Αυγά Έξυπνα Γεύματα Πρωινό Συνταγές

Ομελέτα με τορτίγια ή αραβική πίτα

Η συγκεκριμένη ομελέτα που σχεδόν ψήνεται  στον ατμό αποτελεί  ένα από τα πιο αγαπημένα γεύματα των μικρών παιδιών. Είναι τόσο εύκολη στην εκτέλεσή της που ακόμα κι ένα πεντάχρονο μπορεί να την παρασκευάσει.

Σε ένα αντικολητικό τηγάνι, αλείφεις με ένα κουταλάκι ελαιόλαδο και το βάζεις στο μάτι αλλά χωρίς να ανοίξεις το διακόπτη.

Χτυπάς ένα αυγό (ή δυο για 2πλή μερίδα) και προσθέτεις λίγο φυσικό αλάτι, πιπέρι, ρίγανη  και μια γεμάτη κουταλιά της σούπας νιφάδες βρώμης. Το μάτι παραμένει κλειστό.

Φάση 1 Πριν ανοίξεις το μάτι…

ομελέτα με τορτίγια φάση 1.

Ρίχνεις το μίγμα στο τηγάνι και προσθέτεις αν θέλεις λίγη ψιλοκομμένη πιπεριά και λίγα φυλλαράκια δυόσμο ή βασιλικό,  μια φέτα τυρί του τοστ και προαιρετικά μια φέτα γαλοπούλα και μια κουταλιά κουκουνάρι από  πάνω . Το μάτι εξακολουθεί να  παραμένει κλειστό.

Φάση 2. Αναμένοντας την πρώτη φουσκάλα…

ομελέτα με τορτίγια φάση 2

Όταν έχεις καταλήξει με τα υλικά που θέλεις να προσθέσεις, ανοίγεις ανοίγεις το μάτι και στην πρώτη φουσκάλα που θα δεις, σκεπάζεις το μίγμα με με μια τορτίγια ή μια αραβική πίτα στο μέγεθος της επιφάνειας του τηγανιού.

Φάση 3. Σκεπάζεις με μια τορτίγια ή μια αραβική πίτα…

ομελέτα με τορτίγια φάση 3

Φάση 4. Σκεπάζεις  με το καπάκι και κλείνεις το μάτι…

ομελέτα με τορτίγια φάση 4

Αφήνεις την ομελέτα να ψηθεί μόνη της για 5 λεπτά. Στη συνέχεια  την αφήνεις να ξεκουραστεί σε ένα άλλο μάτι της κουζίνας για 2 λεπτά.

Αφού αφαιρέσεις το καπάκι,  μπορείς  να καλύψεις την πίτα με ένα στρογγυλό πιάτο και  να αναποδογυρίσεις το τηγάνι με το πιάτο. Τώρα ήρθε η ώρα να την διπλώσεις φτιάχνοντας ένα ωραίο ρολό.

Φάση 5. Φτιάχνεις ένα σφιχτό ρολό…

ομελέτα με τορτίγια φάση 5

Στη συνέχεια με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβεις προσεκτικά σε μικρά ρολάκια και προσθέτεις λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Φάση 6. Κόβεις σε μικρά ρολάκια…

ομελέτα με τορτίγια φάση 6

Γαρνίρεις με φρέσκα ψιλοκομμένα ντοματίνια ή ότι άλλα λαχανικά διαθέτεις και έχεις ήδη ετοιμάσει ένα πολύ εντυπωσιακό πιάτο. Τα κομμένα ρολάκια τρώγονται και με το χέρι σαν καναπεδάκια.

Φάση 7. Έτοιμο το πιάτο σου σαν ζωγραφικός πίνακας…

ομελέτα με τορτίγια φάση 7

Γιατί τελικά η μαγειρική είναι η τέχνη που απολαμβάνουν αποκλειστικά όσοι βρίσκονται γύρω από το τραπέζι την κατάλληλη στιγμή…

Τη συγκεκριμένη επιλογή με το τίτλο «Ομελέτα με τορτίγια» μαζί με πολλές άλλες θα τη βρεις  και στην εφαρμογή Diet Coaching στο πακέτο Ιδεών – Συνταγών: «Συνταγές από την Πάτμο»

THIN POSITIVE & DIET COACHING Book - e-Pub - Application

Η φιλοσοφία  των επιλεγμένων συνδυασμών  για τη δημιουργία μικρών πλήρη γευμάτων  είναι βασισμένη στο βιβλίο  Thin PositiveΜυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Σχετικά με τον δημιουργό

Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφ...

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος από το 1993 με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στην Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών (Master Practitioner inEatingDisorders & Obesity) όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED.

Την περίοδο 2006-2007 διετέλεσε υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και από το 2007 παραμένει τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της μονάδος.

Είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών www.insr.gr, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Μελισσοθεραπείας. και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Είναι τακτικός συνεργάτης ενημερωτικών εκπομπών τόσο της κρατικής αλλά και ιδιωτικής τηλεόρασης. Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2002 ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής και από τον Ιανουάριο του 2010 είναι πρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών.

Από το Δεκέμβριο του 2010 είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών - ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFED www.eating-disorders.org.uk για τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις MasterPractitionerστην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Πέρα από τις ακαδημαϊκές του γνώσεις στην επιστήμη της Διατροφής, έκανε σπουδές και σε άλλους τομείς όπως Επιχειρησιακό Management, Δημόσιες σχέσεις, Διαφήμιση και Ψυχολογία.

Έρευνες και μελέτες του με θέμα τη Παχυσαρκία και τη Διατροφή, έχουν παρουσιασθεί σε Ελληνικά και Παγκόσμια συνέδρια Διατροφής.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Διατροφή και Υγεία», «Vita», «Δίαιτα και Διατροφή» «Αρμονία» «FAQ», «AthensVoice» καθώς και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη ιδρύσαν το 1997 την επιστημονική ομάδα Διατροφή - Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής και Υποστήριξης με αξιόλογους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 1999 είναι εκδότες του επιστημονικού περιοδικού Διατροφή Health & Welnessκαι υπεύθυνοι ύλης του επιστημονικού site www.diatrofi.gr και του ηλεκτρονικού περιοδικού e-foodforthought.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη είναι συγγραφείς του Οδηγού Καθημερινής Διατροφής υπό τον γενικό τίτλο «Τι καλό θα μαγειρέψεις …σήμερα μαμά;» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα με θέμα την οργάνωση της διατροφής της Ελληνικής οικογένειας συνοδευόμενο με όλες τις παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες με ελαφρύ τρόπο που έγινε το απαραίτητο βιβλίο για κάθε οικογένεια ξεπερνώντας τα 20.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα..

Τον Απρίλιο του 2009 εκδόθηκε το 2ο προσωπικό του βιβλίο «Διατροφική Νοημοσύνη – η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία» που πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες που βρήκαν μια ανακουφιστική μέθοδο για να καταπολεμήσουν τη διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Το βιβλίο εκδόθηκε αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα σε 3η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τον Μάιο του 2010 εκδόθηκε το 3ο προσωπικό του βιβλίο «Σεφ… στο παρά πέντε- διατροφή, ιδέες & συνταγές για πολυάσχολους» αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα η 2η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από νεαρή ηλικία έχει διατελέσει αθλητής της ομάδας μπάσκετ εφήβων του Sporting και έχει επίσης ενασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες και την κολύμβηση Από τον Μάιο του 2004 είναι μέλος του κολυμβητικού αθλητικού συλλόγου Μεταμορφώσεως όπου τον Ιούνιο του 2005 κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στα 400mελεύθερο σε αγώνες παλαιμάχων του κολυμβητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου.

Από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό του γραφείο στην Νέα Ιωνία.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον κύριο Ζουμπανέα είτε τηλεφωνικά στο 2102718360 είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας κράτησης ραντεβού από την ιστοσελίδα: NowDoctor στο link http://www.nowdoctor.gr/ezoumpaneas