Dr Plus - Diatrofi

Γλυκά Συνταγές

Σοκολατένιες συκομπουκίτσες

Written by Τρυγώνη Παναγιώτα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Master practitioner στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία

Υλικά (35 μικρά κομμάτια)

  • 2 φλιτζ σύκα αποξηραμένα
  • 1 φλιτζ καρύδια αλεσμένα
  • 4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • ½ φλιτζ κακάο
  • 1 φλιτζάνακι του καφέ κονιάκ
  • ½ φλιτζ χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Προσθέτουμε στο μπλέντερ τα σύκα, τα βρέχουμε με το κονιάκ
και το χυμό πορτοκάλι και τα χτυπάμε καλά έως ότου
ομογενοποιηθούν. Βάζουμε σε ένα μπολ τα καρύδια, το
σιμιγδάλι και το κακάο και ανακατεύουμε καλα έως ότου γίνει
ένα ομοιόμορφο μίγμα. Αν μας φαίνεται υγρο το μίγμα
ρίζνουμε ακόμη λίγο σιμιγδάλι. Το πλαθουμε σε μικρά
μπαλάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξουν. Σε 2
ώρες είναι έτοιμα για σερβίρισμα!

Αποτελεί υπέροχο γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους, υγιεινό
και θρεπτικό!

Σχετικά με τον δημιουργό

Παναγιώτα Τρυγώνη- Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Η Παναγιώτα Τρυγώνη σπούδασε διαιτολόγος – διατροφολόγος στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε το 2015 με βαθμό 8,73 «Άριστα». Πραγματοποίσε την πρακτική της άσκηση στο τμήμα Διατροφής του «Βοστάνειου» Νοσοκομείου , ενώ παράλληλα συνεργαζόταν με το Εξωτερικό Διαβητολογικό Ιατρείο του. Εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία με θέμα «Η προσκόλληση στη Μεσογειακή Διατροφή στη Μυτιλήνη σε σχέση με την εμφάνιση οξέος στεφανιαίου συνδρόμου και αγγειακού ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίο».
Από το 2010 έως σήμερα έχει παρακολουθήσει πλήθος επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων σχέτικά με τη διατροφη και συνοδών προβλημάτων υγείας που μαστίζουν την εποχή. Το 2014-2015 συμμετείχε στο ερευνητικό προγράμματα ΕΣΠΑ «Συμμαχία για την υγεία- διατροφή» στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Είναι εξειδικευμένη θεραπεύτρια των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity) και από το 2016 αποτελεί επιστημονικό συνεργάτη του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).
Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομιλίες σχετικά με τη διατροφή που έχουν πραγματοποιηθεί στη Λέσβο. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο (www.flowmagazine.gr, www.diatrofi.gr) και στο διαδικτυακό περιοδικό e-food for thought.