Dr Plus - Diatrofi

Έξυπνα Γεύματα Πρωινό

Πρωινό του Εργένη

Η καθημερινότητα απαιτεί να ανταποκρινόμαστε στους γρήγορους ρυθμούς της και εμείς τρέχουμε να προφτάσουμε με κάθε δυνατό τρόπο τις ακρατείς απαιτήσεις της.
Δεν φτάνει όμως η φυσική μας παρουσία σε οποιαδήποτε χώρο που πρέπει να παρευρεθούμε, χρειάζεται και η πνευματική διαύγεια που πρέπει να μας διέπει ώστε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις της…..
Για αυτό το λόγο έχουμε και την ανάγκη για ένα γρήγορο, εύκολο και θρεπτικό πρωινό που θα μας καλύπτει σωματικά και νοητικά παρέχοντας μας βιταμίνες, πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ενεργά ένζυμα, ιχνοστοιχεία και ποικιλία αντιοξειδωτικών δίχως όμως να μας σπαταλά πολύτιμο χρόνο.

Η δική μου πρόταση για ένα τέτοιο ‘’Πρωινό του Εργένη’’

  • 3 σπιρτόκουτα γραβιέρα Μυτιλήνης, ως ζωική επιλογή της 3άδας,
  • μικρά παξιμάδια βρώμης, ως επιλογή της ομάδας δημητριακών/καρπών της 3άδας, προσθέτοντας λίγο χλιαρό νερό για να ενεργοποιηθούν τα ένζυμα τους και να είναι πιο εύπεπτα.
  • 1 κουταλιά ωμό ελαιόλαδο για τα παξιμάδια.
  • 1/2 κούπα ντοματίνια, ως το ½ φρέσκιας επιλογής της 3άδας.
  • 2 Ποικιλίες αποξηραμένων κερασιών Έδεσσας, ως το ½ Φρέσκιας επιλογής της 3άδας.
  • Ελάχιστη ποσότητα φρέσκια ρίγανη που λειτουργεί ως φυσικό αντισηπτικό του εντέρου.
  • Λιναρόσπορο που με τα ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχει, ένα από τα πολλά οφέλη του, είναι ότι παίζει σημαντικό ρόλο στον σχηματισμό , την ανάπτυξη και λειτουργία του εγκεφάλου και του αμφιβληστροειδή.

Τροφή για σκέψη
Το πρωινό αυτό κόστισε 1 ευρώ, για τους υποστιστηρικτές του junk food ότι ο υγιεινός τρόπος διατροφής κοστίζει… 

Καρπός της γνώσης, η επιτυχία !!!

Σχετικά με τον δημιουργό

Βασιλειος E. Κατσίλας, Διατροφολόγος-Διαιτολόγος,BSc

Email: Basileioskats@hotmail.com
Ο Βασίλειος Κατσίλας γεννήθηκε στην Λέσβο το 1993.

Είναι διατροφολόγος-διαιτολόγος απόφοιτος του Αλεξάνδρειου τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της Θεσσαλονίκης, με πλήθος πιστοποιήσεων από ενημερώσεις επιστημονικών μελετών, για την βέλτιστη αντιμετώπιση των στόχων που θέτονται στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής.

Είναι ενεργός αθλητής της πολεμικής τέχνης του Jiu Jitsu κάνοντας πρωταθλητισμό, με πολλές διακρίσεις σε πανελλαδικό όσο και σε διεθνή επίπεδο.

Την περίοδο 2014-2015 υπήρξε μέλος του ερευνητικού προγράμματος ΕΣΠΑ συμμαχία για την υγεία- διατροφή συνεργαζόμενος άριστα με διεπιστημονικές ομάδες.

Υπήρξε επαγγελματίας ναυαγοσώστης θαλάσσης με καταγεγραμμένες επεμβάσεις διάσωσης, καθώς και εθελοντής ναυαγοσώστης στην περιοχή του Μολύβου Λέσβου για την διαχείριση του μεταναστευτικού, όπου και παρέλαβε έπαινο για τις επεμβάσεις του με την Ένωση Ναυαγοσωστικών Σχολών Ελλάδος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου ναυτιλίας Αιγαίου.

Η πτυχιακή του εργασία είχε ως θέμα τα συμπληρώματα διατροφής και πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο πρότυπο κλινικό διατροφολογικό-διαιτολογικό γραφείο της κυρίας Λιτσαρδοπούλου Αλεξάνδρας.

Είναι συνεργάτης στο διαιτολογικό γραφείο του Κυρίου Ευάγγελου Ζουμπανέα ως Διατροφολόγος-Διαιτολόγος

Συνεργάζεται ως Executive Director με το Diatrofi.gr

Είναι εξειδικευμένος θεραπευτής των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity) και αποτελεί επιστημονικό συνεργάτη του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

Είναι ενεργός μεταπτυχιακός φοιτητής του European University Cyprus στο τομέα της δημόσιας υγείας.

Additional Info
• Περιοχή: Αττική
• Κινητό:6980874162
• Email: Basileioskats@hotmail.com