Συνταγές Ψάρι

Σαρδέλες Παντρεμένες

Μια νόστιμη ιδέα για να φάμε περισσότερο ψάρι

Υλικά:

  • 1 κιλό σαρδέλες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • καπνιστή πάπρικα
  • αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες και βγάζουμε και το κόκκαλο από την ουρά προς το κεφάλι.

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο.

Στρώνουμε μια σειρά σαρδέλες με το δέρμα τους προς το ταψί. Τις αλατοπιπερώνουμε βάζουμε τον μαϊντανό το σκόρδο και την πάπρικα και τις καπακώνουμε με άλλη.

Τις ψήνουμε για 10 λεπτά στο δυνατό στο γκριλ, πάνω-πάνω στον φούρνο.

Μόλις πάρουν χρώμα τις βγάζουμε και τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Σχετικά με τον δημιουργό

Γαρυφαλλιά Κοντογεώργου-Βλάχου- Φυσικοθεραπεύτρια

H Γαρυφαλλιά Κοντογεώργου-Βλάχου είναι φυσικοθεραπεύτρια, εκπαιδευμένη στην Αμερική. Είναι παντρεμένη, με τέσσερα παιδιά και ακολουθεί διατροφή πιστα τα τελευταία 4 χρόνια. Μαγειρεύει καθημερινά όλα τα γεύματα της οικογένειας με τις καλύτερες πρώτες ύλες, προσέχοντας πάντα και τον τρόπο μαγειρέματος.