Dr Plus - Diatrofi

Ελαφρύ γεύμα Έξυπνα Γεύματα Συνταγές Ψάρι

Το πορτοκάλι θέλει το σολομό του

Γιατί είναι άλλο να κολυμπάει στο λάδι κι άλλο στο άρωμα…

Σύμφωνα με τη θεωρεία του Yin Yang, ο σωστός συνδυασμός των κατάλληλων ετερώνυμων, αποτελεί το ιδανικό μείγμα για την πεμπτουσία της ζωής.

Η χημεία της γεύσης με απώτερο σκοπό την εύγευστη ισορροπία των υλικών που την απαρτίζουν, συχνά μοιάζει με το σχοινοβάτη που το πέρασμά του στο τεντωμένο σχοινί, από το ένα σημείο στο άλλο, τον χωρίζει λίγες μόνο στιγμές από το θρίαμβο στην καταστροφή…

Λίγο περισσότερο αλάτι, κάτι λιγότερο σε ελαιόλαδο, μια ιδέα περισσότερο καυτερό απ’ ότι θα τα ταίριαζε,  λίγο παραπάνω ψήσιμο απ’ ότι χρειαζόταν, μπορεί να γκρεμίσουν απ’ το βάθρο του μυαλού μας το γευστικό αποτέλεσμα που θα άξιζε ο ουρανίσκος μας.

Για την οικονομία του χρόνου και του λίπους

Ο σολομός είναι ένα ιδιαίτερο λιπαρό ψάρι και αν είναι και καπνιστός είναι αναπόφευκτα και ελαφρά αλμυρός. Όταν αποφασίσεις λοιπόν να εντάξεις αυτό το εξαιρετικό έδεσμα ως βασικό συστατικό στα υλικά της συνταγής σου θα χρειαστεί να βρεις τις κατάλληλες ισορροπίες ώστε να αναδείξεις τη γεύση του δίχως να καλύψεις τα αρώματα των συνοδευτικών υλικών. Με αφορμή την αγάπη μου για τον καπνιστό σολομό  θα παρουσιάσω ένα από τα πιο γρήγορα, θρεπτικά και απολαυστικά γεύματα που μπορείς να προετοιμάσεις σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Η δική μου αγαπημένη ισορροπία σε μια «σαλάτα με σολομό» ως πλήρης 3άδας για «δύο»  

200 γραμμάρια καπνιστό σολομό κομμένο σε μικρά κομμάτια ως η ζωική επιλογή

Μία έτοιμη σαλάτα με πράσινα λαχανικά από το super market εμπλουτισμένη με ένα φλιτζάνι ωμά και ξεφλουδισμένα, φρέσκα Ελληνικά λευκά μανιτάρια ως  η  φρέσκια επιλογή

Ένα φλιτζάνι κρουτόν από κρίθινα παξιμαδάκια ως το αμυλούχο τρόφιμο της 3άδας

4 κουταλιές της σούπας ωμό ελαιόλαδο που θα χτυπήσεις στο shaker με

1 κουταλιά της σούπας λευκό βαλσαμικό ξύδι και μαζί με

το χυμό ενός μικρού φρέσκου πορτοκαλιού  για να δώσει περισσότερη γεύση, δροσιά και ισορροπία απέναντι στα λιπαρά του σολομού

Λίγη φρέσκια τριμμένη ρίγανη

Μια πρέζα μόνο  φυσικό θαλασσινό αλάτι  διότι ο καπνιστός σολομός  ήδη έχει προσδώσει αλμυρή γεύση στη σαλάτα

Ένα ποτήρι λευκό κρασί  ή ένα ποτήρι  παγωμένο αρωματικό τσάι μπορεί να συνοδέψει εξαιρετικά αυτό το πλήρες και ταυτόχρονα μοναδικό γεύμα.

Τη συγκεκριμένη επιλογή με το τίτλο «Το πορτοκάλι θέλει το σολομό του» μαζί με πολλές άλλες θα τη βρείτε και στην εφαρμογή Diet Coaching στο πακέτο Ιδεών – Συνταγών: Συνταγές από την Μύκονο

Diet Coaching App Store

Η φιλοσοφία  των επιλεγμένων συνδυασμών  για τη δημιουργία μικρών πλήρη γευμάτων  είναι βασισμένη στο βιβλίο  Thin PositiveΜυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

 

 

Σχετικά με τον δημιουργό

Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφ...

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος από το 1993 με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στην Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών (Master Practitioner inEatingDisorders & Obesity) όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED.

Την περίοδο 2006-2007 διετέλεσε υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και από το 2007 παραμένει τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της μονάδος.

Είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών www.insr.gr, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Μελισσοθεραπείας. και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Είναι τακτικός συνεργάτης ενημερωτικών εκπομπών τόσο της κρατικής αλλά και ιδιωτικής τηλεόρασης. Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2002 ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής και από τον Ιανουάριο του 2010 είναι πρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών.

Από το Δεκέμβριο του 2010 είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών - ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFED www.eating-disorders.org.uk για τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις MasterPractitionerστην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Πέρα από τις ακαδημαϊκές του γνώσεις στην επιστήμη της Διατροφής, έκανε σπουδές και σε άλλους τομείς όπως Επιχειρησιακό Management, Δημόσιες σχέσεις, Διαφήμιση και Ψυχολογία.

Έρευνες και μελέτες του με θέμα τη Παχυσαρκία και τη Διατροφή, έχουν παρουσιασθεί σε Ελληνικά και Παγκόσμια συνέδρια Διατροφής.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Διατροφή και Υγεία», «Vita», «Δίαιτα και Διατροφή» «Αρμονία» «FAQ», «AthensVoice» καθώς και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη ιδρύσαν το 1997 την επιστημονική ομάδα Διατροφή - Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής και Υποστήριξης με αξιόλογους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 1999 είναι εκδότες του επιστημονικού περιοδικού Διατροφή Health & Welnessκαι υπεύθυνοι ύλης του επιστημονικού site www.diatrofi.gr και του ηλεκτρονικού περιοδικού e-foodforthought.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη είναι συγγραφείς του Οδηγού Καθημερινής Διατροφής υπό τον γενικό τίτλο «Τι καλό θα μαγειρέψεις …σήμερα μαμά;» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα με θέμα την οργάνωση της διατροφής της Ελληνικής οικογένειας συνοδευόμενο με όλες τις παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες με ελαφρύ τρόπο που έγινε το απαραίτητο βιβλίο για κάθε οικογένεια ξεπερνώντας τα 20.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα..

Τον Απρίλιο του 2009 εκδόθηκε το 2ο προσωπικό του βιβλίο «Διατροφική Νοημοσύνη – η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία» που πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες που βρήκαν μια ανακουφιστική μέθοδο για να καταπολεμήσουν τη διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Το βιβλίο εκδόθηκε αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα σε 3η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τον Μάιο του 2010 εκδόθηκε το 3ο προσωπικό του βιβλίο «Σεφ… στο παρά πέντε- διατροφή, ιδέες & συνταγές για πολυάσχολους» αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα η 2η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από νεαρή ηλικία έχει διατελέσει αθλητής της ομάδας μπάσκετ εφήβων του Sporting και έχει επίσης ενασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες και την κολύμβηση Από τον Μάιο του 2004 είναι μέλος του κολυμβητικού αθλητικού συλλόγου Μεταμορφώσεως όπου τον Ιούνιο του 2005 κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στα 400mελεύθερο σε αγώνες παλαιμάχων του κολυμβητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου.

Από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό του γραφείο στην Νέα Ιωνία.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον κύριο Ζουμπανέα είτε τηλεφωνικά στο 2102718360 είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας κράτησης ραντεβού από την ιστοσελίδα: NowDoctor στο link http://www.nowdoctor.gr/ezoumpaneas