Dr Plus - Diatrofi

Έξυπνα Γεύματα Πρωινό

Το πρωινό των χρωμάτων

Για να χορταίνουν πρώτα τα μάτια κι έπειτα το σώμα…

Η στήλη Έξυπνα Γεύματα δημιουργήθηκε ώστε να δώσει ιδέες και λύσεις κυρίως για γρήγορα κι έξυπνα γεύματα συνδυασμένα με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να παρέχουν πέρα από τη γεύση και ένα ολοκληρωμένο θρεπτικό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν ήδη δημοσιευμένα κείμενα που σε λιγότερο από ένα μήνα ξεπέρασαν τα 2000 views, όπως το «Πρωινό με ω3 και ω6 λιπαρά οξέα σε δυο κινήσεις», που ήδη ενέπνευσαν χιλιάδες αναγνώστες και πελάτες συναδέλφων για μια καλύτερη διατροφή βασισμένη σε υλικά υψηλής θρεπτικής αξίας, βασιζόμενα πάντα στην φιλοσοφία του «Thin Positive» ώστε να δημιουργούν γρήγορη αίσθηση κορεσμού με ταυτόχρονη παραγωγή του νευροδιαβιβαστή της «Σεροτονίνης» που προάγει τη χαρά και την ικανοποίηση.

Εμπνευσμένοι από τη συγκεκριμένοι στήλη, πολλοί φίλοι και συνεργάτες ξεκίνησαν να μου στέλνουν τις ιδέες τους και σήμερα θα παρουσιάσω την ιδέα της φίλης μου Κάθριν που με περισσή αγωνία ανέμενε την ετυμηγορία μου για την επιλογή που διάλεξε να έχει για το πρωινό της. Φυσικά τη βρήκα εξαιρετική γι αυτό και την παρουσιάζω.

Το μυστικό της Κάθριν

«Μια εικόνα χίλιες γεύσεις»  ήταν ο τίτλος στο πρώτο κεφάλαιο στο βιβλίο μου «Σεφ στο παρά πέντε» όπου εκεί παρουσίασα πολλές αντίστοιχες ιδέες οι οποίες είχαν ένα βασικό χαρακτηριστικό. Πώς να ετοιμάσεις σωστά πλήρη γεύματα δίχως να ανάψεις το φούρνο ή το μάτι της κουζίνας.

Η συγκεκριμένη επιλογή που παρουσιάζω θα μπορούσε άνετα να παραβρίσκεται μαζί με τις άλλες ιδέες του βιβλίου.

Αν και η εικόνα μιλάει από μόνη της, απλώς θα αναλύσω για τους λιγότερους μυημένους τα συστατικά που ολοκληρώνουν την απαραίτητη 3άδας ενός πλήρες γεύματος.

Μισό κεσεδάκι γιαούρτι  περίπου στα 100 γραμμάρια, ως η ζωική επιλογή της 3άδας, με δυο κουταλάκια σπιτική μαρμελάδα δαμάσκηνο.

Δυο κουταλιές μουσκεμένους ξηρούς καρπούς για την ομάδα δημητριακών/καρπών της 3άδας.

Μισό φλιτζάνι καρπούζι κομμένο σε κύβους και καθαρισμένο, μισό φλιτζάνι σταφύλι σταφίδα βιολογικής καλλιέργειας και μισό φλιτζάνι πεπόνι  ως  η  φρέσκια επιλογή της 3άδας.

Τη συγκεκριμένη επιλογή με το τίτλο «Το πρωινό των χρωμάτων» μαζί με πολλές άλλες θα τη βρεις  και στην εφαρμογή Diet Coaching στο πακέτο Ιδεών – Συνταγών: «Συνταγές από την Λευκάδα».

THIN POSITIVE & DIET COACHING Book - e-Pub - Application

Η φιλοσοφία  των επιλεγμένων συνδυασμών  για τη δημιουργία μικρών πλήρη γευμάτων  είναι βασισμένη στο βιβλίο  Thin PositiveΜυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Σχετικά με τον δημιουργό

Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφ...

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος από το 1993 με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στην Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών (Master Practitioner inEatingDisorders & Obesity) όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED.

Την περίοδο 2006-2007 διετέλεσε υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και από το 2007 παραμένει τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της μονάδος.

Είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών www.insr.gr, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Μελισσοθεραπείας. και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Είναι τακτικός συνεργάτης ενημερωτικών εκπομπών τόσο της κρατικής αλλά και ιδιωτικής τηλεόρασης. Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2002 ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής και από τον Ιανουάριο του 2010 είναι πρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών.

Από το Δεκέμβριο του 2010 είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών - ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFED www.eating-disorders.org.uk για τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις MasterPractitionerστην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Πέρα από τις ακαδημαϊκές του γνώσεις στην επιστήμη της Διατροφής, έκανε σπουδές και σε άλλους τομείς όπως Επιχειρησιακό Management, Δημόσιες σχέσεις, Διαφήμιση και Ψυχολογία.

Έρευνες και μελέτες του με θέμα τη Παχυσαρκία και τη Διατροφή, έχουν παρουσιασθεί σε Ελληνικά και Παγκόσμια συνέδρια Διατροφής.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Διατροφή και Υγεία», «Vita», «Δίαιτα και Διατροφή» «Αρμονία» «FAQ», «AthensVoice» καθώς και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη ιδρύσαν το 1997 την επιστημονική ομάδα Διατροφή - Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής και Υποστήριξης με αξιόλογους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 1999 είναι εκδότες του επιστημονικού περιοδικού Διατροφή Health & Welnessκαι υπεύθυνοι ύλης του επιστημονικού site www.diatrofi.gr και του ηλεκτρονικού περιοδικού e-foodforthought.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη είναι συγγραφείς του Οδηγού Καθημερινής Διατροφής υπό τον γενικό τίτλο «Τι καλό θα μαγειρέψεις …σήμερα μαμά;» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα με θέμα την οργάνωση της διατροφής της Ελληνικής οικογένειας συνοδευόμενο με όλες τις παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες με ελαφρύ τρόπο που έγινε το απαραίτητο βιβλίο για κάθε οικογένεια ξεπερνώντας τα 20.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα..

Τον Απρίλιο του 2009 εκδόθηκε το 2ο προσωπικό του βιβλίο «Διατροφική Νοημοσύνη – η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία» που πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες που βρήκαν μια ανακουφιστική μέθοδο για να καταπολεμήσουν τη διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Το βιβλίο εκδόθηκε αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα σε 3η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τον Μάιο του 2010 εκδόθηκε το 3ο προσωπικό του βιβλίο «Σεφ… στο παρά πέντε- διατροφή, ιδέες & συνταγές για πολυάσχολους» αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα η 2η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από νεαρή ηλικία έχει διατελέσει αθλητής της ομάδας μπάσκετ εφήβων του Sporting και έχει επίσης ενασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες και την κολύμβηση Από τον Μάιο του 2004 είναι μέλος του κολυμβητικού αθλητικού συλλόγου Μεταμορφώσεως όπου τον Ιούνιο του 2005 κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στα 400mελεύθερο σε αγώνες παλαιμάχων του κολυμβητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου.

Από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό του γραφείο στην Νέα Ιωνία.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον κύριο Ζουμπανέα είτε τηλεφωνικά στο 2102718360 είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας κράτησης ραντεβού από την ιστοσελίδα: NowDoctor στο link http://www.nowdoctor.gr/ezoumpaneas