Αυγά Έξυπνα Γεύματα Πρωινό Συνταγές

Αυγό «ποσέ» η τέχνη και τα μικρά μυστικά για να το πετύχεις σωστά

Γιατί οι Σεφ έχουν μια τάση να μην αποκαλύπτουν ποτέ όλα τα μυστικά τους…

Πρόσφατα σε μια τηλεοπτική εκπομπή  ήμουν προσκαλεσμένος με ένα γνωστό Σεφ ο οποίος θα παρασκεύαζε μια συνταγή με αυγά ποσέ κι εγώ θα σχολίαζα τα υλικά και το θρεπτικό αποτέλεσμα.

Περιμένοντας να ολοκληρωθεί το «διάλλειμα για διαφημίσεις» τον παρακολουθούσα προσεκτικά να ετοιμάζει τα υλικά του όταν σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό που έβραζε πρόσθεσε μια κουταλιά αλάτι και λίγο ξύδι.

Σύντομα  ακούστηκε «Είμαστε στον αέρα» από τον Floor Manager και καθώς ήρθε η ώρα να ξεκινήσει την περιγραφή ο Σεφ είπε:

-Σε νερό που βράζει προσθέτουμε μια κοφτή κουταλιά αλάτι…

– Εγώ είδα πιο πριν ότι προσθέσατε και λίγο ξύδι… αποκρίθηκα,

– Ναι, έχετε δίκιο… μου απάντησε,

-Και γιατί δεν το είπατε στον αέρα; Συνέχισα,

-Γιατί οι Σεφ έχουν μια τάση να μην αποκαλύπτουν ποτέ όλα τα μυστικά τους… απάντησε με ειλικρίνεια…

Πάμε από την αρχή λοιπόν για να φτιάξουμε το τέλειο αυγό «ποσέ»

Σε νερό που βράζει προσθέτεις μια κουταλιά αλάτι, μια κουταλιά ξύδι, κατά προτίμηση βαλσαμικό, και ανακατεύεις με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να φτιάξεις μια δύνη. Στο κέντρο ακριβώς της δύνης σπας από πάνω το αυγό και με την κουτάλα περιχύνεις τακτικά τον κρόκο με το βραστό νερό. Σε ένα λεπτό περίπου το ασπράδι έχει σφίξει αφήνοντας όμως τον κρόκο ζουμερό και κατακόκκινο. Με μια τρυπητή κουτάλα το στραγγίζεις από τα νερά, προσθέτεις μια πρέζα φυσικό θαλασσινό αλάτι και λίγο φρεσκοτρυμμένο πιπέρι.

Η δική μου αγαπημένη ισορροπία

2 μικρά κρίθινα παξιμάδια με φυσικό θαλασσινό αλάτι,  ως το αμυλούχο τρόφιμο της 3άδας

1 αυγό ποσέ  σύμφωνα με τις μυστικές οδηγίες του Σεφ, ως μισή ζωική επιλογή

30 γραμμάρια γραβιέρα, ως η άλλη μισή ζωική επιλογή

1/2 φλιτζάνι ντοματίνια, ως  η  φρέσκια επιλογή

2 κουταλάκια ωμό ελαιόλαδο για τα παξιμάδια

Λίγη φρέσκια τριμμένη ρίγανη για τα παξιμάδια και τα ντοματίνια

Μια πρέζα  φυσικό θαλασσινό αλάτι για περισσότερη γεύση

Τη συγκεκριμένη επιλογή με το τίτλο «Το μυστικό αυγό ποσέ του Σεφ » μαζί με πολλές άλλες θα τη βρείτε και στην εφαρμογή Diet Coaching στο πακέτο Ιδεών – Συνταγών: Συνταγές από την Πάτμο

Diet Coaching App Store

 

Η φιλοσοφία  των επιλεγμένων συνδυασμών  για τη δημιουργία μικρών πλήρη γευμάτων  είναι βασισμένη στο βιβλίο  Thin PositiveΜυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Σχετικά με τον δημιουργό

Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφ...

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος από το 1993 με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στην Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών (Master Practitioner inEatingDisorders & Obesity) όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED.

Την περίοδο 2006-2007 διετέλεσε υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και από το 2007 παραμένει τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της μονάδος.

Είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών www.insr.gr, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Μελισσοθεραπείας. και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Είναι τακτικός συνεργάτης ενημερωτικών εκπομπών τόσο της κρατικής αλλά και ιδιωτικής τηλεόρασης. Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2002 ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής και από τον Ιανουάριο του 2010 είναι πρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών.

Από το Δεκέμβριο του 2010 είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών - ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFED www.eating-disorders.org.uk για τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις MasterPractitionerστην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Πέρα από τις ακαδημαϊκές του γνώσεις στην επιστήμη της Διατροφής, έκανε σπουδές και σε άλλους τομείς όπως Επιχειρησιακό Management, Δημόσιες σχέσεις, Διαφήμιση και Ψυχολογία.

Έρευνες και μελέτες του με θέμα τη Παχυσαρκία και τη Διατροφή, έχουν παρουσιασθεί σε Ελληνικά και Παγκόσμια συνέδρια Διατροφής.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Διατροφή και Υγεία», «Vita», «Δίαιτα και Διατροφή» «Αρμονία» «FAQ», «AthensVoice» καθώς και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη ιδρύσαν το 1997 την επιστημονική ομάδα Διατροφή - Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής και Υποστήριξης με αξιόλογους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 1999 είναι εκδότες του επιστημονικού περιοδικού Διατροφή Health & Welnessκαι υπεύθυνοι ύλης του επιστημονικού site www.diatrofi.gr και του ηλεκτρονικού περιοδικού e-foodforthought.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη είναι συγγραφείς του Οδηγού Καθημερινής Διατροφής υπό τον γενικό τίτλο «Τι καλό θα μαγειρέψεις …σήμερα μαμά;» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα με θέμα την οργάνωση της διατροφής της Ελληνικής οικογένειας συνοδευόμενο με όλες τις παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες με ελαφρύ τρόπο που έγινε το απαραίτητο βιβλίο για κάθε οικογένεια ξεπερνώντας τα 20.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα..

Τον Απρίλιο του 2009 εκδόθηκε το 2ο προσωπικό του βιβλίο «Διατροφική Νοημοσύνη – η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία» που πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες που βρήκαν μια ανακουφιστική μέθοδο για να καταπολεμήσουν τη διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Το βιβλίο εκδόθηκε αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα σε 3η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τον Μάιο του 2010 εκδόθηκε το 3ο προσωπικό του βιβλίο «Σεφ… στο παρά πέντε- διατροφή, ιδέες & συνταγές για πολυάσχολους» αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα η 2η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από νεαρή ηλικία έχει διατελέσει αθλητής της ομάδας μπάσκετ εφήβων του Sporting και έχει επίσης ενασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες και την κολύμβηση Από τον Μάιο του 2004 είναι μέλος του κολυμβητικού αθλητικού συλλόγου Μεταμορφώσεως όπου τον Ιούνιο του 2005 κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στα 400mελεύθερο σε αγώνες παλαιμάχων του κολυμβητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου.

Από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό του γραφείο στην Νέα Ιωνία.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον κύριο Ζουμπανέα είτε τηλεφωνικά στο 2102718360 είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας κράτησης ραντεβού από την ιστοσελίδα: NowDoctor στο link http://www.nowdoctor.gr/ezoumpaneas