Dr Plus - Diatrofi

Ελαφρύ γεύμα Έξυπνα Γεύματα Λαχανικά

Σαλάτα του τεμπέλη μακαρονά

Αν δεις ότι δεν χορταίνεις, σταμάτα να τρως…

Πολύ πρόσφατα ανακάλυψα τα ζυμαρικά «NIAMA»  και έμαθα ότι «Νιάμα» ονομαζόταν στην αρχαία Ελλάδα η διαδικασία «ανανέωσης» ενός χωραφιού, ώστε όταν αυτό καλλιεργηθεί, να αποδώσει εξίσου καλή σοδειά και την επόμενη χρονιά. Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της ποιότητας της γης.

Το ενδιαφέρον στα συγκεκριμένα ζυμαρικά είναι ότι πρώτον, παρασκευάζονται εξολοκλήρου στην Ελλάδα και δεύτερον, πέρα της  μοναδικής γεύσης παράγονται από άλευρα χωρίς γλουτένη και  υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες με κύρια συστατικά το ρεβυθάλευρο, το καλαμποκάλευρο και το ρυζάλευρο.

niama picture

Όπως και να προτιμάει κάποιος τα ζυμαρικά του  είναι γεγονός ότι  είναι δύσκολο να σταματήσει μόνο σε μια μικρή μερίδα.  Ιδιαίτερα αν είναι νόστιμα μαγειρεμένα, τότε μικροί και μεγάλοι αναρωτιούνται πάντα αν υπάρχει λίγο συμπλήρωμα μετά το πρώτο πιάτο.

Ένα ιδιαίτερος τρόπος για να νοστιμέψεις ακόμα περισσότερο τα ζυμαρικά σου είναι αυτό που μου αποκάλυψε ο φίλος ο Carlo που κι εγώ θα σου μεταφέρω ευθύς αμέσως…

Ένα Ιταλικό μυστικό

Ο Carlo λοιπόν μου εκμυστηρεύτηκε κάποτε, ότι αν προσθέσεις στο νερό που ετοιμάζεις να βράσεις τα ζυμαρικά σου:

α) μια μεγάλη κουταλιά της σούπας  φυσικό θαλασσινό αλάτι

β) ένα φύλλο δάφνη

γ) ένα μεγάλο κρεμμύδι

δ) δυο μέτρια καρότα

ε) δυο κολοκυθάκια

στ) δυο κουταλιές ελαιόλαδο

ζ) ένα κουταλάκι ρίγανη ή θυμάρι και τέλος

η) αν υπολογίσεις περίπου ένα λίτρο νερό για κάθε πακέτο του μισού κιλού και όχι περισσότερο απ’ ότι λένε συνήθως, τότε όλα αυτά τα αρωματικά θα ποτίσουν τα ζυμαρικά σου και η γεύση που θα δοκιμάσεις αργότερα θα έχει ανέβει ήδη αρκετά επίπεδα πριν ακόμα προσθέσεις την πρώτη σταγόνα από τη σάλτσα της αρεσκείας σου.

Το μόνο που θα χρειαστεί από εσένα, είναι να βρίσκεσαι διαρκώς κοντά τους την ώρα που βράζουν, και με μια ξύλινη κουτάλα να τα ανακατεύεις συχνά ώστε να μην κολλήσουν λόγο της περιορισμένης ποσότητας νερού στην οποία τα έβρασες.

Η πρότασή μου για τη σαλάτα του τεμπέλη μακαρονά

Στην προσπάθειά σου να δώσεις εξ’ αρχής ιδιαίτερη γεύση στα ζυμαρικά σου, αν προσθέσεις λίγο περισσότερα λαχανικά όπως, δυο μεγάλα κρεμμύδια, τέσσερα με πέντε μέτρια κολοκυθάκια, και πέντε με έξι μέτρια καρότα,  τα οποία θα ρίξεις στο βραστό νερό περίπου 5 λεπτά πριν τα ζυμαρικά και θα τα αφαιρέσεις λίγο πριν τα σουρώσεις… τότε θα έχεις έτοιμη και μια υπέροχη βραστή σαλάτα.

Φτιάξε ένα dressing για τη βραστή σαλάτα σου με 4 κουταλιές ελαιόλαδο, ένα κουταλάκι μουστάρδα, μισή κουταλιά της σούπας βαλσαμικό ξύδι και μισή κουταλιά λεμόνι στυμμένο, πρόσθεσε μια πρέζα φυσικό θαλασσινό αλάτι και πίστεψέ, κάτι παρόμοιο  δεν θα έχεις ξαναδοκιμάσει ποτέ σου.

Με τον τρόπο αυτό δηλαδή, μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά σου, θα έχεις εξασφαλίσεις  και τη μερίδα από την επιλογή της ομάδας δημητριακών/καρπών αλλά και την φρέσκια επιλογή της 3άδας του γεύματός σου.

Επέλεξε στη συνέχεια και το είδος της πρωτεΐνης που θα ‘θελες να τα συνοδεύσεις και θα έχεις εξασφαλίσει  και τη ζωική επιλογή της 3άδας

Για την ποικιλία των ζυμαρικών «NIAMA»  μπορείς να δεις ΕΔΩ

Τη συγκεκριμένη επιλογή με το τίτλο «Σαλάτα εκ ζυμαρικών» μαζί με πολλές άλλες θα τη βρεις  και στην εφαρμογή Diet Coaching στο πακέτο Ιδεών – Συνταγών: «Συνταγές από την Λευκάδα»

THIN POSITIVE & DIET COACHING Book - e-Pub - Application

Η φιλοσοφία  των επιλεγμένων συνδυασμών  για τη δημιουργία μικρών πλήρη γευμάτων  είναι βασισμένη στο βιβλίο  Thin PositiveΜυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

thin-positive-2nd-edition-B

 

 

Σχετικά με τον δημιουργό

Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφ...

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος από το 1993 με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στην Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών (Master Practitioner inEatingDisorders & Obesity) όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED.

Την περίοδο 2006-2007 διετέλεσε υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και από το 2007 παραμένει τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της μονάδος.

Είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών www.insr.gr, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Μελισσοθεραπείας. και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Είναι τακτικός συνεργάτης ενημερωτικών εκπομπών τόσο της κρατικής αλλά και ιδιωτικής τηλεόρασης. Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2002 ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής και από τον Ιανουάριο του 2010 είναι πρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών.

Από το Δεκέμβριο του 2010 είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών - ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFED www.eating-disorders.org.uk για τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις MasterPractitionerστην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Πέρα από τις ακαδημαϊκές του γνώσεις στην επιστήμη της Διατροφής, έκανε σπουδές και σε άλλους τομείς όπως Επιχειρησιακό Management, Δημόσιες σχέσεις, Διαφήμιση και Ψυχολογία.

Έρευνες και μελέτες του με θέμα τη Παχυσαρκία και τη Διατροφή, έχουν παρουσιασθεί σε Ελληνικά και Παγκόσμια συνέδρια Διατροφής.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Διατροφή και Υγεία», «Vita», «Δίαιτα και Διατροφή» «Αρμονία» «FAQ», «AthensVoice» καθώς και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη ιδρύσαν το 1997 την επιστημονική ομάδα Διατροφή - Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής και Υποστήριξης με αξιόλογους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 1999 είναι εκδότες του επιστημονικού περιοδικού Διατροφή Health & Welnessκαι υπεύθυνοι ύλης του επιστημονικού site www.diatrofi.gr και του ηλεκτρονικού περιοδικού e-foodforthought.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη είναι συγγραφείς του Οδηγού Καθημερινής Διατροφής υπό τον γενικό τίτλο «Τι καλό θα μαγειρέψεις …σήμερα μαμά;» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα με θέμα την οργάνωση της διατροφής της Ελληνικής οικογένειας συνοδευόμενο με όλες τις παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες με ελαφρύ τρόπο που έγινε το απαραίτητο βιβλίο για κάθε οικογένεια ξεπερνώντας τα 20.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα..

Τον Απρίλιο του 2009 εκδόθηκε το 2ο προσωπικό του βιβλίο «Διατροφική Νοημοσύνη – η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία» που πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες που βρήκαν μια ανακουφιστική μέθοδο για να καταπολεμήσουν τη διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Το βιβλίο εκδόθηκε αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα σε 3η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τον Μάιο του 2010 εκδόθηκε το 3ο προσωπικό του βιβλίο «Σεφ… στο παρά πέντε- διατροφή, ιδέες & συνταγές για πολυάσχολους» αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα η 2η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από νεαρή ηλικία έχει διατελέσει αθλητής της ομάδας μπάσκετ εφήβων του Sporting και έχει επίσης ενασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες και την κολύμβηση Από τον Μάιο του 2004 είναι μέλος του κολυμβητικού αθλητικού συλλόγου Μεταμορφώσεως όπου τον Ιούνιο του 2005 κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στα 400mελεύθερο σε αγώνες παλαιμάχων του κολυμβητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου.

Από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό του γραφείο στην Νέα Ιωνία.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον κύριο Ζουμπανέα είτε τηλεφωνικά στο 2102718360 είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας κράτησης ραντεβού από την ιστοσελίδα: NowDoctor στο link http://www.nowdoctor.gr/ezoumpaneas