Dr Plus - Diatrofi

Ελαφρύ γεύμα Έξυπνα Γεύματα

Κάνουμε την Πίτσα Αλλιώς

Συνταγές για πίτσα με βάση την ζύμη γνωρίζουμε, με βάση την αραβική πίτα επίσης. Συνταγή για πίτσα με βάση τα Cream Crackers όμως, ξεπερνά την φαντασία και του πιο ευφάνταστου καλοφαγά που δεν έχει χρόνο να διαθέσει στην προετοιμασία ενός χρονοβόρου θρεπτικού και νόστιμου γεύματος.

Μια πίτσα, που ο χρόνος προετοιμασίας της είναι 5 λεπτά και βρίσκεται στο πιάτο μας μέσα σε 15 λεπτά, θα μας κάνει να ανυπομονούμε για το επόμενο ελαφρύ γεύμα μας!

Η παρακάτω συνταγή μπορεί να αποτελέσει μια πλήρη 3άδα για ενδιάμεσο η ελαφρύ γεύμα.

Τι θα χρειαστούμε όμως, ως πρώτες ύλες για μια πίτσα σαν και αυτή;

Υλικά (για 2 άτομα)
• 4 Cream Crackers Παπαδοπούλου
• 3 φέτες βραστή γαλοπούλα
• 80γρ. τυρί cottage
• 80 γρ. κίτρινο τυρί light
• 1 φλιτζάνι χυμός ντομάτας
• ½ πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
• ½ πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
• ½ φλιτζάνι μανιτάρια
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού και ρίγανης

Εκτέλεση:
Στη βάση βάζουμε πρώτα τον χυμό ντομάτας με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, τη γαλοπούλα, τα μανιτάρια κι έπειτα τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τα τυριά (κίτρινο light και cottage). Προσέχουμε να προσθέσουμε τη ρίγανη και το βασιλικό τα τελευταία 5 λεπτά για να μην χάσουν τις βιταμίνες τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Καλή μας απόλαυση!

Λήψη Φωτογραφίας Επιμέλεια Φωτογραφίας και Styling : Δέσποινα Ζητάκη
Σε συνεργασία με το επιστημονικό portal diatrofi.gr

Σχετικά με τον δημιουργό

Βασιλειος E. Κατσίλας, Διατροφολόγος-Διαιτολόγος,BSc

Email: Basileioskats@hotmail.com
Ο Βασίλειος Κατσίλας γεννήθηκε στην Λέσβο το 1993.

Είναι διατροφολόγος-διαιτολόγος απόφοιτος του Αλεξάνδρειου τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της Θεσσαλονίκης, με πλήθος πιστοποιήσεων από ενημερώσεις επιστημονικών μελετών, για την βέλτιστη αντιμετώπιση των στόχων που θέτονται στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής.

Είναι ενεργός αθλητής της πολεμικής τέχνης του Jiu Jitsu κάνοντας πρωταθλητισμό, με πολλές διακρίσεις σε πανελλαδικό όσο και σε διεθνή επίπεδο.

Την περίοδο 2014-2015 υπήρξε μέλος του ερευνητικού προγράμματος ΕΣΠΑ συμμαχία για την υγεία- διατροφή συνεργαζόμενος άριστα με διεπιστημονικές ομάδες.

Υπήρξε επαγγελματίας ναυαγοσώστης θαλάσσης με καταγεγραμμένες επεμβάσεις διάσωσης, καθώς και εθελοντής ναυαγοσώστης στην περιοχή του Μολύβου Λέσβου για την διαχείριση του μεταναστευτικού, όπου και παρέλαβε έπαινο για τις επεμβάσεις του με την Ένωση Ναυαγοσωστικών Σχολών Ελλάδος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου ναυτιλίας Αιγαίου.

Η πτυχιακή του εργασία είχε ως θέμα τα συμπληρώματα διατροφής και πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο πρότυπο κλινικό διατροφολογικό-διαιτολογικό γραφείο της κυρίας Λιτσαρδοπούλου Αλεξάνδρας.

Είναι συνεργάτης στο διαιτολογικό γραφείο του Κυρίου Ευάγγελου Ζουμπανέα ως Διατροφολόγος-Διαιτολόγος

Έχει ιδρύσει το γυμναστήριο Calisthenics & Fitness Society στην Νέα Φιλαδέλφεια

Ειναι ο διευθυντής ύλης του Diatrofi.gr

Είναι πιστοποιημένος θεραπευτής των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity) και αποτελεί επιστημονικός συνεργάτης και καθηγητής του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

Το μεταπτυχιακό του πραγματοποιήθηκε στο European University Cyprus στο τομέα της δημόσιας υγείας και η διατριβή του είχε να κάνει με τις διατροφικές διαταραχές σε όλη την Ελλάδα.

Το 2019 επιλέχθηκε απο την Oxford abstracts ως ομιλητής στο 13ο Ευρωπαικό Συνέδριο Διατροφής (FENS 2019), στην Ιρλανδία.

Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Additional Info
• Περιοχή: Αττική
• Κινητό:6980874162
• Email: Basileioskats@hotmail.com