Έξυπνα Γεύματα Πρωινό

Η απόλυτη συνταγή για το Porridge με βρώμη + Βίντεο

Το porridge με βρώμη πολλοί το δοκίμασαν, λίγοι όμως το λάτρεψαν! Ο λόγος που δεν το λάτρεψαν όλοι, ήταν διότι δοκίμασαν την λάθος συνταγή. Αυτή είναι η συνταγή που όσοι την δοκίμασαν, δάκρυσαν από ευχαρίστηση…

Δείτε το Βίντεο ΕΔΩ : https://www.youtube.com/watch?v=BLCjkIm-pD8&t=26s

Κρέμα με νιφάδες δημητριακών και βρώμης με φυτικό γάλα

 Υλικά για 1 μερίδα

Βάζεις σε ένα κατσαρολάκι : 

  • Ένα ποτήρι φυτικό γάλα (πχ καρύδας)
  • Τρεις κοφτές κουταλιές νιφάδες βρώμης
  • ένα κουταλάκι κοφτό μαύρη ζάχαρη ή ένα κουταλάκι σταφίδες
  • μια κουταλιά της σούπας ξηρούς καρπούς ολόκληρους ή τριμμένους (από την αρχή στο μίγμα ή στο τελικό ανακάτεμα στο πιάτο)
  • δυο κουταλάκια κοφτά κακάο (αν θες να έχει σοκολατένια γεύση)

Ανοίγουμε το μάτι και ανακατεύουμε  με μία ξύλινη κουτάλα με σταθερό αργό ρυθμό .

Πότε είναι έτοιμο:  Μόλις ξεκινήσει να βγάζει φουσκάλες μετράς 30 με 40  δευτερόλεπτα και κατεβάζεις  από τη φωτιά. Ρίχνεις την κρέμα   σε ένα μπολ όπου έχεις ψιλοκόψει από πριν ένα μικρό φρούτο πχ. μήλο ή αχλάδι ή μισή μικρή μπανάνα και  μία μια κουταλιά της σούπας ολόκληρους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και ανακατεύεις ελαφρά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά

Έπειτα προσθέτεις λίγη κανέλα  και  αν θέλεις να το απογειώσεις σε γεύση και ένα κουταλάκι καβουρδισμένο σουσάμι  .

Το αφήνεις να κρυώσει τουλάχιστον για δέκα λεπτά (ή και περισσότερο ή αν είναι δυνατό και όλο το βράδυ ώστε να δέσει) και έπειτα προσθέτουμε  ένα γεμάτο κουταλάκι μέλι, διαφορετικά θα χάσει τη σφιχτή υφή που θέλεις να πάρει..

Την ποσότητα αυτή μπορείς να την ετοιμάσεις με διπλά υλικά και να τη μοιράσεις σε δύο μπολάκια και να ετοιμάσεις δύο μερίδες. Για παράδειγμα μπορείς  τη μισή ποσότητα να την φας για βραδινό  και την άλλη μισή αφού την σκεπάσεις με ένα πιατάκι να την αφήσεις  στον πάγκο της κουζίνας (όχι στο ψυγείο) και να την φας για πρωινό .

Αν το προτιμάς ζεστό και φεύγεις βιαστικός το πρωί, βάλε όλα τα υλικά αποβραδίς στο κατσαρολάκι και μέσα στο ψυγείο ώστε το πρωί να χρειασθείς  μόνο το βράσιμο. ο κουάκερ ανήκει στην κατηγορία των τροφών που αποδίδουν πάρα πολύ λίγες θερμίδες, ενώ αντίθετα είναι πάρα πολύ θρεπτικό, παρέχει πολλές βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και είναι ικανό να μας κρατάει χορτάτους για πολλές ώρες μειώνοντας σημαντικά το αίσθημα της πείνας.

Δείτε το Βίντεο ΕΔΩ : https://www.youtube.com/watch?v=BLCjkIm-pD8&t=26s

Κουάκερ αλμυρό ως εναλλακτική συνταγή 

 Για μια ελαφριά μερίδα βράζεις 4 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης σε ενάμισι φλιτζάνι βραστό νερό και μια πρέζα αλάτι. Στα δυο λεπτά πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και δυο κουταλιές τριμμένη φέτα ή γραβιέρα και συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι να δέσει. Το σερβίρεις στο πιάτο σου κι είσαι έτοιμος.

Όπως ανέφερα και στην αρχή, το porridge με βρώμη πολλοί το δοκίμασαν, λίγοι όμως το λάτρεψαν! Ο λόγος που δεν το λάτρεψαν όλοι, ήταν διότι δοκίμασαν την λάθος συνταγή. Αυτή είναι η συνταγή που όσοι την δοκίμασαν, δάκρυσαν από ευχαρίστηση. Ένας από αυτούς είναι και ο καθηγητής φυσικής αγωγής Δημητρης Βουδουρης Μπορείς να δεις και το σχετικό βίντεο με τον Δημήτρη Βουδούρη και πως άλλαξε γνώμη στο βίντεο ΕΔΩ https://www.youtube.com/watch?v=qjYjQC2szjA&t=39s

 

Σχετικά με τον δημιουργό

Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφ...

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος από το 1993 με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στην Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών (Master Practitioner inEatingDisorders & Obesity) όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED.

Την περίοδο 2006-2007 διετέλεσε υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και από το 2007 παραμένει τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της μονάδος.

Είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών www.insr.gr, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Μελισσοθεραπείας. και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Είναι τακτικός συνεργάτης ενημερωτικών εκπομπών τόσο της κρατικής αλλά και ιδιωτικής τηλεόρασης. Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2002 ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής και από τον Ιανουάριο του 2010 είναι πρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών.

Από το Δεκέμβριο του 2010 είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών - ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFED www.eating-disorders.org.uk για τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις MasterPractitionerστην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Πέρα από τις ακαδημαϊκές του γνώσεις στην επιστήμη της Διατροφής, έκανε σπουδές και σε άλλους τομείς όπως Επιχειρησιακό Management, Δημόσιες σχέσεις, Διαφήμιση και Ψυχολογία.

Έρευνες και μελέτες του με θέμα τη Παχυσαρκία και τη Διατροφή, έχουν παρουσιασθεί σε Ελληνικά και Παγκόσμια συνέδρια Διατροφής.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Διατροφή και Υγεία», «Vita», «Δίαιτα και Διατροφή» «Αρμονία» «FAQ», «AthensVoice» καθώς και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη ιδρύσαν το 1997 την επιστημονική ομάδα Διατροφή - Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής και Υποστήριξης με αξιόλογους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 1999 είναι εκδότες του επιστημονικού περιοδικού Διατροφή Health & Welnessκαι υπεύθυνοι ύλης του επιστημονικού site www.diatrofi.gr και του ηλεκτρονικού περιοδικού e-foodforthought.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη είναι συγγραφείς του Οδηγού Καθημερινής Διατροφής υπό τον γενικό τίτλο «Τι καλό θα μαγειρέψεις …σήμερα μαμά;» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα με θέμα την οργάνωση της διατροφής της Ελληνικής οικογένειας συνοδευόμενο με όλες τις παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες με ελαφρύ τρόπο που έγινε το απαραίτητο βιβλίο για κάθε οικογένεια ξεπερνώντας τα 20.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα..

Τον Απρίλιο του 2009 εκδόθηκε το 2ο προσωπικό του βιβλίο «Διατροφική Νοημοσύνη – η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία» που πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες που βρήκαν μια ανακουφιστική μέθοδο για να καταπολεμήσουν τη διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Το βιβλίο εκδόθηκε αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα σε 3η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τον Μάιο του 2010 εκδόθηκε το 3ο προσωπικό του βιβλίο «Σεφ… στο παρά πέντε- διατροφή, ιδέες & συνταγές για πολυάσχολους» αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα η 2η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από νεαρή ηλικία έχει διατελέσει αθλητής της ομάδας μπάσκετ εφήβων του Sporting και έχει επίσης ενασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες και την κολύμβηση Από τον Μάιο του 2004 είναι μέλος του κολυμβητικού αθλητικού συλλόγου Μεταμορφώσεως όπου τον Ιούνιο του 2005 κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στα 400mελεύθερο σε αγώνες παλαιμάχων του κολυμβητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου.

Από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό του γραφείο στην Νέα Ιωνία.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον κύριο Ζουμπανέα είτε τηλεφωνικά στο 2102718360 είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας κράτησης ραντεβού από την ιστοσελίδα: NowDoctor στο link http://www.nowdoctor.gr/ezoumpaneas