Ελαφρύ γεύμα Έξυπνα Γεύματα Λαχανικά Συνταγές

Κουσκους–Φράουλο-Σπανακο-Σαλάτα με Κατσικίσιο Τυρί και Ξηρούς Καρπούς

Written by

Κωνσταντίνα Παπαδημητρίου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος,MSc

Master Practitioner στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία


 

Τώρα το καλοκαίρι δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από μία δροσερή σαλάτα το μεσημέρι σαν ένα ελαφρύ γεύμα ή το βραδάκι. Σας παρουσιάζω λοιπόν μία από τις αγαπημένες μου.

Σαλάτα με κουσκους, φράουλες, σπανάκι, κατσικίσιο τυρί και ξηρούς καρπούς.

 

Υλικά για 2 άτομα:

Υλικά για την Σαλάτα:

  • 6 φράουλες
  • 1/8 κόκκινο λάχανο
  • 1 χούφτα baby φύλλα σπανάκι
  • 100γρ κατσικίσιο τυρί
  • 2 κουταλιές σούπας φύτρα φασολιών
  • Mερικά αράπικα φιστίκια
  • Mερικά καρύδια

Yλικά για το Κουσκους:

  • 120γρ κουσκους
  • 150ml νερό
  • 2 κουταλιές σόγιας sauce
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • τζίντζερ
  • μέντα
  • 1 μικρό κομμάτι βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Υλικά για το dressing:

  • 50ml ξινόγαλα
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλιά σιρόπι αγαύης
  • 50γρ φράουλες (περίπου 3 μεσαίες)
  • αλάτι

Προετοιμασία:

Για το Κουκους: Στο βραστό νερό ρίχνουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσουν, ρίχνουμε το ωμό κουσκούς και αφήνουμε τουλάχιστον 10 λεπτά να ρουφήξουν το ζουμί τους. Στο τέλος προσθέτουμε το λάδι και το βούτυρο.

Για τη Σαλάτα: Πλένουμε καλά όλα τα υλικά κ αφήνουμε να στραγγίξουν. Απομακρύνουμε τα κοτσάνια από τα φύλλα από το σπανάκι. Κόβουμε τις φράουλες στα 4. Απομακρύνουμε τα εξωτερικά φύλλα από το λάχανο και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Κόβουμε το τυρί σε κυβάκια και ετοιμάζουμε και τους ξηρούς καρπούς. Βάζουμε τα υλικά σε στρώσεις σε ένα ποτήρι αρχίζοντας με το κουσκους και τελευταία τα φύτρα φασολιών.

Για το Dressing: Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις κάνουμε σε μορφή πουρέ. Συμπληρώνουμε με το ξινόγαλο, το χυμό ενός λεμονιού και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε (χτυπάμε για λίγο σε σέικερ) άλλη μια φορά τα υλικά και ρίχνουμε στο ποτήρι.

Tip:

Η σαλάτα και το dressing μπορούν να προετοιμαστούν από το προηγούμενο βράδυ και να αποθηκευτούν στο ψυγείο χωριστά. Να βγουν από το ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν την κατανάλωση για να απλωθούν τα αρώματα σε θερμοκρασία δωματίου.

 

 

 

 

 

 

Σχετικά με τον δημιουργό

Κωνσταντίνα Παπαδημητρίου / Διαιτολόγος-Διατροφ...

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc, Master Practitioner στις Διατροφικές Διαταραχές και στην Παχυσαρκία