Dr Plus - Diatrofi

Έξυπνα Γεύματα

παν-κέικ

Υλικά για  4 μερίδες :

  • 120 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως ή ζέας
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι χωρίς χημικά  πρόσθετα
  • 180 γρ. γιαούρτι κατσικίσιο ( χωρίς πέτσα )
  • 1 αβγό
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • Βανίλια ή κανέλα Κεϋλάνης
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ νερό

Εκτέλεση :

Σ’ ένα μπολ βάζουμε  το γιαούρτι  , το αλάτι , τη ζάχαρη  , τη βανίλια ή κανέλα , το λάδι ,το μέλι , το νερό . Τα ανακατεύουμε  με  το  με το σύρμα . Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι , τη σόδα και ανακατεύουμε  . Ζεσταίνουμε  ένα αντικολλητικό τηγάνι ( 24 εκ. ) σε μέτρια φωτιά . Βάζουμε  μία κουταλιά από το μίγμα μας στο τηγάνι για κάθε ένα παν-κέικ ( όσα χωράει το τηγάνι μας ) , προσοχή γιατί φουσκώνει αρκετά . Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά μόλις στεγνώνει η επάνω επιφάνεια και ροδίσει από κάτω .

Συνδυασμοί : (Η μερίδα είναι  2-3 παν-κέικ )

  1. Δύο – τρία  παν-κέικ τα οποία συνδυάζουμε  με ένα κουταλάκι ταχίνι με μέλι και φρέσκα φρούτα .
  2. Ένα παν-κέικ στη μέση ένα κουταλάκι τριμμένους ξηρούς καρπούς ( αμύγδαλα – καρύδια) , ένα κουταλάκι μέλι , 3-4 φέτες μπανάνα και από πάνω φράουλες .

Σχετικά με τον δημιουργό

Γιώτα Καρακασίδου / Διαιτολόγος-Διατροφ...

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος