Dr Plus - Diatrofi

Έξυπνα Γεύματα Πρωινό

Πρωταθλητής την κάθε μέρα

Η καθημερινότητα ενός αθλητή που κάνει πρωταθλητισμό φέρνει το νου και τα όρια του σώματος του στα άκρα. Το ίδιο ισχύει όμως και για την ημέρα ενός κανονικού ανθρώπου που μέσα στην καθημερινότητα του έχει να αντιμετωπίσει δυσκολίες, άγχος και να φέρει εις πέρας την εργασία του, τα οποία του επιφέρουν σωματική και πνευματική κούραση. Ένα καλό πρωινό μπορεί όμως να κάνει την διαφορά και στις δύο περιπτώσεις αντίστοιχα, βοηθώντας τον οργανισμό να πάρει την απαραίτητη ενέργεια, βιταμίνες, πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ενεργά ένζυμα, ιχνοστοιχεία και ποικιλία αντιοξειδωτικών που χρειάζεται για να είναι υγιές και έτοιμο να αντιμετωπίσει την όποια πρόκληση εμφανιστεί.

Η δική μου πρόταση για ένα τέτοιο πρωινό πρωταθλητή

  • 3 σπιρτόκουτα λαδοτύρι Λέσβου, ως ζωική επιλογή της 3άδας,
  • 3 μικρά παξιμάδια από αλεύρι ολικής άλεσης & κρίθινα ως επιλογή της ομάδας δημητριακών/καρπών της 3άδας, προσθέτοντας λίγο χλιαρό νερό για να ενεργοποιηθούν τα ένζυμα τους και να είναι πιο εύπεπτα,
  • 1 κουταλιά ωμό ελαιόλαδο για τα παξιμάδια,
  • 3 ξερά ή φρέσκα σύκα, ως το 1/3 φρέσκιας επιλογής της 3άδας για παροχή ενέργειας, βιταμίνων Α, Β και C, καθώς και ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο. Σημείωση: Για να γίνουν τα αποξηραμένα σύκα εύπεπτη και αφομοιώσιμη πηγή ενέργειας χρειάζεται να τα βρέχουμε για 6 έως 12 ώρες σκεπασμένα σε νερό!
  • 1 κούπα πεπόνι και 1 κούπα από 3 διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών, ως τα 2/3 της φρέσκιας επιλογής της 3άδας.
  • Ελάχιστη ποσότητα φρέσκια ρίγανη που λειτουργεί ως φυσικό αντισηπτικό του εντέρου.

Καρπός της γνώσης, η επιτυχία !!!

Σχετικά με τον δημιουργό

Βασιλειος E. Κατσίλας, Διατροφολόγος-Διαιτολόγος,BSc

Email: Basileioskats@hotmail.com
Ο Βασίλειος Κατσίλας γεννήθηκε στην Λέσβο το 1993.

Είναι διατροφολόγος-διαιτολόγος απόφοιτος του Αλεξάνδρειου τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της Θεσσαλονίκης, με πλήθος πιστοποιήσεων από ενημερώσεις επιστημονικών μελετών, για την βέλτιστη αντιμετώπιση των στόχων που θέτονται στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής.

Είναι ενεργός αθλητής της πολεμικής τέχνης του Jiu Jitsu κάνοντας πρωταθλητισμό, με πολλές διακρίσεις σε πανελλαδικό όσο και σε διεθνή επίπεδο.

Την περίοδο 2014-2015 υπήρξε μέλος του ερευνητικού προγράμματος ΕΣΠΑ συμμαχία για την υγεία- διατροφή συνεργαζόμενος άριστα με διεπιστημονικές ομάδες.

Υπήρξε επαγγελματίας ναυαγοσώστης θαλάσσης με καταγεγραμμένες επεμβάσεις διάσωσης, καθώς και εθελοντής ναυαγοσώστης στην περιοχή του Μολύβου Λέσβου για την διαχείριση του μεταναστευτικού, όπου και παρέλαβε έπαινο για τις επεμβάσεις του με την Ένωση Ναυαγοσωστικών Σχολών Ελλάδος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου ναυτιλίας Αιγαίου.

Η πτυχιακή του εργασία είχε ως θέμα τα συμπληρώματα διατροφής και πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο πρότυπο κλινικό διατροφολογικό-διαιτολογικό γραφείο της κυρίας Λιτσαρδοπούλου Αλεξάνδρας.

Είναι συνεργάτης στο διαιτολογικό γραφείο του Κυρίου Ευάγγελου Ζουμπανέα ως Διατροφολόγος-Διαιτολόγος

Έχει ιδρύσει το γυμναστήριο Calisthenics & Fitness Society στην Νέα Φιλαδέλφεια

Ειναι ο διευθυντής ύλης του Diatrofi.gr

Είναι πιστοποιημένος θεραπευτής των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity) και αποτελεί επιστημονικός συνεργάτης και καθηγητής του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

Το μεταπτυχιακό του πραγματοποιήθηκε στο European University Cyprus στο τομέα της δημόσιας υγείας και η διατριβή του είχε να κάνει με τις διατροφικές διαταραχές σε όλη την Ελλάδα.

Το 2019 επιλέχθηκε απο την Oxford abstracts ως ομιλητής στο 13ο Ευρωπαικό Συνέδριο Διατροφής (FENS 2019), στην Ιρλανδία.

Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Additional Info
• Περιοχή: Αττική
• Κινητό:6980874162
• Email: Basileioskats@hotmail.com