Η συγκεκριμένη ομελέτα που σχεδόν ψήνεται στον ατμό αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα γεύματα των μικρών παιδιών. Είναι τόσο εύκολη στην εκτέλεσή της που ακόμα κι ένα πεντάχρονο μπορεί να την παρασκευάσει.
Σε ένα αντικολητικό τηγάνι, αλείφεις με ένα κουταλάκι ελαιόλαδο και το βάζεις στο μάτι αλλά χωρίς να ανοίξεις το διακόπτη.
Χτυπάς ένα αυγό (ή δυο για 2πλή μερίδα) και προσθέτεις λίγο φυσικό αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μια γεμάτη κουταλιά της σούπας νιφάδες βρώμης. Το μάτι παραμένει κλειστό.
Φάση 1 Πριν ανοίξεις το μάτι…
Ρίχνεις το μίγμα στο τηγάνι και προσθέτεις αν θέλεις λίγη ψιλοκομμένη πιπεριά και λίγα φυλλαράκια δυόσμο ή βασιλικό, μια φέτα τυρί του τοστ και προαιρετικά μια φέτα γαλοπούλα και μια κουταλιά κουκουνάρι από πάνω . Το μάτι εξακολουθεί να παραμένει κλειστό.
Φάση 2. Αναμένοντας την πρώτη φουσκάλα…
Όταν έχεις καταλήξει με τα υλικά που θέλεις να προσθέσεις, ανοίγεις ανοίγεις το μάτι και στην πρώτη φουσκάλα που θα δεις, σκεπάζεις το μίγμα με με μια τορτίγια ή μια αραβική πίτα στο μέγεθος της επιφάνειας του τηγανιού.
Φάση 3. Σκεπάζεις με μια τορτίγια ή μια αραβική πίτα…
Φάση 4. Σκεπάζεις με το καπάκι και κλείνεις το μάτι…
Αφήνεις την ομελέτα να ψηθεί μόνη της για 5 λεπτά. Στη συνέχεια την αφήνεις να ξεκουραστεί σε ένα άλλο μάτι της κουζίνας για 2 λεπτά.
Αφού αφαιρέσεις το καπάκι, μπορείς να καλύψεις την πίτα με ένα στρογγυλό πιάτο και να αναποδογυρίσεις το τηγάνι με το πιάτο. Τώρα ήρθε η ώρα να την διπλώσεις φτιάχνοντας ένα ωραίο ρολό.
Φάση 5. Φτιάχνεις ένα σφιχτό ρολό…
Στη συνέχεια με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβεις προσεκτικά σε μικρά ρολάκια και προσθέτεις λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Φάση 6. Κόβεις σε μικρά ρολάκια…
Γαρνίρεις με φρέσκα ψιλοκομμένα ντοματίνια ή ότι άλλα λαχανικά διαθέτεις και έχεις ήδη ετοιμάσει ένα πολύ εντυπωσιακό πιάτο. Τα κομμένα ρολάκια τρώγονται και με το χέρι σαν καναπεδάκια.
Φάση 7. Έτοιμο το πιάτο σου σαν ζωγραφικός πίνακας…
Γιατί τελικά η μαγειρική είναι η τέχνη που απολαμβάνουν αποκλειστικά όσοι βρίσκονται γύρω από το τραπέζι την κατάλληλη στιγμή…
Τη συγκεκριμένη επιλογή με το τίτλο «Ομελέτα με τορτίγια» μαζί με πολλές άλλες θα τη βρεις και στην εφαρμογή Diet Coaching στο πακέτο Ιδεών – Συνταγών: «Συνταγές από την Πάτμο»
Η φιλοσοφία των επιλεγμένων συνδυασμών για τη δημιουργία μικρών πλήρη γευμάτων είναι βασισμένη στο βιβλίο Thin Positive – Μυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής από τις εκδόσεις Μεταίχμιο