Dr Plus - Diatrofi

Ρύζι / Ζυμαρικά

Λαζάνια με λαχανικά

Αν τα λαζάνια είναι ο αγαπημένος σας τύπος ζυμαρικών, να μια συνταγή που σίγουρα θα αγαπήσετε. Με λαχανικά και κρέμα γάλακτος light που θα τους δώσει μία ξεχωριστή γεύση.

 

Υλικά

  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 600 γρ. σπανάκι
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 300 γρ. μανιτάρια φρέσκα
  • 300 γρ. ανθότυρο (το θρυμματίζετε
  • με τα χέρια σας)
  • 250 γρ. τριμμένο regattο light
  • 100 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • 1 κούπα φρέσκο γάλα (2% λιπαρά)
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος light
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι-μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Αφού έχετε πλύνει καλά όλα τα λαχανικά ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το σπανάκι. Κόβετε σε λεπτές φέτες τα φρέσκα μανιτάρια. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει. Τσιγαρίζετε τα μανιτάρια. Αφού ροδίσουν λίγο, ρίχνετε τα κρεμμυδάκια. Ύστερα από ένα λεπτό προσθέτετε και τον άνηθο, και αμέσως μετά το σπανάκι. Ανακατεύετε από την

αρχή με μια ξύλινη κουτάλα, συνεχώς. Ύστερα από δύο λεπτά περίπου, προσθέτετε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις πάρει βράση, το κατεβάζετε από τη φωτιά.

Προσθέτετε στο μείγμα λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, ανακατεύετε καλά και ρίχνετε και το θρυμματισμένο ανθότυρο. Σ’ ένα ορθογώνιο ταψάκι ή πιρέξ βάζετε μια στρώση λαζάνια και ρίχνετε τη μισή από τη γέμιση. Καλύπτετε με λαζάνια και ρίχνετε την υπόλοιπη γέμιση. Καλύπτετε πάλι με λαζάνια, ρίχνετε το regatto, την κεφαλογραβιέρα και την κρέμα γάλακτος. Εάν θέλετε, κρατάτε λίγες φέτες μανιταριών και τις προσθέτετε στο πάνω μέρος του φαγητού, στο τέλος. Ψήνετε στους 200 oC για 20 λεπτά περίπου (έως ότου ροδίσει). Προσοχή, τα λαζάνια δεν τα βράζουμε!

Σχετικά με τον δημιουργό

Ελένη Πεννιά / Διαιτολόγος - Διατροφ...