Dr Plus - Diatrofi

Αυγά Έξυπνα Γεύματα Συνταγές

Το pancake με το αυγό του Στέφανου..

-“Καλημέρα Δημήτρη”, ακούστηκε η φωνή πολύ καλής φίλης στο τηλέφωνο, ελαφρώς αγχωμένη, για να είμαι ειλικρινής.

-“Ο Στέφανος (ο 15 μηνών υιός) δεν τρώει με τίποτα το αυγό… Ποιες άλλες τροφές θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν την τροφή αυτή δίχως να χάσει σημαντικά θρεπτικά στοιχεία;”

Η αλήθεια είναι, όπως εξήγησα και στην πολύ καλή μου φίλη, ότι το αυγό είναι από μόνο του είναι μια τροφή μοναδική και πλήρης. Θα τολμούσα να πω αναντικατάστατη !

Για έναν αναπτυσσόμενο οργανισμό, όπως αυτόν του μικρού Στεφάνου, ένα «μελάτο» αυγό την ημέρα, θα ήταν ένα από τα “must” της καθημερινής διατροφικής του φροντίδας.

Έπρεπε όμως να φανούμε ευέλικτοι και “πονηροί”!

-“Θα σου στείλω συνταγή το βράδυ, που θα είμαι σπίτι και αν δεν καταβροχθήσει το αυγό του, εγώ σκίζω τα πτυχία μου !” της είπα.

 Η συνταγή (πλήρες γεύμα για 2 άτομα )

 ~ Σε multi μιξεράκι χτυπάς και κάνεις χυλό 1 μεγάλη μπανάνα ,2 αυγά και 6 κ. σούπας βρώμη.

~ Ρίχνεις το μείγμα σε τηγανάκι αντικολητικό και το αφήνεις να δέσει και να φουσκώσει, σε περίπου 7 λεπτά το pancake σου είναι έτοιμο.

~ Δίπλωσε το pancake σε ένα πιάτο και ρίξε από πάνω 2 κ σούπας ταχίνι και 2 κ σούπας κοφτές μέλι.

~ Για να πετύχεις ,ειδικά αυτήν την εποχή, την άριστη πρόσληψη μια ισχυρής δόσης βιταμίνης C μην ξεχνάς ότι το πορτοκάλι είναι ένας από τους καλύτερους συμμάχους σου.

Το ακτινίδιο επίσης και φρόντισε να εμπλουτίσεις τη φρουτοσαλάτα σου με αρωματική κανέλα.

Το πιάτο σου τώρα πλέον έχει υψηλή θρέψη ,έντονο χρώμα και πλούσιο άρωμα.

Το μόνο που μένει είναι να το μοιραστείς (έχει σημασία που στο λέω αυτό) με το Στέφανο !

 

Η απάντηση της φίλης…

Λίγες μέρες μετά, όταν πλέον το είχα ξεχάσει, για να είμαι ειλικρινής, έλαβα το ακόλουθο sms από την καλή μου φίλη:

“O Στέφανος το καταβρόχθησε το αυγό του !!!!!!!!!!!!!”

Ευτυχώς, διότι όπως και ο Χάρβεϋ μας λέει από το 1851 παρακαλώ :

« Κάθε τι ζωντανό, από το αυγό προέρχεται»

….omne vivum ex ovo !

Ψέματα ;

 

Σχετικά με τον δημιουργό

Δημήτρης Βουδούρης/ Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Sports Science Bsc.- Nutrition/Dietetics HND - Molecular & Applied Physiology MSc

Ο Βουδούρης Δημήτριος ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1996 στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,αποφοιτώντας με ειδικότητα στην Ειδική Φυσική Αγωγή. Συνέχισε τις σπουδές στην επιστήμη της Διαιτολογίας (Οκτώβριος 2011-Ιούλιος 2013)και από τον Φεβρουάριο του 2014 είναι κάτοχος διπλώματος HND in Dietetics του CAMBRIDGE REGIONAL COLLEGE.

Από το Φεβρουάριο έως το Σεπτέμβριο του 2013 συμμετείχε στο Επιμορφωτικό πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Κλινική Διατροφή.

Τον Απρίλιο του 2014 απέκτησε δίπλωμα Εξειδίκευσης Master Practitioner στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία (Μaster Practitioner Programme in Eating Disorders & Obesity) από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) το οποίο και πιστοποιειται από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCFED)

Εντός του 2015 παρακολούθησε το on line εκπαιδευτικό πρόγραμμα του European Institute of Nutritional Medicine και απέκτησε το δίπλωμα της Metabolomic Academy ενώ το καλοκαίρι του 2015 έκανε την πρακτική του στην Μεταβολομική κλινική του Δρ. Τσουκαλά Δημητρίου.

Εντός του 2017 ολοκλήρωσε την εκπαιδευσή του στο Κλινικό Pilates, υπό την καθοδήγηση της PT-MSc κ. Ματσούκη Ελένης στο GPC.

Τον Σεπτέμβρη του 2018 εισήχθη ως μεταπτυχιακός Φοιτητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών στο τμήμα της Μοριακής και Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας. Η διπλωματική του εργασία, την άνοιξη του 2020 ήταν σχετική με την επίδραση ενός βραχύχρονου πρωτοκόλλου άσκησης σε ασθενείς με NAFLD.

Τον Οκτώβρη του 2020 αναμένεται, επίσημα, να ξεκινήσει την Διδακτορική διατριβή του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, σχετική με τα Μεταβολικά νοσήματα.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

2016 -2020: Ιδιοκτήτης της εταιρείας HealthEx η οποία δραστηριοποιείται στο πεδίο των on line υπηρεσιών άσκησης. Προσωπικός γυμναστής σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Ιανουάριος 2005 - 2016: Συνιδιοκτήτης Γυμναστηρίου με τον διακριτικό τίτλο, ‘Golden Gym’, στην περιοχή της Νέας Ιωνίας.

Οκτώβριος 2013-2015:
Καθηγητής Προπονητικής και Αθλητικής Διατροφής, στο Αττικό κολέγιο.

Ιανουάριος 2012 - Σήμερα:
Συνεργάτης αρθογράφος σε ιστοσελίδες, καθώς και δημοσίευση άρθρων, σχετικά με άσκηση και υγεία (iatronet-diatrofi-my diatrofi).

Σεπτέμβριος 2003 – 2004:
Υπεύθυνος Ανάπτυξης Πωλήσεων και Γυμναστής στην εταιρεία, ’Golden Gym’, Γαλατσίου και Κυψέλης.

Δεκέμβριος 2002 – Σεπτέμβριος 2003:
Διευθυντής Ανάπτυξης Πωλήσεων της εταιρείας ‘Lipogen’, στα καταστήματα, Αγ. Αναργύρων – Αμαρουσίου – Τρίπολης – Κορίνθου.

Σεπτέμβριος 2001 – Δεκέμβριος 2002:
Υπεύθυνος Promotion και κατόπιν Διευθυντής Α΄ Πώλησης, της εταιρείας ΠΡΙΝΟΥ, στο κατάστημα Περιστερίου.

1999 - 2001:
Καθηγητής στα Ι.Ε.Κ. ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, Τμήμα Αισθητικής, Καθηγητής Ανατομίας, Φυσιολογίας και Βασικής Γυμναστικής.

1993 - 2001:
Group Fitness Instructor, στα κορυφαία γυμναστήρια της Αθήνας.

Εμφανίσεις σε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές, με θέματα Group Fitness, σε Mega Channel, Star Channel και σταθερή πρωινή παρουσία στο Tele City.

Περιοδική Ενασχόληση με Personal Training.
Additional Info
Τηλέφωνο: 6937377271
Email: voudoudi@yahoo.gr