Dr Plus - Diatrofi

Ελαφρύ γεύμα Έξυπνα Γεύματα Συνταγές Ψάρι

Ο Καπνιστός τόνος του Brian Ferry

Διατροφικό peeling για το μυαλό και το σώμα σου…

Θα γνωρίζεις πιθανότατα ότι καθημερινά ένα μέρος του εαυτού σου αποδομείται και ταυτόχρονα νέα κύταρρα δημιουργούνται στη θέση τους, κάθε μέρα δηλαδή είναι μια νέα μέρα ζωής για ένα μικρό ποσοστό του εαυτού σου. Πρόκειται για ένα από τα «μικρά θαύματα» τα οποία καθημερινά συμβαίνουν δίχως να περιμένουν τη συγκατάθεσή μας.  Και καθώς ασχολούμαστε με χίλια και δυο «σημαντικά» καθημερινά… πλην του εαυτού μας όλα αυτά συμβαίνουν κάτω από τη μύτη μας.

Για να σε προβληματίσω όμως λιγάκι θα σου θέσω το εξής δεδομένο, σκέψου ότι μέσα σε ένα χρονικό όριο περίπου μιας 7ετίας, κάθε κύτταρο του οργανισμού σου θα έχει αναπληρωθεί. Και μόνο η ιδέα του να βγαίνει ανά 7ετία αναγεννημένος ακούγεται δελεαστική.  Σίγουρα δεν μπορείς να προσδοκείς την αθανασία, οφείλεις όμως να κυνηγήσεις με κάθε φυσικό μέσο που περνά από το χέρι σου μια μακρόχρονη και με υγεία και ευρωστία ζωή.

Η άσκηση είναι η μια παράμετρος, ο καλός ύπνος μια άλλη, ο έρωτας και η φιλία θα δώσει ρυθμό και χρώμα στη μακρόχρονη αυτή πορεία αλλά το άρθρο για να είμαι ειλικρινής το ξεκίνησα για να σου δώσω τη συνταγή μου, που τη θεωρώ κάτι σαν peeling για το μυαλό και το σώμα σου !

Κάθε νέο κύτταρο το οποίο καθημερινά δημιουργείται φέρει εντός του την γεννετική σου εντολή. Πρόκειται για μια εντελώς προσωπική για εσένα εντολή και η άρτια έκφρασή της μέσα στα πολλά εξαρτάται και από την δυνατότητα του κάθε μικροκυττάρου σου με ακρίβεια να μπορεί να επικοινωνεί μέσω υγειών κυτταρικών μεμβρανών με τα γειτονικά του κύτταρα.  Για να μη σε κουράσω με βιοχημικούς όρους (θα μπορούσε να γίνει σε κάποιο άλλο άρθρ αυτό…) ας προχωρήσω στα υλικά που θα χρειαστείς για να επιτύχεις στη σύνθεση υγειών κυτταρικών μεμβρανών, ορμονών και νευροδιαβιβαστών, μυϊκού ιστού και κολλαγόνου , με λόγια άλλα δηλαδή στο  εναλλασσόμενο κυτταρικό μοτίβο ζωής-θανάτου ο στόχος μας είναι να είσαι καθημερινά ο απόλυτος νικητής.

Το αμυλώδες μέρος του πιάτου που σου παρουσιάζω αποτελείται από μια φέτα ψωμί Μοναστηριακού τύπου … και επιτέλους μην πυροβολείς το ψωμί,όπως και τον πιανίστα,όταν αυτό είναι της ποιότητας που του αξίζει.Ένα σημαντικό μέρος υπερπολύτιμων βιταμινών του συμπλέγματος B και πλήθος ιχνοστοιχείων και μετάλλων είναι το χημικό όφελος σου,όσο για το bonus γεύσης σε προκαλώ να μου πεις !

Θα σε παρακαλούσα να ακολουθήσεις το πρωτόκολλο και να τρίψεις φρέσκια τομάτα μιας που η εποχή (καλοκαιράκι..) το καλεί από πάνω, συνοδεύοντας με ρίγανη και ωμό ελαιόλαδο. Μαζί με την φρεσκοκομμένο μαρούλι και το φρέσκο κρεμμυδάκι επιτυγχάνεις μια μοναδικής ισχύος βομβίτσα αντοξειδωτικών και βιταμίνης C συμπληρώνοντας το φρέσκο μέρος της 3άδας σου.

Σημείωσε σε παρακαλώ ότι η τομάτα στην εποχή αυτή με το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο αποτελούν επίσης μια 3άδα αντικαρκινικών σωματοφυλάκων για σένα και κλείνοντας την παρένθεση θα σου μιλήσω για το πρωτεϊνικό μέρος το οποίο επέλεξα να είναι μια μερίδα τόνου καπνιστού για να σου κάνω το εξωτικό… κατιτίς μου στον ουρανίσκο σου.

Με το χέρι στην καρδιά η «δική μας» η σαρδέλα θα ήταν η ιδεατή επιλογή αλλά η ζωή θέλει και τα γλέντια της. Τα οφέλη των περίφημων EPA και DHA είναι και πολυδιαφημισμένα άρα και γνωστά , Ω3 λιπαρά οξέα με άλλα λόγια. Λίγοι σπόροι chia έρχονται και ολοκληρώνουν το διατροφικό σου αριστούργημα και το πιο σημαντικό γιατί πάντα η πρώτη αντίρρηση έχει να κάνει με τον ελάχιστο χρόνο που διαθέτουμε για την παρασκευή ενός πιάτου , προσωπικά μου πήρε ακριβώς 4 λεπτά για να το ετοιμάσω όσο ένα όμορφο τραγούδι του Brian Ferry  το οποίο έπαιζε στο ραδιόφωνο όση ώρα ήμουν στην κουζίνα… εσένα που θέλεις να λέγεσαι αρχάριος άντε να σου πάρει 2’ παραπάνω !

Με αυτά κλείνοντας σου εύχομαι να το απολαύσεις,

Καλή σου όρεξη !

ΥΓ Ο φίλος και συνεργάτης Ευάγγελος Ζουμπανέας μου υποσχέθηκε ότι η συγκεκριμένη ιδέα θα καταχωρηθεί τιμητικά στο πακέτο συνταγών – ιδεών “Συνταγές από τη Λευκάδα” της εφαρμογής Diet Coaching ως μια από τις σημαντικότερες φρέσκες ιδέες για μια σωστή καθημερινή διατροφή.

THIN POSITIVE & DIET COACHING Book - e-Pub - Application

Σχετικά με τον δημιουργό

Δημήτρης Βουδούρης/ Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Sports Science Bsc.- Nutrition/Dietetics HND - Molecular & Applied Physiology MSc

Ο Βουδούρης Δημήτριος ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1996 στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,αποφοιτώντας με ειδικότητα στην Ειδική Φυσική Αγωγή. Συνέχισε τις σπουδές στην επιστήμη της Διαιτολογίας (Οκτώβριος 2011-Ιούλιος 2013)και από τον Φεβρουάριο του 2014 είναι κάτοχος διπλώματος HND in Dietetics του CAMBRIDGE REGIONAL COLLEGE.

Από το Φεβρουάριο έως το Σεπτέμβριο του 2013 συμμετείχε στο Επιμορφωτικό πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Κλινική Διατροφή.

Τον Απρίλιο του 2014 απέκτησε δίπλωμα Εξειδίκευσης Master Practitioner στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία (Μaster Practitioner Programme in Eating Disorders & Obesity) από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) το οποίο και πιστοποιειται από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCFED)

Εντός του 2015 παρακολούθησε το on line εκπαιδευτικό πρόγραμμα του European Institute of Nutritional Medicine και απέκτησε το δίπλωμα της Metabolomic Academy ενώ το καλοκαίρι του 2015 έκανε την πρακτική του στην Μεταβολομική κλινική του Δρ. Τσουκαλά Δημητρίου.

Εντός του 2017 ολοκλήρωσε την εκπαιδευσή του στο Κλινικό Pilates, υπό την καθοδήγηση της PT-MSc κ. Ματσούκη Ελένης στο GPC.

Τον Σεπτέμβρη του 2018 εισήχθη ως μεταπτυχιακός Φοιτητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών στο τμήμα της Μοριακής και Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας. Η διπλωματική του εργασία, την άνοιξη του 2020 ήταν σχετική με την επίδραση ενός βραχύχρονου πρωτοκόλλου άσκησης σε ασθενείς με NAFLD.

Τον Οκτώβρη του 2020 αναμένεται, επίσημα, να ξεκινήσει την Διδακτορική διατριβή του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, σχετική με τα Μεταβολικά νοσήματα.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

2016 -2020: Ιδιοκτήτης της εταιρείας HealthEx η οποία δραστηριοποιείται στο πεδίο των on line υπηρεσιών άσκησης. Προσωπικός γυμναστής σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Ιανουάριος 2005 - 2016: Συνιδιοκτήτης Γυμναστηρίου με τον διακριτικό τίτλο, ‘Golden Gym’, στην περιοχή της Νέας Ιωνίας.

Οκτώβριος 2013-2015:
Καθηγητής Προπονητικής και Αθλητικής Διατροφής, στο Αττικό κολέγιο.

Ιανουάριος 2012 - Σήμερα:
Συνεργάτης αρθογράφος σε ιστοσελίδες, καθώς και δημοσίευση άρθρων, σχετικά με άσκηση και υγεία (iatronet-diatrofi-my diatrofi).

Σεπτέμβριος 2003 – 2004:
Υπεύθυνος Ανάπτυξης Πωλήσεων και Γυμναστής στην εταιρεία, ’Golden Gym’, Γαλατσίου και Κυψέλης.

Δεκέμβριος 2002 – Σεπτέμβριος 2003:
Διευθυντής Ανάπτυξης Πωλήσεων της εταιρείας ‘Lipogen’, στα καταστήματα, Αγ. Αναργύρων – Αμαρουσίου – Τρίπολης – Κορίνθου.

Σεπτέμβριος 2001 – Δεκέμβριος 2002:
Υπεύθυνος Promotion και κατόπιν Διευθυντής Α΄ Πώλησης, της εταιρείας ΠΡΙΝΟΥ, στο κατάστημα Περιστερίου.

1999 - 2001:
Καθηγητής στα Ι.Ε.Κ. ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, Τμήμα Αισθητικής, Καθηγητής Ανατομίας, Φυσιολογίας και Βασικής Γυμναστικής.

1993 - 2001:
Group Fitness Instructor, στα κορυφαία γυμναστήρια της Αθήνας.

Εμφανίσεις σε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές, με θέματα Group Fitness, σε Mega Channel, Star Channel και σταθερή πρωινή παρουσία στο Tele City.

Περιοδική Ενασχόληση με Personal Training.
Additional Info
Τηλέφωνο: 6937377271
Email: voudoudi@yahoo.gr