Ελαφρύ γεύμα Έξυπνα Γεύματα Καθημερινή Διατροφή

Ώρα για σουβλάκι…!

Γράφτηκε απο Γεωργία Χούντα

10978494_777742285637788_1996218746185689655_n

Γαρίδες σουβλάκι  

Φτιάχνουμε μια μαρινάδα σε ένα μπολ με σκόρδο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ρίγανη, μουστάρδα, πιπέρι, λίγο αλάτι, ½ χυμό λεμόνι, 1 κ.σ ελαιόλαδο, κουρκουμά. Ρίχνουμε τις γαρίδες στην μαρινάδα και ανακατεύουμε να πάει το μείγμα παντού. Τις αφήνουμε ιδανικά για 1 ώρα στο ψυγείο.

Υπολογίστε για κάθε σουβλάκι να χωρέσουν 4-5 γαρίδες.

Ψήνουμε τις γαρίδες σε αντικολλητικό σκεύος για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά.

Συνοδεύουμε με λίγο ρυζάκι και μια ένα μπολ πλούσια φρέσκια σαλάτα εποχής!

souvlaki-xaloumiΣουβλάκι λαχανικών και χαλούμι

Κόβουμε σε τετράγωνα τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το χαλούμι, σε μέτριες φέτες το κολοκύθι και τα τοματάκια στην μέση (μπορούμε να αλλάξουμε ή να βάλουμε και άλλα λαχανικά επιλογής μας – πχ μανιτάρια, μελιτζάνες κλπ)

Σε κάθε σουβλάκι περνάμε ένα κομμάτι κολοκύθι, χαλούμι, κρεμμύδι, πιπεριά, ντοματάκι.

Μόλις τα φτιάξουμε όλα, τα αλατοπιπερωνουμε, λίγο ελαιόλαδο, χυμό λεμόνι και τα ψήνουμε στο γκριλ για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Μπορούμε να συνοδέψουμε με σως γιαουρτιού (1 γιαούρτι 2%, σκόρδο λιωμένο, 4-5 φύλλα δυόσμο, 1 κ.γ μουστάρδα και 1 κ.γ ξύδι ή λεμόνι, κύμινο.

1 πιτούλα (ιδανικά σπιτική) και 1 μεγάλο μπολ σαλάτας εάν επιθυμούμε και καλή μας όρεξη!

souvlaki_froutwn_bΣουβλάκι όλο γλύκα!

Φτιάχνουμε τα σουβλάκια με φέτες από φρούτα επιλογής μας (μπανάνα, ακτινίδιο, ανανά, μήλο, φράουλα, κεράσι κλπ)

Λιώνουμε μια σοκολάτα υγείας ή κουβερτούρα σε μπεν μαρί και περιχύνουμε τα σουβλάκια μας που έχουμε σερβίρει σε πιατέλα!

 

 

Σχετικά με τον δημιουργό

Γεωργία Χούντα

Ονομάζομαι Γεωργία Χούντα, γεννήθηκα στην Αθήνα τον Μάιο του 1988 και σπούδασα σε ιδιωτικό κολλέγιο Ειδικός εφαρμογών Διαιτητικής. Ολοκλήρωσα με επιτυχία τις εξετάσεις πιστοποίησης και έκτοτε επιδιώκω να ενημερώνομαι για θέματα διατροφής και υγείας με κυριότερο τις διατροφικές διαταραχές, γεγονός που με οδήγησε στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) - αναγνωρισμένο από το Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων British Psychological Society (BPS). Στα πλαίσια επιδοτούμενου προγράμματος ΕΣΠΑ εργάστηκα με σκοπό την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Φιλοκτήτης» του Ομίλου Ιασώ ως βοηθός διαιτολόγου και εν συνεχεία της επαγγελματικής μου πορείας σε διαιτολογικό γραφείο της Αθήνας.

Αγαπώ την ειδικότητα μου και φροντίζω, παρακολουθώντας ημερίδες και σεμινάρια, να ενημερώνομαι συνεχώς πάνω σε θέματα διατροφής και υγείας.

Email επικοινωνίας: hougeorgia@gmail.com