι ώρες, οι συνδυασμοί και οι ποσότητες είναι διαφορετικές για  κάθε άνθρωπο γι’ αυτό και χρειάζεται εξατομίκευση.

Η παρακάτω συνταγή είναι ιδανική για όσους αναζητούν γευστικές και χορταστικές επιλογές αλλά  ο χρόνος τους είναι περιορισμένος για την παραγωγή ενός χρονοβόρου γεύματος. Το ενδιάμεσο γεύμα λοιπόν περιλαμβάνει τα παρακάτω υλικά.

Υλικά

 • 1 κ.σ Εξαίρετη Πατατοσαλάτα – ΤΟΠΟΣ
 • 2 Creamcrackers , ως αμυλούχα επιλογή της τριάδας
 • Καπνιστός Σολωμός ή Γαλοπούλα , ως ζωική επιλογή της τριάδας
 • 1 φρούτο της επιλογής σας, ως φρέσκια επιλογή της τριάδας

Καλή σας απόλαυση!

Γιατί σαλάτα Τόπος?

Η σειρά σαλατών «Τόπος» προσφέρεται για τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του είδους και σαν στόχο έχει να ικανοποιήσει καταναλωτές που είτε έχουν επιλέξει να είναι vegetarian είτε εκείνους που καταναλώνουν μια μικτή διατροφή. Αυτό επιτυγχάνεται έχοντας σαν βάση την πιστοποιημένη βιολογική σόγια και τα ολόφρεσκα λαχανικά που χαρακτηρίζονται από λιγότερα λιπαρά και από παντελή έλλειψη οποιασδήποτε Α’ ύλης ζωικής προελεύσεως, κάνοντας τις επίσης μια τέλεια επιλογή για όσους νηστεύουν.
Δείτε στο τέλος του άρθρου τα φυσικά καταστήματα που μπορείτε να τις προμηθευτείτε.

Διαβάστε Περισσότερα ΕΔΩ :   https://drplus.gr/spreads/564-aea.htmlhttps://drplus.gr/36-spreads

Λήψη Φωτογραφίας Επιμέλεια Φωτογραφίας και Styling : Δέσποινα Ζητάκη
Σε συνεργασία με το επιστημονικό portal diatrofi.gr

Περισσότερα για τον συγγραφέα Βασίλειο Ε. Κατσίλα στο επαγγελματικό του προφίλ ΕΔΩ 

Καταστήματα Τόπος :

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 • OLLA S.MARKET σε Σταυρούπολη , Καλαμαριά, Κ.Τούμπα & Χαριλάου
 • ΕΡΓΟΝ ΑΓΟΡΑ Π.Μελά 42 Θεσ/νικη
 • EXERETON Κουσκουρα 1 Θεσ/νικη
 • BIOSCOOP Καραμανλή 42 Θεσ/νικη
 • ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΝ Κομνηνών 12 Θεσ/νικη
 • ΕΔΩΔΙΜΟΝ Βασιλέως Ηρακλείου 26 Θεσ/νίκη
 • ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Εθνικής Αντιστάσεως 5 Καλαμαριά
 • GREEN HOUSE BIO Μητροπολίτου Καλλίδου 108 Καλαμαριά
 • ΤΕΡΨΥΛΑΡΥΓΓΙΟΝ Μάρκου Μπότσαρη 6 Θεσ/νικη
 • ΜΕ ΤΟ ΖΥΓΙ ελπϊδος 10 ΠΟΛΙΧΝΗ
 • ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ DELICATESSEN ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Αθήνα
 • 1.       BAMBOO VEGAN – Σόλωνος 102 & Μαυρομιχάλη,
 • 2.       ΒΙΟΚΗΠΟΣ – ΑΧΙΛΛΕΩΣ 2 Π. ΦΑΛΗΡΟ
 • 3.       ΗΛΙΑΝΘΟΣ πΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΎΛΟΥ 2 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
 • 4.       KAMPOSBIOMARKET Α.Ε. Αρτέμιδος 9, Γλυφάδα

Σχετικά με τον δημιουργό

Βασιλειος E. Κατσίλας, Διατροφολόγος-Διαιτολόγος,BSc

Email: Basileioskats@hotmail.com
Ο Βασίλειος Κατσίλας γεννήθηκε στην Λέσβο το 1993.

Είναι διατροφολόγος-διαιτολόγος απόφοιτος του Αλεξάνδρειου τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της Θεσσαλονίκης, με πλήθος πιστοποιήσεων από ενημερώσεις επιστημονικών μελετών, για την βέλτιστη αντιμετώπιση των στόχων που θέτονται στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής.

Είναι ενεργός αθλητής της πολεμικής τέχνης του Jiu Jitsu κάνοντας πρωταθλητισμό, με πολλές διακρίσεις σε πανελλαδικό όσο και σε διεθνή επίπεδο.

Την περίοδο 2014-2015 υπήρξε μέλος του ερευνητικού προγράμματος ΕΣΠΑ συμμαχία για την υγεία- διατροφή συνεργαζόμενος άριστα με διεπιστημονικές ομάδες.

Υπήρξε επαγγελματίας ναυαγοσώστης θαλάσσης με καταγεγραμμένες επεμβάσεις διάσωσης, καθώς και εθελοντής ναυαγοσώστης στην περιοχή του Μολύβου Λέσβου για την διαχείριση του μεταναστευτικού, όπου και παρέλαβε έπαινο για τις επεμβάσεις του με την Ένωση Ναυαγοσωστικών Σχολών Ελλάδος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου ναυτιλίας Αιγαίου.

Η πτυχιακή του εργασία είχε ως θέμα τα συμπληρώματα διατροφής και πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο πρότυπο κλινικό διατροφολογικό-διαιτολογικό γραφείο της κυρίας Λιτσαρδοπούλου Αλεξάνδρας.

Είναι συνεργάτης στο διαιτολογικό γραφείο του Κυρίου Ευάγγελου Ζουμπανέα ως Διατροφολόγος-Διαιτολόγος

Συνεργάζεται ως Executive Director με το Diatrofi.gr

Είναι εξειδικευμένος θεραπευτής των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity) και αποτελεί επιστημονικό συνεργάτη του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

Είναι ενεργός μεταπτυχιακός φοιτητής του European University Cyprus στο τομέα της δημόσιας υγείας.

Additional Info
• Περιοχή: Αττική
• Κινητό:6980874162
• Email: Basileioskats@hotmail.com