Dr Plus - Diatrofi

Έξυπνα Γεύματα

Quesadilla με αβοκάντο

Εάν βαρεθήκατε το κλασσικό τοστ, σας προτείνω να δοκιμάσετε το παρακάτω:

1 μεσαίου μεγέθους τορτίγια ολικής άλεσης, για το αμυλούχο μέρος της 3άδας.
3-4 κουτ. σούπας τριμμένη μοτσαρέλα, για το πρωτεϊνικο μέρος της 3άδας.
5-6 φύλλα φρέσκου βασιλικού, 1/2 αβοκάντο σε λεπτές φέτες, 2-3 ντοματίνια κομμένα στη μέση, για το φρέσκο μέρος της 3άδας.
Αλάτι, πιπέρι.
Στη μισή τορτίγια, τοποθετήστε αρχικά το τυρί, στη συνέχεια τα ντοματίνια, το βασιλικό και τέλος το αβοκάντο. Αλατοπιπερώστε, και διπλώστε την πίτα στη μέση.
Τοποθετήστε τη διπλωμένη, σε αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο περιέχει ελάχιστο ελαιόλαδο.
Αφήστε τη να μαγειρευτεί 2-4 λεπτά και γυρίστε τη να ψηθεί και από την άλλη μεριά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιάτο, για να γυρίσετε τη
quesadilla.
Εναλλακτικά, μπορείτε να τη ψήσετε στην τοστιέρα.

Σχετικά με τον δημιουργό

Ολυμπία Βλασερού Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Ονομάζομαι Ολυμπία Βλασερού και είμαι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.
Αποφοίτησα από το τμήμα «Επιστήμης της Διαιτολογίας & Διατροφής» του Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου το 2011 και από τότε εργάζομαι ως διαιτολόγος- διατροφολόγος.
Για την πτυχιακή μου εργασία, συμμετείχα στην επιδημιολογική μελέτη MEDIS (Mediterranean Islands Study), με ερευνητικό αντικείμενο «Κατανάλωση αφεψημάτων και ΔΜΣ, στην τρίτη ηλικία». Στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης συνεργάστηκα με τα Νοσοκομειακά Ιδρύματα «Γ.Ν.Α Γ.Γεννηματάς» και «Γ.Ν.Α. Αλεξάνδρα».
Έχω εργαστεί σαν ανεξάρτητος συνεργάτης σε γυμναστήρια της Αθήνας όπως το ‘Holmes Place’.
Διατηρώ το γραφείο μου στο κέντρο αισθητικής – αδυνατίσματος Figura Helena, στην Ηλιούπολη, ενώ συνεργάζομαι και με άλλα κέντρα αισθητικής.
Πραγματοποιώ συχνά ομιλίες εθελοντικά σε νηπιαγωγεία και σχολεία, ενώ υπήρξα και μέλος της τοπικής ομάδας του δήμου Αργυρούπολης- Αττικής, για το διεθνές πρόγραμμα «ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by EPODE».
Είμαι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) και της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ).
Αυτή την εποχή, παρακολουθώ σεμινάρια, προκειμένου να αποκτήσω τον τίτλο Master Pratitioner στις Διατροφικές Διαταραχές.