Dr Plus - Diatrofi

Έξυπνα Γεύματα Πρωινό

Πρωινό του Εργένη #2

Ενημερωθείτε Πρώτοι για τα Άρθρα μας στο Facebook

Απολαύστε ένα από τα αγαπημένα μου πρωινά, που ο αγαπητός φίλος με ιδιότητα σεφ Γιάννης Πολιτίδης  εκ της Κρήτης ερχόμενος μου έμαθε και από τότε είναι στις top επιλογές μου.

Ένα τόσο απλό, γρήγορο και ταυτόχρονος  δελεαστικό πρωινό που θα πυροδοτήσει τους γευστικούς κάλυκες με στιγμές απόλυτης γαστρονομικής απόλαυσης καθώς επίσης και με ορμόνες χαράς με πρωτοπόρο την σεροτονίνη.

Όπως και το προηγούμενο Πρωινό του Εργένη , έτσι και αυτό ως στόχο έχει να σας δώσει την μέγιστη θρέψη, σπιτική γαστρονομία, απόλαυση και ασφαλώς την ταχύτητα και απλότητα παραγωγής ενός πρωινού, που μόνο ένας εργένης μπορεί να φτιάχνει στην καθημερινότητα του, αξιοποιώντας πλήρως  κάθε ερεθισμό εκ των αισθήσεων του.

Πρωινό του Εργένη λοιπόν #2

Υλικά

  • 2 Αυγά
  • 1 αγγουράκι
  • Ντοματίνια
  • 2 Φέτες ψωμί
  • Ελαιόλαδο
  • Λαδοτύρι Λέσβου ή ( οποιο σκληρό τυρί επιθυμείται )

Εκτέλεση

Σε μια τοστιέρα πατάμε τις φέτες ψωμί (μέτρια ψημένες)
Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες το αγγούρι (όσο λεπτότερες τόσο πιο εύγευστο το αποτέλεσμα μας)
Τα ντοματίνια μας επίσης κόβουμε στην μέση
Βράζουμε νερό ώστε να κάνουμε ποσέ τα αυγά
(σημαντική πληροφορία είναι να βάλουμε ξύδι στο νερό για να μην κολλήσουν τα αυγά 1 κ.γ, 1 πρέζα αλάτι)
Να έχει βράσει καλά το νερό πριν βάλουμε τα αυγά μέσα διότι δεν θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ξύνουμε όποιο σκληρό τυρί επιθυμούμε
Προσθέτουμε ελαιόλαδο, μαύρο πιπέρι
Τέλος Ξύδι βαλσάμικο (το αγαπημένο μου με Ρόδι)

DCIM102MEDIA

Καλή Απόλαυση 

Σχετικά με τον δημιουργό

Βασιλειος E. Κατσίλας, Διατροφολόγος-Διαιτολόγος,BSc

Email: Basileioskats@hotmail.com
Ο Βασίλειος Κατσίλας γεννήθηκε στην Λέσβο το 1993.

Είναι διατροφολόγος-διαιτολόγος απόφοιτος του Αλεξάνδρειου τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της Θεσσαλονίκης, με πλήθος πιστοποιήσεων από ενημερώσεις επιστημονικών μελετών, για την βέλτιστη αντιμετώπιση των στόχων που θέτονται στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής.

Είναι ενεργός αθλητής της πολεμικής τέχνης του Jiu Jitsu κάνοντας πρωταθλητισμό, με πολλές διακρίσεις σε πανελλαδικό όσο και σε διεθνή επίπεδο.

Την περίοδο 2014-2015 υπήρξε μέλος του ερευνητικού προγράμματος ΕΣΠΑ συμμαχία για την υγεία- διατροφή συνεργαζόμενος άριστα με διεπιστημονικές ομάδες.

Υπήρξε επαγγελματίας ναυαγοσώστης θαλάσσης με καταγεγραμμένες επεμβάσεις διάσωσης, καθώς και εθελοντής ναυαγοσώστης στην περιοχή του Μολύβου Λέσβου για την διαχείριση του μεταναστευτικού, όπου και παρέλαβε έπαινο για τις επεμβάσεις του με την Ένωση Ναυαγοσωστικών Σχολών Ελλάδος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου ναυτιλίας Αιγαίου.

Η πτυχιακή του εργασία είχε ως θέμα τα συμπληρώματα διατροφής και πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο πρότυπο κλινικό διατροφολογικό-διαιτολογικό γραφείο της κυρίας Λιτσαρδοπούλου Αλεξάνδρας.

Είναι συνεργάτης στο διαιτολογικό γραφείο του Κυρίου Ευάγγελου Ζουμπανέα ως Διατροφολόγος-Διαιτολόγος

Έχει ιδρύσει το γυμναστήριο Calisthenics & Fitness Society στην Νέα Φιλαδέλφεια

Ειναι ο διευθυντής ύλης του Diatrofi.gr

Είναι πιστοποιημένος θεραπευτής των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity) και αποτελεί επιστημονικός συνεργάτης και καθηγητής του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

Το μεταπτυχιακό του πραγματοποιήθηκε στο European University Cyprus στο τομέα της δημόσιας υγείας και η διατριβή του είχε να κάνει με τις διατροφικές διαταραχές σε όλη την Ελλάδα.

Το 2019 επιλέχθηκε απο την Oxford abstracts ως ομιλητής στο 13ο Ευρωπαικό Συνέδριο Διατροφής (FENS 2019), στην Ιρλανδία.

Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Additional Info
• Περιοχή: Αττική
• Κινητό:6980874162
• Email: Basileioskats@hotmail.com