Dr Plus - Diatrofi

Ρύζι / Ζυμαρικά

Μαύρες ταλιατέλες με καπνιστό σολομό

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το τόσο νόστιμο και τόσο εύκολο πιάτο;

 

Υλικά

  • 500 γρ. μαύρες ταλιατέλες* ή κανονικές ταλιατέλες
  • 300 γρ. καπνιστός σολομός, κομμένος σε κομμάτια

Σάλτσα

  • 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (το λευκό μέρος)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού ούζο
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού φρέσκο γάλα
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού χονδροκομμένος άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  • άφθονο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες 4

Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα 20΄

Διαδικασία Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους, ώστε να γίνουν al dente. Τις σουρώνουμε, φροντίζοντας όμως να κρατήσουμε κατά μέρος 1 φλιτζάνι από το νερό τους (θα το χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα).

Σάλτσα: Στην ίδια κατσαρόλα (στεγνή πλέον), ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς το φρέσκο κρεμμυδάκι, για 2-3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Σβήνουμε με το ούζο, το αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το γάλα. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ταλιατέλες, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε όσο νερό, από αυτό που κρατήσαμε από το βράσιμό, τους χρειάζεται, ώστε να διατηρηθούν ζουμερές και να μην κολλήσουν. Νοστιμίζουμε με αλάτι (εάν χρειάζεται)

Τέλος, προσθέτουμε τον άνηθο καθώς και το σολομό, ανακατεύουμε ελαφρώς και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σχετικά με τον δημιουργό

Νατάσσα Χατζητριανταφύλλου