Dr Plus - Diatrofi

Αυγά Γλυκά

ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΒΑΦΛΕΣ …

ΥΛΙΚΑ

  • 11/4 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου (χωρίς προσθήκη ζάχαρης)
  • 125γρ βούτυρο (φυτικό) ή ηλιέλαιο
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι χωρίς γλουτένη (αν θέλεις και αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή ολικής)
  • 11/2  κουταλάκι γλυκού ζάχαρη καρύδας
  • 11/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλία της σούπας μαγιά (ξηρή)
  • 2 αυγά (φρέσκα κατα προτίμηση) *
  • 1 βανίλια

** Η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει και καθαρά χορτοφαφική (vegan) εάν αντί για αυγό βάλουμε λιναρόσπορο με νερό. Αναλογία : 1 αυγό =1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο προς 3 κουταλιές της σουπα νερό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ  :

Λιώνουμε το βούτυρο με το γάλα αμυγδάλου σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά(το αφήνουμε λίγο να κρυώσει) . Βάζουμε σε μπόλ το αλεύρι, τη ζάχαρη και την μαγιά και ρίχνουμε απο πάνω τα υγρά. Το ανακατεύουμε μέχρι να σχηματίστεί χυλός.Ύστερα προσθέτουμε τα αυγά,το αλάτι και την βανίλια, αφού τα έχουμε χτυπήσει ελαφρώς και ανακεύουμε καλά. Καλύπτουμε με μεμβράνη το μίγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή απο την προηγούμενη μέρα. Αν έχουμε βαφλιέρα (αλλιώς αντικολλητικό τηγάνι) την πυρώνουμε πολύ καλά και ρίχνουμε το μίγμα.

Συνδιάστε την βάφλα σας , με πιο υγιεινές επιλογές πχ μέλι ή πραλίνα χωρίς ζάχαρη ή μαρμελάδα(sugarfree) ,φρούτα(πχ μπανάνα, αποξηραμένα φρουτα ) , ξηρούς καρπούς, κουάκερ ή κουβερτούρα (λιωμένη).

Μπορείς όμως να την κάνεις και αλμυρή με αυγό ,τυρί , αβοκάντο, ντομάτα(ρίγανη ή σπόρους της αρεσκείας σου)   ή όπως αλλιώς την φαντάζεσαι.

Σύσταση :

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΤΙΚΕΤΑΓΙΑ 8 ΒΑΦΛΕΣ(ΛΕΠΤΕΣ)ΓΙΑ 1 ΒΑΦΛΑ
 

ΕΝΕΡΓΕΙΑ/ENERGY

787 Kcal98 kcal
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ/CARBOHYDRATE104 gr13 gr
ΖΑΧΑΡΗ/SUGAR19,61gr2,45 gr
ΛΙΠΗ/FAT28gr3,5 gr
ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ/SATURATES5,006 gr0,63 gr
ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ/PROTEIN

 

30 gr3,74 gr
ΝΑΤΡΙΟ/SALT702 mg (0,702gr)87,75 mg (0,088 gr)

 

Σχετικά με τον δημιουργό

Νεφέλη Πασιάκου Διαιτολόγος-Διατροφολόγος