Master Practitioner στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία
Υλικά (20 κομμάτια)
200 γρ νυφάδες βρώμης
100 γρ σουσάμι
50 γρ αμύγδαλα φιλέ
50 γρ καρύδια χοντροαλεσμένα
80 γρ σταφίδες
100 γρ ταχίνι
4 κ.σ. μέλι
Ρίχνουμε σε ένα ταψάκι το σουσάμι και τη βρώμη και τα βάζουμε για 6-
7 λεπτά στου φούρνο στους 200ο
C μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Σε μία
κατσαρόλα βάζουμε το ταχίνι με το μέλι μέχρι να λιώσουν και ρίχνουμε
μέτα τη βρώμη και το σουσάμι και ανακατεύουμε συνεχώς.
Προσθέτουμε έπειτα τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τις σταφίδες και
ανακατεύουμε. Σε ένα ταψάκι, που έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί,
τοποθετούμε το μίγμα μας. Όταν κρυώσει, βάζουμε το ταψί για 30
λεπτά στο ψυγείο και έπειτα κόβουμε τις μπάρες μας.
Η Παναγιώτα Τρυγώνη σπούδασε διαιτολόγος – διατροφολόγος στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε το 2015 με βαθμό 8,73 «Άριστα». Πραγματοποίσε την πρακτική της άσκηση στο τμήμα Διατροφής του «Βοστάνειου» Νοσοκομείου , ενώ παράλληλα συνεργαζόταν με το Εξωτερικό Διαβητολογικό Ιατρείο του. Εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία με θέμα «Η προσκόλληση στη Μεσογειακή Διατροφή στη Μυτιλήνη σε σχέση με την εμφάνιση οξέος στεφανιαίου συνδρόμου και αγγειακού ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίο».
Από το 2010 έως σήμερα έχει παρακολουθήσει πλήθος επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων σχέτικά με τη διατροφη και συνοδών προβλημάτων υγείας που μαστίζουν την εποχή. Το 2014-2015 συμμετείχε στο ερευνητικό προγράμματα ΕΣΠΑ «Συμμαχία για την υγεία- διατροφή» στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Είναι εξειδικευμένη θεραπεύτρια των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity) και από το 2016 αποτελεί επιστημονικό συνεργάτη του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).
Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομιλίες σχετικά με τη διατροφή που έχουν πραγματοποιηθεί στη Λέσβο. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο (www.flowmagazine.gr, www.diatrofi.gr) και στο διαδικτυακό περιοδικό e-food for thought.